KUVA: Jukka Mustosen selän takana Arto Tolsa Areenalla pelataan jalkapalloa, mutta katsomo on tyhjillään. Kysymys on sunnuntaisesta harjoitusottelusta MyPaa vastaan. – Sitä me emme halua, että joutuisimme Veikkausliigassa pelaamaan ilman yleisöä. Fanit ovat meille monessa mielessä tärkeitä. He luovat tunnelman ja turvaavat talouttamme, Mustonen kiteyttää.

KUVA: Jukka Mustosen selän takana Arto Tolsa Areenalla pelataan jalkapalloa, mutta katsomo on tyhjillään. Kysymys on sunnuntaisesta harjoitusottelusta MyPaa vastaan. – Sitä me emme halua, että joutuisimme Veikkausliigassa pelaamaan ilman yleisöä. Fanit ovat meille monessa mielessä tärkeitä. He luovat tunnelman ja turvaavat talouttamme, Mustonen kiteyttää.

Jalkapalloväki tunnistaa koripallon ahdingon

FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen on mukana KTP-Basketin haastekampanjassa. Jalkapallo-KTP:llakin on kokemusta korona-ajasta, mutta tyhjille katsomoille ei viime kaudella tarvinnut pelata. – Tulevasta ei kenelläkään ole vielä varmaa tietoa.

FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen tietää ”virkaveljensä” Jyrki Lindströmin ja kotkalaisen koripalloväen ahdingon koronan kurimuksessa, ja siksikin hän haluaa olla mukana KTP-Basketin kannatuslippukampanjassa.

Mustonen haastaa tempaukseen muun muassa FC:n ja KTP ry:n taustavaikuttajia, ja panos – 27 euroa – on enemmänkin symboolinen.

KTP:n perustamisvuosi on 1927. Siitä luku 27 tulee. Vaikka jalkapallo-KTP:lla ja koripallo-KTP:lla onkin omat organisaationsa, ovat lajit kuitenkin samaa perhettä, ja meillä on muutakin yhteistä kuin kolme kirjainta nimessä, Mustonen ilmoittaa.

Jukka Mustonen muistuttaa, että FC KTP paini koko viime kauden samojen ongelmien kanssa kuin KTP-Basket juuri nyt.

Meilläkin oli vähän vastaavanlainen tukikampanja kuin koripallolla, ja siitä on yhä muistutuksena lähinnä yksityishenkilöistä koostunut tukijalista Arto Tolsa Areenan seinällä.

Ilman yleisöä ei meidän onneksi tarvinnut pelata vaikkakin rajoitetuilla katsojamäärillä. Tulevasta kaudesta ei kenelläkään ole vielä varmaa tietoa. Veikkausliigan pitäisi alkaa vajaan kahden kuukauden kuluttua 10.4. kotiottelulla AC Oulua vastaan. Joitain päätöksiä on luvassa maaliskuun aikana liigaseurojen kokoontuessa, Mustonen ilmoittaa.

Olin viimeksi perjantaina yhteydessä Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaahan ja kyselin, missä mennään, mutta hänelläkään ei ollut vielä tässä vaiheessa kertoa varmaa faktaa, Mustonen jatkaa.

FC KTP:n puheenjohtajan mielestä pahin visio olisi, että ”Tolsallakin” jouduttaisiin pelaamaan tyhjille katsomoille.

Jos sitä vaihtoehtona tarjotaan, on meidän esityksemme, että sarjan alkua siirretään. Koronarokotusten sekä muiden toimenpiteiden ansiosta on oletettavaa, että kesää kohti mentäessä pandemia hellittää.

FC KTP:n myynti- ja markkinointihenkilöt ovat tehneet puheenjohtaja Mustosen mukaan hyvää työtä talven aikana; entiset tukijat ovat yhä innolla mukana ja koko joukko uusia yhteistyösopimuksia on kirjattu. Mustonen on ilahtunut yhteistyökumppaneiden asenteesta.

Nousumme on otettu ilolla vastaan, ja liigaa on ollut paljon helpompi myydä kuin Ykköstä. Liigaa korkeampaa sarjatasoahan ei enää ole, ja sarjana se on mielenkiintoinen, Mustonen huomauttaa.

Lipputulot ovat FC KTP:lle kuitenkin yhä edelleen merkittävä taloudellinen selkänoja. Vertailun vuoksi Jukka Mustonen heittää joitakin lukuja, joista voi laskeskella, kuinka kovalla kädellä korona kouri FC KTP:nkin kassaa viime kaudella.

Kaudella 2019 yleisökeskiarvomme oli 1850, vaikka sijoituimme Ykkösessä vasta neljänneksi. Viime vuonna keskiarvo oli 1200 henkeä, kun olimme koko ajan kärjessä. Kuinkahan paljon se olisi voinutkaan olla ilman koronarajoituksia ja taudin aiheuttamaa pelkoa tulla paikan päälle. Taloudellisista menetyksistä huolimatta pystyimme elämään yli kesän ja selviydyimme kuiville, FC KTP:n puheenjohtaja kiittelee.

Jukka Mustonen kertoo, että tälle kaudelle FC KTP on budjetoinut lipputulonsa ”maltillisesti”, mutta miehen arvio on, että normaalioloissa, ilman mitään rajoituksia FC KTP:n yleisökeskiarvo voisi olla 2000–2500 henkeä. Puheenjohtajan toiveikkuutta ylläpitää hyvin käynyt kausikorttikauppa.

Niitä on myyty nyt noin 900 ja kysyntää on ihan päivittäin. Uskon, että kauden alkuun mennessä olemme myynneet 1200–1300 kausikorttia.

Tällä hetkellä FC KTP:n edustusjoukkueessa on Mustosen mukaan ”ihan hyvä ilmapiiri”.

Käyn aika ajoin kentän laidalla seuraamassa harjoituksia ja kyselen pelaajilta ja valmennukselta, että ”mikä meininki”. Ihan hyvällä tuulella tuntuvat pojat olevan.

FC KTP:lla on tällä hetkellä 20 sopimuspelaajaa. – Kauden alkuun mennessä kokoonpano täydentyy vielä kahdella-kolmella pelaajalla, yksi kullekin kentän osa-alueelle. Haku on päällä koko ajan, ja katseet on kännetty lähinnä ulkomaille.

Korona on urheilun yhteinen huolenaihe yli seura- ja lajirajojen. – Käymme Lindströmin Jyrkin kanssa keskustelua aiheesta aika ajoin, ja muutenkin meillä on hyvä yhteistyön henki. Esimerkkinä kerrottakoon, että pystymme sopimaan muun muassa siitä, mihin aikaan vuodesta teemme omat kausijulkaisumme, ettei mainostenhankinnassa tule päällekkäisyyttä.

Jukka Mustonen ja Superpesikseen nousseen Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtaja Marko Hovi ovat olleet niin ikään yhteydessä ja kyselleet toistensa kuulumisia. Samojen haasteiden äärellä pyöritään ympyräkaupungissakin, Mustonen tietää kertoa.

Koripalloilu ei ole Mustosellekaan vieras laji.

Joskus 1990-luvulla – Marttilan Pertsan, Tuomalan Jarkon, Poundsin Larryn, Kutvosen Jyrkin ja kumppaneiden aikakaudella – seurasin lajia tiiviisti, ja olin useasti paikalla vierasmatseissakin. Kun jalkapalloilu tuli omassa elämässä enemmän mukaan kuvioihin, en ole voinut olla ihan yhtä innokas korisfani, mutta kyllä minä ajan tasalla pysyn.

Mustosella ei ole selvää käsitystä, miksi KTP-Basketin peli on ollut joskus hieman ponnetonta.

Olisikohan osasyynä se, ettei yleisöä ole katsomossa kannustamassa, katsojat kun saavat pelaajat paremmin syttymään. Koris on ehkä futistakin herkempi tässä mielessä. Koripallossa äänekkäät fanit voivat olla se joukkueen ”kuudes pelaaja”, kun jalkapallossa se ”ylimääräinen pelaaja” on vasta 12:s.

Jukka Mustonen pitää hyvänä ratkaisuna Roope Mäkelän rekrytointia KTP-Basketin päävalmentajaksi.

Paikallinen valmentaja tuntee paikalliset olosuhteet aina paremmin. Naisten liigassa Mäkelä on saanut aikaan menestystä, enkä epäile, etteikö se onnistuisi myös miesten kanssa.

Jukka Mustosella on hänelläkin koripalloilijataustaa.

Joskus 1980–90-lukujen taitteessa meillä oli jalkapallotaustaisista pelaajista koottu joukkue alimmalla tasolla nelosdivisioonassa. Pidimme enemmänkin hauskaa kuin asetimme tavoitteita. Koko joukkueen elossaolon aikana taisimme voittaa vain yhden ottelun, ja vastustaja oli silloin Karhulan Veikot II.

Joukkueen nimikin oli hieman suuntaa antava. USA voitti Dream Teamillaan niihin aikoihin monta arvokisakultaa, ja me plakioimme omalle jengillemme jenkeiltä nimen. Se oli melkein sama; Drink Team, Mustonen naurahtaa.

FC KTP:n ja HJK:n piti kohdata Suomen cupin ottelussa Helsingissä lauantaina (20.2.). Klubilaisten koronatartuntojen ja -altistusten takia peli siirrettiin maaliskuun 4. päivälle. Sunnuntain välipalana kotkalaiset kohtasivat MyPan harjoitusmatsissa ”Tolsalla”. Kamppailu päättyi kotijoukkueen 5–1 voittoon.

Valmennusjohdon kaavailema ottelumatka Tallinnaan maaliskuun alussa on peruttu. Viro on Euroopan maista yksi pahimmista koronapesäkkeistä, eikä pelimatkalta haluta tieten tahtoen hakea minkäänlaisia pöpöjä. HJK-ottelun jälkeen seuraava kohtaaminen on todennäköisesti FC Hongan kanssa kuun alkupuoliskolla.

FC KTPMyPa-ottelun maalit: 16 min. Dave Ramadingaye 1–0, 21 min. Jussi-Pekka Rämä 1–1, 35 min. Anton Eerola 2–1, 42 min. Matias Tamminen 3–1, 60 min. Ramadingaye 4–1, 62 min. Antti Mäkijärvi 5–1.

KTP-Basketin kannatuslippukampanjan haasteita kuluneelta viikolta:

Jukka Mustonen vastaa saamaansa haasteeseen ja haastaa edelleen kampanjaan mukaan: FC KTP:n hallitus, KTP ry:n puheenjohtaja Juha Ranta, Tomi Tolsa, Jarkko Pippola, Jesse Roslakka.

Olli Järvinen vastaa Matti Järvisen haasteeseen ja haastaa edelleen tänä vuonna 40 täyttävät, entiset KTP:n korisjunnut vuosimallia 1981.

Matti Gammelin vastaa Jarkko Hulkkoselta saamaansa haasteeseen ja haastaa mukaan Jari Härkösen ja Jari Komulaisen parhaaksi katsomallaan summalla.

Arto Suuronen vastaa Mika Arolan haasteeseen ja haastaa Kari Sinijärven, Jarmo Marttilan ja Jammo Ahokkaan mukaan 30 eurolla.

Markku Ahti vastaa haasteeseen ja haastan RPH:n koripallosta ymmärtävät jäsenet: Seppo Syvänen, Raimo Laine ja Jyrki Lindemark sopivaksi katsomallaan summalla.

Marko “Pave” Paldan vastaa saamaansa haasteeseen, toivottaa menestystä ja voimia kaupungin yhdelle lippulaivallemme, KTP-Basketille, sekä tietysti kaikille kaupunkilaisille. Marko heittää haasteen kaikille tuleville kuntavaalien ehdokkaille vähintään kaksi-, mutta mieluummin kolmenumeroisella euromäärällä. Tsemppiä ja aurinkoista kevään odotusta koronaa väistellen Teille kaikille!

Jos nimesi ja haasteesi puuttuvat tältä tai aiemmilta listoilta, olethan yhteydessä heli.a.toikka@gmail.com. Lista päivittyy sitä mukaa, kun haasteita tulee. Kampanjahaasteet – haastajat ja haastetut– julkaistaan KTP-Basketin verkkosivuilla aina sunnuntaisin. Julki tuodaan edeltäneen viikon aikana esitetyt haasteet. Ensimmäinen haastelista julkaistiin täällä 24.1., toinen 31.1., kolmas 7.2. ja neljäs 14.2.2021.


KUN HALUAT HAASTAA TAI VASTATA HAASTEESEEN, TOIMI NÄIN:

o maksa sovittu summa KTP-Basketin tilille FI89 3131 1001 4670 87 tai Mobile paylla (67661)

o kirjoita sähköpostiosoitteesi maksun viestikenttään

o ole yhteydessä niihin tahoihin, jotka haluat haastaa ja kerro heille tämä sama

o lähetä sähköposti osoitteeseen heli.a.toikka@gmail.com ja kerro, kenet haastat tai kenen haasteeseen vastaat

o kun maksusi näkyy KTP-Basketin tilillä, luemme sieltä kirjoittamasi sähköpostiosoitteen ja lähetämme Sinulle kannatuslipun(t)

o kannatuslippu on keräilylippu eikä se oikeuta otteluun sisäänpääsyyn

o jokaiseen kotipeliin tulee uusi lippu eli voit ostaa kannatuslipun vaikka jokaiseen otteluun

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Yhteistyökumppanit

2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2019-05/autosuni-logo
2019-05/dakar-petrooli
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/image001i
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kotkanklubi
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/logo-fin-fi
2019-05/nordea-masterbrand-500px-rgb
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/rudus-logo
2019-05/si
2019-05/spalding-logo-hirez
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/logo-colour-rgb
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency