KUVA: Byron Wesley ratkaisi voiton KTP:lle

Wesley nosti KTP:n voittoon

KTP katkaisi Byron Wesleyn kahdella viime hetken korilla Salon 12 kotivoiton sarjan ja otti toisen peräkkäisen vierasvoiton numeroin 88-90. KTP meni ottelussa toisen kerran johtoon kun peliä oli pelattu jo 39.30 juuri Wesleyn kolmen pinnan heitolla 86-88 ja tämä johto piti loppuun asti.

Ottelu alkoi Salon neljällä pallonmenetyksellä ja KTP johti 2-10 - Salon hyökkäyspelissä näkyi Teemu Rannikon puuttuminen. Myös Juho Nenosen puuttuminen näkyi jo ottelun alussa. Salo lisäsi kuitenkin agressiivisuutta ja Carberryn koreilla meni 25-19 johtoon kun ensimmäiset kymmenen minuuttia oli pelattu. Molemmat joukkueet hakivat puolustuspään intensiteettiä, mikä näkyi vähäisissä virheissä, Salolla kaksi virhettä ja KTP:lle kolme virhettä koko jaksolla.

Toisella jaksolla Vilpas juoksi ja KTP heitti puolestaan vapaistakin paikoista ohi. Kun toista kymmenminuuttista oli jäljellä minuutti johti Vilpas jo 45-28! KTP:n pelaajien päät tuntuivat painuvan ja näytti käyvän toteen mitä Ville Tuominen ennen peliä oli sanonut: ”Yritämme saada KTP:n pelihuumori alas”. KTP piristyi kuitenkin sen verran että tauolle mentiin 45-35 numeron. Ensimmäisen jakson heittoprosentit: KTP kakkoset 46 % ja kolmoset vain 18 %; Vilpas kakkoset 57 % ja kolmoset 54 % - levarit Vilppaalle 20-15.

Kolmannen jakson KTP pelasi lähes kokonaan vanhaa kunnon 2-3 paikkaa ja tämä sekoitti aluksi Salon pelin ja numerot tasaantuivat 51-49 viiden minuutin pelin jälkeen. Sitten Salo heräsi ja tuntui ratkaisevan pelin. Aivan jakson lopusssa KTP vielä epäonnistui viimeisessä hyökkäyksessä ja Coleman rankaisi puolen kentän heitolla jakson loppunumeroiksi 73-58! Jostain syystä Mikko Koivisto ei puoliajan jälkeen käynyt kentällä, mikä näkyi kun KTP puolusti paikkaa eikä Vilppaalta löytynyt tuohon hetkeen kaukoheittovoimaa.

Neljäs jakso oli KTP:n jakso - KTP voitti sen numeroin 32-15 ts. 17 pisteellä. Tomi Kaminen totesi pelin jälkeen: ”Teimme neljännellä jaksolla muutaman helkkarin kovan korin ja pääsimme peliin mukaan.” Topias Kuukkasen ja Joonas Lehtorannan hyvällä pelillä KTP tuli tasoihin, Langford iski vapareilla numeroiksi 83-82 kun peliä oli jäljellä 2.14. Loppu oli trilleriä: 38.31 pelattu ja Topias Kuukkanen heittää kolmosen sisään tilanne 85-85; 39.23 Coleman heittää toisen vaparin sisään ja numerot 86-85; KTP:n Wesley iskee kolmosen koriin kun pelattu 39.38 ja numerot 86-88; vielä Coleman ajaa pelin tasoihin 88-88 ajassa 39.43; sitten astuu taas Wesley kuvaan ja naulaa kakkosen sisään ja numeroiksi 88-90 kun peliä pelattu 39.56; Vilpas ottaa aikalisän mutta Colemanin lopun heitto epäonnistuu selvästi.

TV:n haastattelussa Tomi Kaminen totesi, että joutui kovin sanoin kovistelemaan paria pelaajaa ( Pinkston, Russo ) - vähän tyyliin: jos ei kiinnosta voi kasata kamat ja lähteä kotiin. Ehkä tämä oli myös jonkinlainen herätys - neljäs jaksohan oli selvästi KTP:n jakso. Ja Pinkston ja Russo paransivat otettaan.

Heittoprosentit ja levarit: Vilpas: kakkoset 58 %, kolmoset 34 %, vaparit 74 % ja levarit yhteensä 37.
KTP kakkoset 50 %, kolmoset 38 %, vaparit 84 % ja levarit yhteensä 38.

KTP: Pinkston 16 pistettä / 7 levypalloa, Wesley 27/7, Russo 10/6, Skamo 4/2, Pounds 5/-, Langford 9/6, Kuukkanen 14/1 ja Joonas Lehtoranta 5/3.
Vilpas: Carberry 23/3, Koivisto -/-, Kantonen 9/6, Coleman 25/7, Kivimäki 5/2, McNeace 2/3, Laine 10/5, Laster 14/5.

KTP:n aloitusviisikko Pinkston-Wesley-Langford-Kuukkanen-Joonas Lehtoranta teki 71 pistettä ja Salon vastaava Koivisto-Kantonen-Coleman-Kivimäki-McNeace 41 pistettä.

Ville Tuominen Vilpas:

Kotkan paikka ei sekoittanut meidän peliä, saimme ihan hyviä heittoja. Eikä Kotka pelannut enää viimeisellä jaksolla paikkaa ja silloin me tämä peli hävittiin. Byron Wesley laittoi kovia heittoja sisään, mutta määräänsä enemmän ei joukkue voi kestää. Mikko koetti juosta puoliajan jälkeen, mutta vanha keskivartalovaiva esti pelaamisen. Seitsemällä miehella bensa vaan loppui. Totuus on myös se, että kun McNeacella on huono päivä, meillä on aika vaikeata. Juho, Teemu ja nyt Mikko ovat liuta tekosyitä, mutta totuus on se, että johdettiin 15 pinnaa viimeisen jakson alussa ja vika jakso oli aika synkkä. Tobinin ei ollut tarkoitus pelata näin paljon, mutta hienoa saada hänet mukaan ja hänestä tulee olemaan paljon apua.

Tomi Kaminen KTP:

Olen koko kauden toitottanut, että meillä on potentiaalia. Pystymme olemaan hyviä kun olemme kurinalaisia, tehdään hommia ja taistellaan. Se ei vaan tapahdu joka ilta. Salo oli tänään vajaamiehinen ja kun Koivisto putosi pois, yritettiin sekoittaa heidän rytmiä paikkapuolustuksella. Joonaksen ja Topiaksen takamiesten puolustus ja Wesleyn järjettömän kovat korit auttoivat meidät voittoon. Tänään ei hanskat pudonneet tiskiin.

Byron Wesley:

15 pisteen tappioasemassa coach käski jatkamaan pelaamista ja tiesimme että aikaa on riittävästi. Meillä oli jo aiemmin hyvät hetkemme ja aloimme saada stoppeja ja hyviä heittoja sisään. Viimeisen kolmosen jälkeen tunne oli hyvä ja sanoin coachille, että haluan ottaa viimeisen heiton. Hän oli samaa mieltä.

TEKSTI: Jukka Lopperi KUVA: Mikko Mäkelä