Uutiset

Jeremiah Wood vahvistamaan KTP-Basketia

KTP-Basket pyrkii katkaisemaan tappiokierteensä hankkimalla viidennen amerikkalaisvahvistuksen. Joukkueeseen on liittymässä monista suomalaisseuroista aiemmin tuttu Jeremiah Wood (200 cm).

Tuore päävalmentaja Michael Pounds odottaa kokeneen Woodin tuovan joukkueeseen johtajuutta ja sisäpeliä, joka KTP:ltä on tällä kaudella puuttunut

Lue lisää

Shermanin kolmonen jäi voittokoriksi, Kobrat ratkaisi kaaren takaa - "Se oli pienestä kiinni"

Hieman reilu kuukausi aiemmin Karhuvuoressa yhdeksällä pisteellä häviämässä käynyt Kobrat aiheutti perjantaina Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basketille kitkerän tappion lukemin 80-82 (39-39). Ottelu oli niin tasainen kuin olla ja osaa, kuten jaksolukemat 18-22, 21-17, 18-21 ja 23-22 osoittavat. Lapualaisten sankariksi nousi 18 sekuntia ennen summeria kolmosessaan (77-81) osunut Taz Sherman, joka teki joukkueensa kuusi viimeisintä pistettä.

Lue lisää

Shaun Doss Kobrat-pelin kynnyksellä: "Kaikki tulevat toimeen keskenään"

Sekä marraskuussa Lapualla että tammikuussa Kotkassa Kobrat voittanut KTP-Basket aikoo toteuttaa kuluneen Ei kahta ilman kolmatta -sanonnan, kun joukkueet kohtaavat jälleen perjantaina 16.2. Korisliigan alemman jatkosarjan ottelussa Steveco-areenalla. Peli on kummallekin osapuolelle huipputärkeä, sillä kakkosena majailevalla Kobrilla on koossa 20 sarjapistettä ja neljäntenä olevalla KTP:llä 18.

Lue lisää

Kouvot karkasi KTP-Basketilta jo avauskympillä - "Oltiin ehkä vähän ylilatautuneita"

Synkkä ensimmäinen puoliaika ja varsinkin avausneljännes (32-8) koitui KTP-Basketin kohtaloksi Korisliigan alemman jatkosarjan toisen kierroksen ottelussa Kouvolassa keskiviikkona. Pahimmillaan 33 pisteen takaa-ajoasemassa (54-21) ollut KTP-Basket pystyi Michael Poundsin ensimmäisessä ottelussaan päävalmentajana voittamaan toisen puoliajan 13 pisteellä ja se antaa uskoa parempaan tulevaisuuteen jatkossa. Kouvojen voittolukemat olivat lopulta 89-72 (54-24).

Lue lisää

Joonas Timonen ennen Kouvot-peliä : "Nyt on korkea aika palata parhaalle tasollemme"

KTP-Basketin taival Korisliigan alemmassa loppusarjassa jatkuu keskiviikkona 14.2. Kouvolassa. Vihreävalkoiset matkaavat liigakauden kolmanteen Kymenlaakson derbyyn päävalmentajana debytoivan Michael Poundsin johdolla. KTP-Basketin apuvalmentajana toimii loppukauden ajan Harri Laine. Kouvot on tällä hetkellä sarjataulukon kärjessä 24 pisteellä ja KTP majailee neljäntenä kuusi pinnaa perässä. Kymenlaakson joukkueiden väliin mahtuvat vielä Kobrat (20) ja Pyrintö (18), joten taistelu pääsystä kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin on tiivistymässä.

Lue lisää

Roope Mäkelä aikaisti lähtöään KTP-Basketista - "Valmentaja kantaa vastuun"

KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä, jonka alun perin piti jättää joukkueen luotsaaminen vasta Korisliigakauden päättymisen jälkeen, päätti aikaistaa lähtöään vihreävalkoisista Loimaalla lauantaina kärsityn Bisons-tappion jälkeen. KTP-Basket nousi 26 pisteen (71-45) takaa vielä pisteen (74-73) päähän, muttei lähemmäs. Kotijoukkueen voittolukemat olivat 91-76 (50-35). Kun Pyrintö löi samaan aikaan kotonaan Kobrat, on KTP:n sijoitus nyt 10:s. Liigan kahdeksan parasta selviytyvät pudotuspeleihin.

Lue lisää

Roope Mäkelä ei jatka ensi kaudella

Kolme kautta KTP-Basketia valmentanut Roope Mäkelä ei jatka tehtävässä enää ensi kaudella. Mäkelä ilmoitti asiasta torstaina.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoo, että uuden valmentajan etsintä alkoi välittömästi. - Puolen tusinaa vaihtoehtoa on toistaiseksi käyty läpi.

Lue lisää

Ahmad Rand ja KTP-Basket aloittavat pudotuspelipaikan jahtaamisen Loimaalla - "Teemme vielä comebackin"

Seitsemän ottelun tappioputkessa oleva loimaalaisseura Bisons on neljä peliä peräkkäin hävinneen KTP-Basketin ensimmäinen vastustaja lauantaina 10.2. alkavassa Korisliigan alemmassa jatkosarjassa. KTP-Basketin apuvalmentajana kaudella 2021-2022 ollut Juri Heinämäki sai runkosarjan jälkeen antaa paikkansa Bisonsin päävalmentajana aputreenari Konsta Mastomäelle, joka on 24-vuotiaana nyt liigan nuorin ykköskoutsi. KTP:llä on kasassa 22 pelin jälkeen 18 pistettä ja sen täysin realistisena tavoitteena jäljellä olevissa 10 ottelussa on yrittää ohittaa kaksi pinnaa vihreävalkoisten yläpuolella oleva Kobrat ja selviytyä pudotuspeleihin. Vain neljä kertaa kuluvalla kaudella voittaneen Bisonsin ainoa tavoite on pitää yhtä harvoin voittanut Lahti Basketball takanaan ja jatkaa Korisliigassa ensi kaudellakin.

Lue lisää

KTP-Basketin runkosarjaurakka päättyi urheaan taisteluun - "Tästä on hyvä jatkaa"

Korisliigan runkosarjan yhdeksänneksi sijoittunut KTP-Basket oli piristynyt huomattavasti edellisestä Karhu-kotitappiostaan, kun se käväisi lauantaina piinaamassa tasapisteisiin runkosarjavoittaja Seagullsin kanssa päätynyttä BC Nokiaa. KTP voitti kamppailun neljästä kymmenminuuttisesta kolme ja taipui vasta viiden minuutin jatkoajalla pistein 94-100 (38-46, 85-85). KTP:n ainoa tavoite viikon kuluttua alkavassa kuuden joukkueen alemmassa jatkosarjassa on päästä kahden parhaan joukkoon, jotta se selviytyisi kahden edelliskauden tavoin pudotuspeleihin.

Lue lisää

Vincent Golsonin ja KTP-Basketin runkosarja päättyy Nokialla - "En ole tyytyväinen, mutten pettynytkään"

Korisliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 3.2. KTP-Basket matkustaa BC Nokian kotikentälle. Yhdeksäntenä olevalla KTP:llä on vielä mahdollisuus nousta kahdeksanneksi, mutta se edellyttäisi toiselle sijalle päätyvän näätälauman kaatamista ja samaan aikaan Kobrien pitäisi hävitä Salossa Vilppaalle. Mikäli raitapaidat häviävät Nokialla ja Pyrintö lyö vieraspelissään Kauhajoen Karhubasketin, on kotkalaisten sijoitus 10:s.

Lue lisää

Karhu jäi KTP-Basketilta kaatamatta - "Tavoitteemme on päästä kahdeksan joukkoon"

Kauhajoen Karhubasket osoittautui tämän kauden Korisliigassa kaikkein pahimmaksi vastustajaksi KTP-Basketille. Vihreävalkoiset kärsivät perjantaina Steveco-areenalla koko kauden rumimman kotitappionsa lukemin 71-94 (40-51). Kuukautta aiemmin Karhu oli nuijinut KTP:n kumoon kotikentällään 41 pisteen marginaalilla. KTP:n häviö tiesi sitä, että joukkueen kohtalona on tällä kaudella pelata alemmassa jatkosarjassa ja yrittää sitä kautta selviytyä pudotuspeleihin.

Lue lisää

Roydell Brown luottaa KTP-Basketiin: "Nyt on erilainen asenne ja intensiteetti"

Seitsemästä edellisestä kamppailustaan kuusi hävinnyt KTP-Basket aikoo pelata Korisliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa perjantaina 26.1. uudella ilmeellä. KTP-Basket piti viikko sitten suljettujen ovien takana eräänlaisen kriisipalaverin, jossa oli äänessä myös yleensä perin rauhallisena tunnettu Roydell Brown. Kolmatta kauttaan Kotkassa pelaava Brown luottaa joukkueeseensa, kun vastassa on Steveco-areenalla viime kausien kestomenestyjänä tunnettu Kauhajoen Karhubasket.

Lue lisää

Piristynyt Pyrintö maksoi kalavelkansa KTP-Basketille

KTP-Basketin ja Tampereen Pyrinnön väliset voimasuhteet keikahtivat päälaelleen vain kahdessa kuukaudessa. Marraskuun 17. päivänä KTP ryöpytti Pyrintöä Karhuvuoressa 24 pisteellä (84-60), mutta 16. tammikuuta Pyrintö löi KTP:n Pyynikillä 26 pinnalla lukemiin 92-66 (49-32) päättyneessä ottelussa. Korisliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja KTP on sarjassa yhdeksäntenä.

Lue lisää

Vihreävalkoiset suuntaavat Tampereelle - "Pyrintö on eri joukkue kuin viimeksi"

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, on KTP-Basketin seuraava vastustaja Tampereen Pyrintö koko lailla erinäköinen yhdistelmä sitten viime näkemän. Marraskuussa KTP-Basketilla oli helppo iltapuhde, kun se löi sarjajumbona tuolloin lojuneen Pyrinnön lukemin 84-60 Steveco-areenalla, mutta tiistaina 16.1. vastassa on Pyynikillä piristynyt joukkue, joka on noussut sarjassa jo kymmenenneksi.

Lue lisää

KTP-Basketin kiri käynnistyi liian myöhään - "Tämä ratkesi 20 ensimmäiseen minuuttiin"

Näyttää vahvasti siltä, että KTP-Basket joutuu tällä kaudella Korisliigassa alempaan jatkosarjaan, kun runkosarja on kolmen kierroksen jälkeen ohi. KTP-Basket ei pystynyt viimeisen neljänneksen kirillään kuin kaventamaan tappiolukujaan Uudenkaupungin Korihaiden vieraana lukemiin 101-89 (56-37) päättyneessä ottelussa. Seitsemäntenä olevalla KTP:llä on nyt matkaa kaksi sarjapistettä viidentenä ja kuudentena oleviin Kauhajoen Karhu Basketiin ja Salon Vilppaaseen, jotka ovat ylempään jatkosarjaan oikeuttavan viivan yläpuolella. Kaiken lisäksi sekä Karhulla että Vilppaalla on huomattavasti KTP:tä helpompi loppuohjelma ja kumpikin joukkue on mahdollisissa tasapisteissä runkosarjan päättyessä kotkalaisten edellä keskinäisten otteluiden perusteella.

Lue lisää

KTP-Basketin tie vie Uuteenkaupunkiin - "Palloscreen-puolustus on isossa asemassa"

Korisliigakauden 2023-2024 runkosarja on loppuhuipennusta vailla. KTP-Basketilla on jäljellä vielä neljä ottelua ja se matkaa lauantaina 13.1.Uuteenkaupunkiin äärimmäisen tärkeään peliin, kun vastassa on Korihait. Seitsemäntenä olevalla KTP:llä on kasassa 18 sarjapistettä ja neljäntenä majailevalla Korihailla 20. Molemmat runkosarjan kuuden parhaan joukkoon yrittävät joukkueet lähtevät kamppailuun samanlaisista lähtökohdista, sillä sekä KTP:llä että Korihailla on viidestä edellisestä pelistään täsmälleen samat saldot; yksi voitto ja neljä tappiota.

Lue lisää

KTP-Basket palasi voittajaksi - "Puolustuksellisesti loistava peli"

Neljän ottelun mittainen tappioputki napsahti poikki, kun KTP-Basket löi Lapuan Kobrat Korisliigan ottelussa Steveco-areenalla perjantaina lukemin 74-65 (36-31). Seitsemäntenä sarjassa olevalla KTP:llä on nyt kasassa 18:sta pelistä yhtä monta pistettä, ja taistelu pääsystä kuuden parhaan joukkoon ylempään jatkosarjaan jatkuu kuumana, kun runkosarjaa on enää neljä kierrosta jäljellä.

Lue lisää

KTP-Basketin huoltaja Antti Silvonen: "Peli Kobria vastaan on molemmille joukkueille tosi tärkeä"

Kun molemmilla joukkueilla on kaksi pistettä matkaa ylempään jatkosarjaan, eikä otteluja ole jäljellä enää kuin viisi, on sanomattakin selvää, että KTP-Basketin ja Lapuan Kobrien välillä perjantaina 5.1. pelattavasta Korisliigan runkosarjan kamppailusta Steveco-areenalla ei panosta puutu. Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kuukautta sitten Lapualla ja tuolloin peräti 53 levypalloa ottelussa kahminut KTP-Basket oli parempi pistein 83-79. KTP-Basketin vakaana aikomuksena on varmasti selättää vahvana painipaikkakuntana tunnettu Lapua toistamiseen ja samalla katkaista neljän ottelun mittainen tappioputkensa.

Lue lisää

KTP-Basket roikkui pitkään hallitsevan mestarin kyydissä - "Tämä oli selvä askel eteenpäin"

13:nnen perättäisen voittonsa Korisliigassa ottanut Seagulls joutui ennakko-odotuksia paljon tiukemmalle Töölön Kisahallissa tiistaina, kun peliään huomattavasti edellisistä kolmesta tappiopeleistään parantanut KTP-Basket piinasi pitkään hallitsevaa Suomen mestarijoukkuetta. Pitkällä tauolla ottelua vielä johtanut kotkalaisyhdistelmä taipui lopulta 13 pisteen marginaalilla, mutta joukkueen pelissä näkyi selkeä suuntaus ylöspäin. Sarjajohtaja Seagullsin voittolukemat olivat lopulta 101-88 (43-45).

Lue lisää

KTP-Basketin pelitahti ja vastus ei helpotu - "Gulls on täynnä huippupelaajia"

KTP-Basketin pelitahti Korisliigassa jatkuu kovana, kun viime torstaina ja eilen sunnuntaina pelannut kotkalaisjoukkue matkaa huomenna tiistaina 2.1. Helsinkiin Suomen-mestaruutta puolustavan Seagullsin kotikentälle. Sarjan kärjessä porskuttava lokkiparvi lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta kannattaa muistaa, että se on kärsinyt ainoan tappionsa tällä kaudella Karhuvuoren urheilutalolla. KTP oli lokakuussa parempi pistein 84-79.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency