KUVA: Kotkassa kasvanut Ari Söderholm lähettää synnyinseuduilleen terveisiä Espanjan Javeasta. – Täällä on täysi kesä ja päivisin jopa 25 astetta lämmintä. Korona hankaloittaa arkea, mutta toisaalta upeilla vaellusreiteillä on ollut nyt aikaa kuntoilla, ”Pörö” toteaa.

KUVA: Kotkassa kasvanut Ari Söderholm lähettää synnyinseuduilleen terveisiä Espanjan Javeasta. – Täällä on täysi kesä ja päivisin jopa 25 astetta lämmintä. Korona hankaloittaa arkea, mutta toisaalta upeilla vaellusreiteillä on ollut nyt aikaa kuntoilla, ”Pörö” toteaa.

”Pörö” heittää haasteita Espanjasta

Peli-Karhujen kasvatti Ari Söderholm sai haasteen KTP-Basketin kannatuslippukampanjaan kaveriltaan ”Heka” Tiilikaiselta, ja nyt tempaus on saamassa ”kymiläisen sivupolun”.

Kotkassa kasvanut Ari Söderholm (56) tuo uuden ulottuvuuden KTP-Basketin kannatuslippukampanjaan, kun hän heittää siihen haasteen Espanjasta. Karpalopolulta Karhulasta liikkelle lähtenyt ”pirun hyvä kymiläinen” on päätynyt monen mutkan kautta Välimeren rannikolle Javeaan, missä hän on toiminut matkailualan yrittäjänä jo kohta kymmenen vuotta.

Söderholm ei ole unohtanut kotiseutuaan, ja hän pysyy ajan hermolla seuraamalla netistä tämän kulmakunnan asioita. Erityinen mielenkiinnon kohde ovat KTP-Basketin miesten ja Peli-Karhujen naisten koripalloilu. Miehellä on itselläänkin koristaustaa nuoruusvuosilta, ja sekin selittää mukanaolon haastekampanjassa.

Ari Söderholm – kaveripiirissä ”Pörönäkintunnettu – kävi peruskoulunsa Karhulassa, ja luonnollista oli, että urheiluseuraksikin valikoitui PeKa lähellä kotia. Lukioon siirtymisen kynnyksellä Pörön perhe muutti Kotkansaarelle, ja koulunkäynti jatkui lyseossa.

Peli-Karhuja en kuitenkaan halunnut jättää, vaikka teinivuosien kaveripiiri löytyikin sitten koulusta ja saarelta. Samaan aikaan lyseota kävivät muun muassa Jyrki Lindström, Jyrki Kutvonen ja Heikki Tiilikainen, josta tuli nuoruusaikojeni paras kaveri. ”Hekan” kanssa kahlattiin koulu läpi, interreilattiin ja oltiin häissämme toistemme bestmaneja, Söderholm selvittää.

Hyvästä yrityksestä huolimatta Pörö ei saanut koskaan ”Kotkan passia”, mutta yksi myönnytys kavereilta kyllä lämmitti.

Sanoivat, että olen minä kuitenkin ”pirun hyvä kymiläinen”, Söderholm muistaa.

Pörö pelasi koripalloa parhaimmillaan PeKan 1. divisioonajoukkueessa.

Minulle koris oli enemmänkin harrastus. En jaksanut ottaa sitä vakavasti. Totesinkin aina, että pelaaminen on kivaa, mutta harjoittelu ei – varsinkaan kesäharjoittelu. Kesällä pitää rentoutua, Söderholm naurahtaa.

Ari Söderholm on huumorimiehiä ja oman elämänsä ”Duracell-pupu”. Hänen ajatuksensa ja tekonsa ovat joskus äkkinäisiä ja arvaamattomia. Kotkan kauppaopiston jälkeen Pörö muutti Ruotsiin, opiskeli siellä sosionomiaa ja työskenteli vastaavana ongelmanuorten hoitokodissa.

Opiskeluvuosinaan koti-Kotkassa Söderholm toimi Eteenpäin-lehden urheiluavustajana, ja se harrastus seurasi myös Ruotsiin.

Toimitin suomenkielistä urheiluohjelmaa valtakunnnan kanavalle Ruotsin Radioon (SR) sekä alueradioille. Kolme kertaa kuussa sunnuntaisin vastuullani oli myös ”musiikkia ja urheilua”-lähetys, Pörö kertoo.

Koripalloakin Pörö pelasi vielä Ruotsissa.

Melkein nelikymppiseksi paikallisessa kolmosdivisioonassa, ja autoin myös valmennuksessa. Sitten loppui aika, ja polvetkin alkoivat reistailla.

Nyköpingissä Ruotsissa Söderholm tutustui Lotta ja Robert Janssoniin. Yhteinen suunnitelma matkailualan yrityksestä Espanjassa realisoitui, kun Pörö suuntasi ruotsalaispariskunnan kanssa Espanjan Javeaan 2013.

Aloitimme pienellä hotellilla, Villa Janssonilla, ja vuosien myötä liiketoiminta on kasvanut. Oman talon lisäksi meillä on 15 huoneistoa, joita vuokraamme. Olemme nyt VJ Tours, joka muokkaa tarvittaessa 100-prosenttisia matkailupalveluja. Tarjolla on aktiviteetteja muun muassa golf-, melonta- ja vaellusteemalla. Patikkaretket kylästä kylään olivat erityisen kysyttyjä ennen kuin korona astui kuvaan, Ari Söderholm avaa.

Myös jalkapalloilun ystäville VJ Toursilla on tarjottavaa. La Liga-joukkueiden, Valencian ja Villarrealin, stadionit ovat Javeasta vain runsaan 100 kilometrin päässä, ja urheilun ystävänä Söderholm lähtee mielellään asiakkaiden oppaaksi pelejä seuraamaan.

VJ Toursin omasta golf-turnauksesta on kasvanut lähialueen hienoissa puitteissa jo mittava tapahtuma.

2019 turnaukseemme osallistui 80 pelaajaa, pääasiassa Ruotsista. Odotan kovasti, että suomalaisetkin löytävät tänne meille, Ari Söderholm toteaa.

Espanja on alusta asti ollut yksi pahimmista koronan tautipesäkkeistä. Maa on ollut aika ajoin lähes kokonaan kiinni, ja niin myös VJ Toursin bisnekset ovat olleet seisahduksissa.

Olemme selvinneet kuitenkin hengissä, vaikka tautikin on käyttänyt aika läheltä. Yritystoiminnassamme kulut ovat onneksi aika pienet, ja nyt tämän sulkuajan olemme kesittyneet uuden suunnitteluun, että olisimme valmiita, kun pandemia aikanaan hellittää, Söderholm kertoo.

Pörön fysiikalle pandemia on tehnyt itse asiassa vain hyvää.

Parin vuoden takaisen polvileikkauksen jälkeen oli tarvetta kuntoilla, mutta kun minnekään ei saanut juuri mennä, piti treenata kotioloissa. Oman hotellimme pihapiirissä kävelin varmaankin satoja kilometrejä, ja se näkyy nyt puntarissa. Olen laihtunut 30 kiloa, kehuu Pörö itseään.

Ari Söderholmilla on ikävä paitsi asiakkaita niin myös Ruotsissa syntyneitä tyttäriään Linneaa (27) ja Juliaa (25).

He kulkevat jo omia polkujaan; toinen asuu Tukholmassa ja toinen Norjan Bergenissä. Molemmat tykkäävät tulla tänne Javeaan ”iskän” luo – tai sitten paistattelemaan auringossa.

Ari Söderholm sai haasteen KTP-Basketin kannatuslippukampanjaan ”Heka” Tiilikaiselta, ja Pörö on avaamassa omilla haasteillaan ”kymiläistä sivupolkua”. Söderholm kutsui tempaukseen Marrku Louhivaaran, Jouko Afanasjeffin, Arja Tervolan ja Aino Kuivalaisen, joilla kaikilla on vahva PeKa-tausta.

VJ Toursin matkailutarjonnasta löytyy tietoa yrityksen verkkosivuilta http://www.villajansson.se/ sekä suomenkieliseltä facebook-sivustolta Villa Jansson Suomi.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Robert Jansson

KTP-Basketin kannatuslippukampanjan haasteita31.1.7.2.2021:

Ville Vainio vastaa haasteeseen ja haastaa sopivaksi katsomallaan summalla: Jouni Erwes, Jari Raitanen, Keijo Mikkonen, Reijo Viskari, Mika Vuorio.

Auli Nyman vastaa saamaansa haasteeseen ja haastaa mukaan Jukka ja Hanna Seppälän parhaaksi katsomallaan summalla.

Markku Kumpunen on vastannut haasteeseen ja haastaa edelleen Jukka Vehkasalon, Veli-Pekka Virtasen, Vesa Kurjen ja Ari Marttilan sopivaksi katsomallaan summalla.

Mika Arola on ottanut haasteen vastaan ja haastaa koripallon suuret ystävät mukaan mestaruussarjan piste-ennätyksensä (27 pinnaa TMP:tä vastaan Helsingin urheilutalolla) suuruisella euromäärällä tai parhaaksi katsomallanne summalla. ”Voitte jatkaa haasteita ympäri Suomen”. Haastetut: Timo Piira, Ville Vainio, Aaro Pakkanen, Tuulikki Varjakoski, Timo-Jussi Talsi, Marko Paldan, Ismo Räty, Julle Huhtanen, Reijo Lailavuo, Hannu Korjus, Veikko Korpela, Antero Alenius, Juhani Haavisto, Pertti Heletoja, Heikki Marttinen, Antti Mattila, Matti Järvinen, Jukka Mustonen, Esa Vilkki, Jari Elomaa, Sirpa Paatero, Juha Eerola, Pentti Välipakka, Pekka Posti, Rauli Ylimäki, Marko Hovi, Ben Henriksson, Ile Vainio, Jallu Autio, Wayne Kemp, Larry Pounds, Ari Paananen, Hannu Paananen, Kalervo Paananen, Arto Suuronen, Jorma Ollikainen, Seppo Koponen ja Kauko Saarela.

Jukka Vehkasalo vastaa haasteeseen ja haastan Veli-Pekka (Veltsu) Virtasen sekä Pekka Güntherin.

Jukka Rautiainen vastaa pääkaupunkiseudun vihreä-valkoisille esitettyyn haasteeseen sekä aiemmin Manu Backmanin ei-kotkalaisten haasteeseen.

Ari Marttila vastaa Markku Kumpusen haasteeseen.

Elina Järvinen on vastannut haasteeseen 25 eurolla ja haastaa edelleen mukaan poikansa Väinön kummit Antti Jakosen ja Laura Seppälän.

Sirpa Paatero vastaa saamaansa haasteeseen ja haastaa parhaaksi katsomallaan summalla Kotkan kaupunginvaltuuston valtuustoryhmät ja/tai niiden puheenjohtajat Pia Hurtta (sd.), Saila Piipponen-Pekkola (kok.), Antti Hyyryläinen (vas.), Jani Paananen (ps.), Petri Pietiläinen (vihr.), Mikko Almgren (kd.), Vesa Levonen (kp.)

Lähi-Tapiola Kaakkois-Suomi on tukemassa KTP-Basketia myös vaikeina poikkeusaikoina ja haastaa hyvän asian puolesta mukaan OP Kymenlaakson ja Oma Säästöpankin.

Jos nimesi ja haasteesi puuttuvat tältä tai aiemmilta listoilta, olethan yhteydessä heli.a.toikka@gmail.com. Lista päivittyy sitä mukaa, kun haasteita tulee. Kampanjahaasteet haastajat ja haastetutjulkaistaan KTP-Basketin verkkosivuilla aina sunnuntaisin. Julki tuodaan edeltäneen viikon aikana esitetyt haasteet. Ensimmäinen haastelista julkaistiin täällä 24.1.2021. ja toinen 31.1.2021.

KUN HALUAT HAASTAA TAI VASTATA HAASTEESEEN, TOIMI NÄIN:

o maksa sovittu summa KTP-Basketin tilille FI89 3131 1001 4670 87 tai Mobile paylla (67661)

o kirjoita sähköpostiosoitteesi maksun viestikenttään

o ole yhteydessä niihin tahoihin, jotka haluat haastaa ja kerro heille tämä sama

o lähetä sähköposti osoitteeseen heli.a.toikka@gmail.com ja kerro, kenet haastat tai kenen haasteeseen vastaat

o kun maksusi näkyy KTP-Basketin tilillä, luemme sieltä kirjoittamasi sähköpostiosoitteen ja lähetämme Sinulle kannatuslipun(t)

o kannatuslippu on keräilylippu eikä se oikeuta otteluun sisäänpääsyyn

o jokaiseen kotipeliin tulee uusi lippu eli voit ostaa kannatuslipun vaikka jokaiseen otteluun

Yhteistyökumppanit

2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2019-05/autosuni-logo
2019-05/dakar-petrooli
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/image001i
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kotkanklubi
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/logo-fin-fi
2019-05/nordea-masterbrand-500px-rgb
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/rudus-logo
2019-05/si
2019-05/spalding-logo-hirez
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/logo-colour-rgb
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency