Uutiset

KTP-Basketin neljän pelin mittainen kotiputki päättyy - "Vilppaan heittäjät täytyy saada kuriin"

Korisliigassa viidentenä oleva KTP-Basket aikoo palata voittajaksi Steveco-areenalla perjantaina, kun kuudentena majaileva Salon Vilpas saapuu testaamaan vihreävalkoisten nykykunnon. Kaikki muut liigajoukkueet paitsi KTP-Basket ja Kauhajoen Karhubasket ovat jo päässeet runkosarjassa puolimatkan krouviin. Sekä 10 ottelua pelanneella KTP:llä että yhden pelin enemmän tahkonneella Vilppaalla on kasassa kuusi voittoa.

Lue lisää

KTP-Basketin kiri jäi kesken - "Oltiin liian kaukana"

Pirteästi kautensa aloittanut BC Nokia esitti Steveco-areenalla tiistaina sellaisia otteita, ettei joukkueen nykysijoituksessa Korisliigan sarjataulukon kakkosena ole mitään ihmettelemistä. Suurimmillaan 22 pistettä (57-79) vieraiden jäljessä ollut KTP-Basket pystyi tapojensa mukaisesti kehittelemään jälleen komean kirin, mutta viittä pistettä lähemmäksi se ei lopulta päässyt lukemiin 93-98 (38-56) päättyneessä ottelussa. Tulos tiesi sitä, että KTP-Basketin pääsy Suomen cupin Final Four-lopputurnaukseen vaatii tänään Lahti Basketballin voittoa kotikentällään Joensuun Kataja-Basketista.

Lue lisää

KTP:n tarkin heittäjä Joonas Timonen: "Nokia pitää voittaa"

Yhdeksästä pelistään 12 sarjapistettä kerännyt KTP-Basket palaa jälleen tositoimiin Korisliigassa, kun se kohtaa erittäin tärkeässä ottelussa tulevana tiistaina 28.11. BC Nokian Steveco-areenalla. KTP-Basket tarvitsee pelistä ehdottomasti voiton, jotta sillä on mahdollisuus päästä tavoittelemaan seurahistoriansa kymmenennettä Suomen cupin voittoa ensi vuoden alussa pelattavassa Final Four -lopputurnauksessa, joka pelataan Helsingin Urhea-hallissa. Voittajajoukkueelle jaettavaa kymppitonnin rahapalkintoa pystyvät jahtaamaan 30.11. mennessä pelattujen liigapelien voittosuhteella mitattuna neljä parasta Korisliigan joukkuetta. KTP on ennen Nokia-ottelua sarjassa viidennellä sijalla.

Lue lisää

KTP-Basket puolusti Pyrinnön pyörryksiin - "Pelaajat noudattivat täysin pelisuunnitelmaa"

Vain yhden voiton kuluvalla kaudella Korisliigassa ottanut Tampereen Pyrintö ei mahtanut KTP-Basketille yhtään mitään Steveco-areenalla perjantaina. Kun kauden parasta puolustuspeliään esittänyt kotijoukkue oli suvereeni levypallotaisteluissakin avausneljänneksen jälkeen, ei loppulukemissa 84-60 (40-31) ole ihmettelemistä. KTP:llä on nyt koossa yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa, joten alkukausi on mennyt tuloksellisesti hienosti.

Lue lisää

KTP-Basket on noussut Korihaiden kidasta - "Treeneissä on näkynyt sisuuntuneita pelaajia"

- Menet kalastamaan ja siellä on katiska, totesi KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä viime perjantaina, kun hänen suojattinsa olivat sukeltaneet vakkasuomalaiseen katiskaan, joka olikin täynnä häijyjä uusikaupunkilaisia Korihaita. KTP-Basket, jonka neljän pelin voittoputken nälkäinen haiparvi katkaisi, aikoo taatusti huomenna perjantaina 17.11. palata taas voittajaksi, kun Tampereen Pyrintö saapuu Steveco-areenalle Korisliigan yhdeksännen kierroksen otteluun.

Lue lisää

Korihait katkaisi KTP-Basketin voittoputken - "Ei heitetty kaikkea peliin"

Edellisellä Korisliigakaudella hädin tuskin sarjapaikkansa säilyttänyt Uudenkaupungin Korihait on kuluvalla kaudella näyttänyt aivan erilaisia otteita. Kahdeksasta pelistään viisi voittaneen Korihaiden nykykunnon sai kokea perjantaina KTP-Basket, joka joutui taipumaan kotikentällään 1034 katsojan edessä lukemin 90-96 (50-48). Lähes 14 vuotta sitten Korihaille Karhuvuoren urheilutalolla viimeksi hävinneen KTP-Basketin neljän ottelun voittoputki tämän kauden Korisliigassa napsahti näin poikki.

Lue lisää

Vili Nyman pitää jalat maassa voittoputkesta huolimatta - "Pelin sisällä taso ailahtelee"

Neljän ottelun voittoputkessa porskuttava KTP-Basket nousee sarjakärkeen ainakin yhdeksi päiväksi, mikäli se kaataa Korisliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa Uudenkaupungin Korihait perjantaina Steveco-areenalla. Kuusi aiempaa Korihait-kohtaamistaan voitokkaasti edellisten kausien aikana selvittänyt KTP-Basket lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta historiatilastoilla ei tunnetusti ole juuri mitään merkitystä nykykoripallossa, kun joukkueiden kokoonpanot vaihtelevat rajusti kaudesta toiseen.

Lue lisää

KTP-Basketille neljäs voitto putkeen - "Hyvin kaksijakoinen peli"

Neljännen perättäisen voittonsa ottanut KTP-Basket pisti Lapuan Kobrien kolmen ottelun mittaisen kotiotteluiden voittoputken poikki Korisliigassa lauantaina. "Viimeisellä kympillä rinnalle ja ohi" -periaatetta tällä kaudella kiitettävän usein toteuttaneen KTP-Basketin omakeksimä käsikirjoitus Tuttu juttu -showsta toi tällä kertaa sarjapisteet lukemin 83-79 (36-46). KTP:llä on nyt seitsemästä ottelusta saldona viisi voittoa ja kaksi tappiota.

Lue lisää

KTP-Basket karauttaa katkaisemaan Kobrien kotitaikaa - "Yritämme tuoda uusia asioita peliin"

Kuudesta ottelustaan neljä voittanut KTP-Basket suuntaa kulkunsa seuraavaksi Lapualle, missä se kohtaa "Kotona voitetaan, vieraissa hävitään" -periaatteella kautensa aloittaneen Kobrat. Kenenkäpäs muunkaan kuin umpilapualaisen Ville Turjan valmentama Kobrat on ehtinyt kuluvalla kaudella kaataa kotonaan Kouvot, Bisonsin ja Korihait. Matkapeleissään vain Kouvolassa taipunut KTP on lyönyt vieraspeleissään sekä Vilppaan että Bisonsin ja joukkueen vakaana aikomuksena on aiheuttaa Kobrille kauden ensimmäinen kotitappio lauantaina.

Lue lisää

KTP-Basket nousi 15 pisteen takaa pinnan voittoon - "Jos tämä kausi jatkuu näin, niin en tiedä, mistä sitä itsensä löytää"

Neljännen voittonsa, joista yksikään ei ole tullut kuutta pistettä suuremmalla marginaalilla, Korisliigassa ottanut KTP-Basket ei suostunut taipumaan Lahti Basketballille Steveco-areenalla perjantaina, vaikka kotijoukkue oli pahimmillaan 15 pistettä vieraitaan jäljessä. 1122 katsojaa saivat nähdä todellisen jännitysnäytelmän, joka saattoi olla ottelun loppuhetkillä perheen pienimmille jopa liiankin jännittävää nähtävää, vaikka ottelua perhepelin nimellä mainostettiinkin. Joka tapauksessa kotiyleisö sai poistua Karhuvuoren urheilutalon paljon nähneiltä lehtereiltä makoisa 104-103 (46-57) -voitto mukanaan.

Lue lisää

Tomi Lommilla edessä tämän liigakauden kotidebyytti - "Kaikki ovat pelikunnossa"

Tomi Lommi teki debyyttinsä Korisliigassa KTP-Basketin paidassa kaudella 2015-2016, kun hän pelasi Salon Vilpasta vastaan Karhuvuoren urheilutalolla 21.10. 2015 neljä minuuttia. Yhden levypallon tilastomerkinnäkseen kahdeksan vuotta sitten napannut KTP-kasvatti tekee tulevana perjantaina paluun tutulle parketille liigatasolla KTP-Basketin pelaajana, kun vihreävalkoiset saavat vieraakseen perhepelissä Lahti Basketballin.

Lue lisää

KTP-Basketin loppurynnäkkö oli Bisonsille liikaa - "Olemme tuloksellisesti ihan aikataulussa"

KTP-Basketin loppurynnistys oli Bisonsille liikaa Korisliigan viidennen kierroksen ottelussa Loimaan Liikuntahallissa perjantaina. Vielä 13 minuuttia ennen summerin pärähdystä yhdeksän pistettä perässä ollut kotkalaisjoukkue teki sen jälkeen 15 pinnaa isäntiään enemmän ja voitti lopulta lukemin 93-87 (44-52). Nyt KTP:n saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Lue lisää

Vihreä-Valkoinen Tunnelma: Koe Se Yhdessä Perhepelissä!

Perjantaina 27.10. KTP-Basketin vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Kyseessä on perhepeli, jossa on mukavaa tapahtumaa ottelun lisäksi. C-katsomoon on erityinen lipputarjous perheille, joten osta lippu nyt ja varmista paikkasi tässä mukavassa tapahtumassa.

Lue lisää

Kuukkasen veljekset kohtaavat Loimaalla - "Itselläni on hieman extra-latausta"

Kun KTP-Basket suuntaa kulkunsa Loimaalle perjantaina, on ainakin joukkueen kapteenilla Topias Kuukkasella varmasti ylimääräisiä perhosia vatsassaan. 31-vuotias Topias nimittäin kohtaa vastapuolen joukkueessa eli Bisonsissa pelaavan kahdeksan vuotta nuoremman Tiitus-veljensä. Neljästä pelistään puolet voittanut KTP lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina, vaikka kolme kertaa tällä liigakaudella hävinneellä Bisonsilla kotietu onkin.

Lue lisää

Roydell Brown palaa KTP-Basketiin

KTP-Basketia jo kahtena edellisvuonna edustanut yhdysvaltalainen Roydell Brown pelaa KTP-Basketin riveissä alkaneellakin kaudella. Brown korvaa Markise Davisin, jonka sopimus purettiin viikonloppuna.

Brown saapuu Suomeen keskiviikkona, ja pelannee jo perjantaina, kun KTP kohtaa Biisonit Loimaalla.

Lue lisää

KTP-Basket löi hallitsevan mestarin! - 12 viimeisintä pistettä vapaaheittoviivalta

Kuuden päivän sisällä kolmannen ottelunsa Korisliigassa pelannut KTP-Basket ylsi melkoiseen urotekoon Steveco-areenan huutomyrskyssä perjantaina. Vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanoonsa saanut KTP onnistui huikean loppukirinsä ansiosta nousemaan 84-79 (42-38) -voittoon sarjaa johtavasta Helsinki Seagullsista. KTP:llä on nyt kasassa neljästä ottelusta kaksi voittoa, jotka ovat tulleet saman kaavan mukaisesti. Salossa KTP teki tasaisesti molemmilla puoliajoilla 44 pistettä ja nyt KTP upotti hallitsevan mestarin korisukkaan 42 pinnaa per puoliaika.

Lue lisää

KTP-Basket joutuu kovaan testiin

KTP-Basket joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin Korisliigassa Steveco-areenalla perjantaina, kun se saa vieraakseen mestaruutta puolustavan Seagullsin. Helsinkiläisseura on aloittanut kautensa vakuuttavasti voitettuaan kaikki kolme peliään. KTP on avauskierroksen voittonsa jälkeen hävinnyt kahdesti.

Lue lisää

Siipirikkoinen KTP koki kovia Kouvolassa - "Harjoittelustamme ei tule yhtään mitään"

Siipirikkoinen KTP-Basket teki sen mihin kykeni Korisliigan kolmannen kierroksen ottelussa Kouvolassa tiistaina, mutta joutui lopulta taipumaan Kouvoille, joka löi kotkalaiset lukemin 98-86 (51-50). Ilman Tomi Lommia ja Joonas Timosta pelannut KTP sai valitettavasti lisätäytettä sairaslistalleen, kun Juho-Matti Henttonen joutui jättämään pelin kesken loukattuaan nilkkansa. Kouvot johtaa nyt Kymenlaakson paikallispelien historiatilastoa voittoluvuin 63-60.

Lue lisää

Larry Poundsin kunniaksi tehty henkilömaalaus paljastettiin Karhuvuoren urheilutalossa 8.10.2023

Legendaarisen kotkalaisen koripalloilijan Larry Poundsin kunniaksi tehty henkilömaalaus paljastettiin Karhuvuoren urheilutalossa 8. lokakuuta. Tämän upean maalauksen on toteuttanut kotkalainen taidemaalari Olavi Heino.

Lue lisää

Kuudessa päivässä kolme peliä - KTP:n urakointi jatkuu Kouvojen vieraana

Viime kaudella Korisliigassa viidenneksi sijoittunut Kouvot ja kuudenneksi päätynyt KTP-Basket kohtaavat toisensa 50 vuotta kuluvana vuonna täyttäneessä Mansikka-ahon urheiluhallissa tiistaina. Joukkueet lähtevät kauden ensimmäiseen Kymenlaakson derbyyn samanlaisesta lähtöasetelmasta, sillä kummallakin on takanaan voitto avauskierrokselta ja tappio toisesta pelistä. Sunnuntaina niukan tappion Kataja Basketille kärsineen KTP:n pelitahti jatkuu myös Kouvot-pelin jälkeen kovana, sillä perjantaina Kotkaan saapuu Suomen-mestaruutta puolustava helsinkiläinen Seagulls.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency