Uutiset

KTP-Basketin kausi päättyi piste-ennätykseen

KTP-Basketin Korisliigakausi päättyi lauantaina Steveco-areenalla varsinaisiin pistepeijaisiin, kun vihreävalkoiset ja Tampereen Pyrintö intoutuivat pistämään palloa pussiin oikein urakalla ottelussa, jossa tehtiin yhteensä huikeat 220 pistettä. Kauden ennätyspisteensä takonut KTP voitti vieraansa lukemiin 114-106 (43-40, 97-97) ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi jääden vain yhden voiton etäisyydelle pudotuspeleistä. Kun alempi jatkosarja alkoi, oli KTP:n (18) ja putoaja-LaBan (8) välinen piste-ero 10 pinnaa. Sarjan päättyessä ero oli täsmälleen sama (26-16), kun molemmat joukkueet voittivat neljä peliä. Näin ollen KTP olisi säilynyt sarjassa, vaikka olisi hävinnyt kaikki pelinsä alemmassa jatkosarjassa.

Lue lisää

KTP-Basket aikoo päättää kautensa kunnialla - "Koetetaan antaa faneille mahtava viimeinen peli"

KTP-Basketin Korisliigakausi 2023-2024 päättyy tulevana lauantaina 30.3. Karhuvuoren urheilutalolla. Vihreävalkoisten ja niin ikään kautensa päättävän Tampereen Pyrinnön välisen alemman jatkosarjan ottelussa ei muuta panosta ole kuin se, että ottelun voittaja sijoittuu yhdeksänneksi ja hävinnyt on 10:s. KTP-Basketilla on tällä kaudella keskinäisistä otteluista kaksi voittoa (Kotkassa 84-60 ja Tampereella 104-97) ja Pyrinnöllä yksi (Tampereella 92-66).

Lue lisää

LaBa oli taas liian kova KTP-Basketille

Neljän pelin mittaisen tappioputkensa keskiviikkona kotikentällään katkaissut Lahti Basketball löi KTP-Basketin Korisliigan alemman jatkosarjan ottelussa pistein 115-102 (59-57) katkaisten samalla raitapaitojen toiveet pääsystä pudotuspeleihin. Voitostaan huolimatta Korisliigasta tippunut LaBa oli KTP-Basketille tällä kaudella hankala vastus, sillä lahtelaisseura teki kotkalaisten koriin pinnoja neljässä ottelussa hurjalla 104 pisteen keskiarvolla voitettuaan peleistä kolme.

Lue lisää

KTP-kapteeni Topias Kuukkasen piinaviikon resepti: "Hoidetaan oma ruutu niin hyvin kuin mahdollista"

KTP-Basketin vaiherikasta Korisliigakautta 2023-2024 on jäljellä ainakin vielä tämä viikko. Pääsiäistä edeltävän viikon, jota myös piinaviikoksi kutsutaan, kellokeskiviikkona 27.3. vihreävalkoiset matkaavat Lahteen Lahti Basketballin vieraaksi ja lankalauantaina 30.3. Tampereen Pyrintö saapuu Karhuvuoren urheilutalolle alemman jatkosarjan viimeisen kierroksen otteluun. Mikäli KTP-Basketin kausi jatkuisi vielä tämänkin jälkeen, pitäisi raitapaitojen voittaa molemmat jäljelläolevat pelinsä ja neljä pinnaa kotkalaisseuran edellä viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevan Lapuan Kobrien hävitä sekä kotonaan Bisonsille että vieraissa Kouvoille.

Lue lisää

Michael Poundsin ja KTP-fanien toiveena ensi viikolla: "Kaksi voittoa meille ja Kobrille kaksi tappiota"

KTP-Basketin ohuet toiveet pääsystä Korisliigan pudotuspeleihin säilyivät, vaikka Kobrat pystyikin katkaisemaan raitapaitojen kolmen ottelun mittaisen voittoputken Lapuan urheilutalolla lauantaina. Neljä edellistä kotipeliään hävinnyt Kobrat löi KTP-Basketin pistein 83-74 (35-26) ja on nyt neljä pinnaa kotkalaisjoukkueen edellä pudotuspeliviivan yläpuolella, kun alempaa jatkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä. Vihreävalkoiset kohtaavat vielä sekä Lahden vieraissa että Pyrinnön kotonaan, kun Kobrien ohjelmassa on kotiottelu Bisonsia ja vieraspeli Kouvoja vastaan. Jos KTP-Basket voittaa molemmat pelinsä ja Kobrat häviää omat ottelunsa, päätyvät joukkueet tasapisteisiin. Mikäli näin käy, kotkalaiset menevät niukasti jatkoon (otteluvoitot 2-2, pisteet 311-309).

Lue lisää

KTP-Basketilla edessä kauden tärkein peli - "Treeniviikko on mennyt hyvin"

Kolmen ottelun voittoputkessa Korisliigassa oleva KTP-Basket pelaa tähänastisen kautensa tärkeimmän pelinsä Lapualla lauantaina 23.3. Kun alempaa jatkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta, on KTP-Basket kaksi pistettä lapualaisseura Kobrien takana pudotuspeliviivan alapuolella. Joukkueet ovat kohdanneet tällä liigakaudella toisensa kolme kertaa ja kahdesti on kotkalaisjoukkue ollut parempi (Kobrat-KTP 79-83, KTP-Kobrat 74-65 ja KTP-Kobrat 80-82), joten mikäli vihreävalkoiset pystyvät jälleen kaatamaan Kobrat Lapuan urheilutalolla, on KTP Kobrien edellä mahdollisissa tasapisteissä alemman jatkosarjan päättyessä.

Lue lisää

Kauden ennätyskotiyleisö näki KTP-Basketin voittokulun jatkuvan

Korisliigakauden ennätysyleisö Karhuvuoren urheilutalolla, 1227 katsojaa, näki KTP-Basketin voittokulun jatkuvan perjantai-illan huumassa. KTP-Basket voitti erittäin vaihtelevien vaiheiden jälkeen Kouvot lukemin 84-78 (50-46) Kymenlaakson neljännessä derbyssä ja on vahvasti taistelussa mukana pääsystä viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. KTP-Basket ja Lapuan Kobrat ovat nyt tasapisteissä alemmassa jatkosarjassa, kun kotkalaisjoukkueella on jäljellä vielä kolme ottelua ja pohjalaisilla neljä. Paljon on pelissä ensi lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Lapualla.

Lue lisää

Vili Nyman Kouvot-pelin kynnyksellä : "Meidän pitää hyökätä rohkeasti"

Kun Kouvot kaatoi viime sunnuntaina kotonaan Lahti Basketballin, varmistui sekä KTP-Basketin sarjapaikka että kouvolalaisjoukkueen Korisliigan alemman jatkosarjan voitto. KTP-Basketilla onkin kotiedun lisäksi vahva motivaatioetu puolellaan tulevana perjantaina 15.3. , kun Steveco-areenalla pelataan liigakauden neljäs Kymenlaakson derby. Vihreävalkoiset ovat kipeästi lisäpisteiden tarpeessa jahdatessaan viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevaa Lapuan Kobria, jolla on kaksi sarjapistettä kotkalaisia enemmän kasassa, kun alempaa jatkosarjaa on enää neljä kierrosta pelaamatta.

Lue lisää

KTP-Basketin sarjapaikka lähes varmistui loppuhetkien 11-0-runilla

KTP-Basketin säilyminen Korisliigassa on lähes varma asia, kun vihreävalkoiset kaatoivat loimaalaisseura Bisonsin lukemin 84-76 (45-44) Steveco-areenalla perjantaina. Mikäli Bisons aikoo vielä yltää KTP-Basketin yläpuolelle alemmassa jatkosarjassa, on joukkueen voitettava kaikki loput neljä peliään, eikä sekään riitä, mikäli kotkalaisseura voittaa vielä edes yhden kerran. Raitapaitojen säilyminen voi varmistua jo huomenna sunnuntaina, jos Kouvot lyö kotonaan jumbona olevan Lahti Basketballin.

Lue lisää

KTP-luotsin toive kotiyleisöltä huipputärkeässä Bisons-ottelussa - "Ääntä mökkiin!"

Korisliigan alempaa jatkosarjaa on pelaamatta enää viisi kierrosta ja KTP-Basketin seuraava ottelu on jo huomenna perjantaina 8.3. Steveco-areenalla. KTP-Basket saa naistenpäivän kunniaksi Naistenpeliksi nimettyyn huipputärkeään otteluun, johon kaikki lippunsa paikan päältä ostavat naiset pääsevät 10 eurolla, vastustajakseen Bisonsin Loimaalta. 50 ensimmäiselle peliin saapuvalle naiselle on tarjolla lasillinen kuplivaa juomaa. Sekä KTP-Basket että Bisons lähtevät otteluun voitto taskussaan, sillä raitapaidat kaatoivat keskiviikkona Tampereella Pyrinnön ja loimaalaiset Lahdessa LaBan.

Lue lisää

KTP-Basketin komea kiri kruunautui jatkoaikavoitolla - "Jätkillä on selkärankaa"

Michael Poundsin päävalmentajauran ensimmäinen voitto KTP-Basketin peräsimessä tuli samassa paikassa, missä KTP:n edustusjoukkue on historiansa ainoan kerran pudonnut koripallon pääsarjasta (kaudella 1977-1978 Pyrintö löi KTP:n koripistein 78-74 ratkaisevassa kolmannessa karsintaottelussa Pyynikin palloiluhallissa). Toivottavasti KTP-Basketin keskiviikkoinen voitto Pyrinnöstä Pyynikillä lukemin 104-97 (47-50, 91-91) on hyvä enne loppukautta ajatellen, eikä sitä pahinta mahdollista lopputulosta tarvitse enää kauan jännittää. Joka tapauksessa KTP-Basketin voitto maistui makealta, sillä vihreävalkoiset nousivat viimeisellä neljänneksellä 10 pisteen (74-84) takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi katkaisten näin kahdeksan pelin mittaisen tappioputkensa.

Lue lisää

Michael Poundsin tavoite ennen Pyrintö-peliä: "Saada kaikki samalle sivulle"

Kotkassa marraskuussa 24 pisteellä (84-60) Pyrinnön voittanut, mutta Tampereella tammikuussa 26 pinnalla (66-92) samalle seuralle hävinnyt KTP-Basket suuntaa kulkunsa keskiviikkona 6.3. jälleen Pyynikin palloiluhallille Korisliigan alemman jatkosarjan ensimmäisen kierroksen päätöskamppailuun. KTP-Basketilla on matkaa viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin menossa olevaan Lapuan Kobriin kuusi pistettä ja yhtä monta pinnaa myös putoajan paikalla majailevaan Loimaan Bisonsiin.

Lue lisää

LaBa tyrmäsi KTP-Basketin bonuskaaren takaa - "Kaveri heitti 14 kolkkia ja me yhden"

KTP-Basketin ja Lahti Basketballin välisen Korisliigan alemman jatkosarjan otteluennakon otsikkona oli "Heittovoimainen LaBa saapuu KTP-Basketin vieraaksi". Ihan niin heittovoimaisena ei sarjajumbon tontin hyvästellyttä lahtelaisjoukkuetta olisi kuitenkaan voinut kuvitella, kuin mitä Steveco-areenalla nähtiin perjantai-iltana. LaBa takoi hurjalla 70 prosentin onnistumistarkkuudella (14/20) kolmen pisteen kaaren takaa palloa pussiin ja voitti 107-87 (57-45). Näin neljällä peräkkäisellä tappiolla runkosarjan päättäneiden raitapaitojen tuska ei hellittänyt, kun kotkalaisjoukkue on aloittanut alemman jatkosarjankin yhtä monella perättäisellä häviöllä.

Lue lisää

Heittovoimainen LaBa saapuu KTP-Basketin vieraaksi - "Saadaan olla varpaillaan"

Korisliigan alempi loppusarja jatkuu KTP-Basketin osalta jälleen perjantaina 1.3. Karhuvuoren urheilutalolla, kun Lahti Basketball saapuu Kotkaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kahdesti ja kumpikin on voittanut kotipelinsä. KTP-Basketin voittolukemat lokakuun lopussa olivat 104-103 ja LaBa oli viime vuoden viimeisenä päivänä parempi lukemin 92-88. Kun otteluja on alemmassa jatkosarjassa enää seitsemän jäljellä, vihreävalkoisten taistelu pääsystä kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin jatkuu tiiviinä. Tällä hetkellä sarjataulukko näyttää tältä: Kouvot (28), Kobrat (22), Pyrintö (20), KTP-Basket (18), Bisons (12) ja LaBa (12).

Lue lisää

Jeremiah Wood vahvistamaan KTP-Basketia

KTP-Basket pyrkii katkaisemaan tappiokierteensä hankkimalla viidennen amerikkalaisvahvistuksen. Joukkueeseen on liittymässä monista suomalaisseuroista aiemmin tuttu Jeremiah Wood (200 cm).

Tuore päävalmentaja Michael Pounds odottaa kokeneen Woodin tuovan joukkueeseen johtajuutta ja sisäpeliä, joka KTP:ltä on tällä kaudella puuttunut

Lue lisää

Shermanin kolmonen jäi voittokoriksi, Kobrat ratkaisi kaaren takaa - "Se oli pienestä kiinni"

Hieman reilu kuukausi aiemmin Karhuvuoressa yhdeksällä pisteellä häviämässä käynyt Kobrat aiheutti perjantaina Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basketille kitkerän tappion lukemin 80-82 (39-39). Ottelu oli niin tasainen kuin olla ja osaa, kuten jaksolukemat 18-22, 21-17, 18-21 ja 23-22 osoittavat. Lapualaisten sankariksi nousi 18 sekuntia ennen summeria kolmosessaan (77-81) osunut Taz Sherman, joka teki joukkueensa kuusi viimeisintä pistettä.

Lue lisää

Shaun Doss Kobrat-pelin kynnyksellä: "Kaikki tulevat toimeen keskenään"

Sekä marraskuussa Lapualla että tammikuussa Kotkassa Kobrat voittanut KTP-Basket aikoo toteuttaa kuluneen Ei kahta ilman kolmatta -sanonnan, kun joukkueet kohtaavat jälleen perjantaina 16.2. Korisliigan alemman jatkosarjan ottelussa Steveco-areenalla. Peli on kummallekin osapuolelle huipputärkeä, sillä kakkosena majailevalla Kobrilla on koossa 20 sarjapistettä ja neljäntenä olevalla KTP:llä 18.

Lue lisää

Kouvot karkasi KTP-Basketilta jo avauskympillä - "Oltiin ehkä vähän ylilatautuneita"

Synkkä ensimmäinen puoliaika ja varsinkin avausneljännes (32-8) koitui KTP-Basketin kohtaloksi Korisliigan alemman jatkosarjan toisen kierroksen ottelussa Kouvolassa keskiviikkona. Pahimmillaan 33 pisteen takaa-ajoasemassa (54-21) ollut KTP-Basket pystyi Michael Poundsin ensimmäisessä ottelussaan päävalmentajana voittamaan toisen puoliajan 13 pisteellä ja se antaa uskoa parempaan tulevaisuuteen jatkossa. Kouvojen voittolukemat olivat lopulta 89-72 (54-24).

Lue lisää

Joonas Timonen ennen Kouvot-peliä : "Nyt on korkea aika palata parhaalle tasollemme"

KTP-Basketin taival Korisliigan alemmassa loppusarjassa jatkuu keskiviikkona 14.2. Kouvolassa. Vihreävalkoiset matkaavat liigakauden kolmanteen Kymenlaakson derbyyn päävalmentajana debytoivan Michael Poundsin johdolla. KTP-Basketin apuvalmentajana toimii loppukauden ajan Harri Laine. Kouvot on tällä hetkellä sarjataulukon kärjessä 24 pisteellä ja KTP majailee neljäntenä kuusi pinnaa perässä. Kymenlaakson joukkueiden väliin mahtuvat vielä Kobrat (20) ja Pyrintö (18), joten taistelu pääsystä kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin on tiivistymässä.

Lue lisää

Roope Mäkelä aikaisti lähtöään KTP-Basketista - "Valmentaja kantaa vastuun"

KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä, jonka alun perin piti jättää joukkueen luotsaaminen vasta Korisliigakauden päättymisen jälkeen, päätti aikaistaa lähtöään vihreävalkoisista Loimaalla lauantaina kärsityn Bisons-tappion jälkeen. KTP-Basket nousi 26 pisteen (71-45) takaa vielä pisteen (74-73) päähän, muttei lähemmäs. Kotijoukkueen voittolukemat olivat 91-76 (50-35). Kun Pyrintö löi samaan aikaan kotonaan Kobrat, on KTP:n sijoitus nyt 10:s. Liigan kahdeksan parasta selviytyvät pudotuspeleihin.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency