KTP-Basketin edustusjoukkue harjoittelee jo kaksikin kertaa päivässä. Keskiviikkona aamuisen kuntosalitreenin veivät läpi parina muun muassa uudet tulokkaat Topias Kuukkanen (takana) ja Eldar Skamo. Päävalmentaja Tomi Kaminen polki kuntopyörää. Kaikkien suorituksia valvoi kuntovalmentaja Max Koski.

KTP-Basketin edustusjoukkue harjoittelee jo kaksikin kertaa päivässä. Keskiviikkona aamuisen kuntosalitreenin veivät läpi parina muun muassa uudet tulokkaat Topias Kuukkanen (takana) ja Eldar Skamo. Päävalmentaja Tomi Kaminen polki kuntopyörää. Kaikkien suorituksia valvoi kuntovalmentaja Max Koski.

Virosta vauhtia Korisliigaan

KTP-Basket hakee vauhtia syyskuun lopulla käynnistyvään Korisliigaan kahdelta harjoituspelimatkalta Viroon. Vastassa on paikallisia pääsarjajoukkueita ja yksi kokoomayhdistelmä Yhdysvalloista. Ennen kotimaan sarja-avausta kotkalaiset pelaavat myös joitakin treenipelejä tulevia liigavastustajia vastaan.

Syyskuun 13.-14. päivinä KTP pelaa Viron Rakveressä, jossa vastassa ovat paikallinen RSK Tarvas, Pärnu Sadam sekä Oklahoman joukkue USA:sta.

- Jenkkiyhdistelmästä ei ole tässä vaiheessa vielä mitään tietoa. Olisikohan kysymys joukkueesta, jossa pelaajat antavat näyttöjä mahdollisia ammattilaissopimuksia varten, arvelee KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen.

Viikko Rakveren reissun jälkeen KTP matkustaa Raplaan ja Tallinnaan. Vastustajia ovat Avis Rapla ja TLU/Kalev. Kaikki virolaiset joukkueet pelaavat Estonian liigassa. TLU/Kalev otti viime kaudella hopeaa, Pärnu sai pronssia, ja Rapla hävisi sille puolivälierissä. Rakevere nousi pääsarjaan voitettuaan 1. divisioonan viime keväänä.

KTP pelaa ennen kilpailukauden alkua myös kotikulmilla, mutta sen enempää vastustajista kuin pelipäivistäkään ei ole varmaa kerrottavaa.

- Tavoitteena on, että jokin harjoitusmatseista saataisiin myös Steveco Areenalle, kertoo Kaminen.

Tomi Kaminen aloittaa nyt toisen kautensa KTP:n peräsimessä. Runsas vuosi sitten sopimusta allekirjoittaessaan uusi koutsi asetti joukkueelleen kovan tavoitteen.

- Lähdemme pelaamaan mestaruudesta, paukautti Kaminen ja sai kiireisimmät tuomitsemaan tulokkaan ”suurisuiseksi mieheksi”.

No, ei tullut mestaruutta, tuli ”vain” pronssia, joka oli asiantuntijoiden mielestä KTP:lta huippusuoritus. Matkalla mitaleille kotkalaiset pudottivat jalustalta ensin Joensuun Katajan ja pronssipelissä sitten Salon Vilppaan, jotka olivat molemmat varteenotettavia ehdokkaista jopa mestariksi asti.

Kaminen osaa nauttia keväisestä menestyksestä vielä kuukausien jälkeenkin.

- Eihän meillä pitänyt olla Katajaa ja Vilpasta vastaan mitään jakoa. Sen ne matsit kuitenkin osoittivat, että pelillinen ero joukkueiden välillä ei ollut sama kuin ero seurojen budjeteissa. Mehän lähdimme euromittarilla mitattuna liikkeelle melkoiselta takamatkalta Joensuuhun ja Saloon nähden, muistuttaa Kaminen.

Pronssivalmentaja kiittelee vielä myös pelaajien asennetta taistelussa kolmannesta sijasta.

- Siitä olen iloinen, että pronssipeli kiinnosti kaikkia.

Tomi Kaminen, pelaajat ja muu seurajohto määrittelevät alkavan kauden tavoitteet, ”kunhan nähdään, minkälainen joukkue on paperilla”.

- Jenkkivalinnat ovat tietysti ratkaisevia, mutta ei meidän pidä mielestäni tinkiä tavoittesta. Jos tarjolla on Suomen mestaruus, niin kyllä sitä on lupa lähteä tavoittelemaan.

Kaminen otaksuu, että tällä kaudella Korisliiga on vieläkin tasaisempi kuin viimeksi. Monilla seuroilla on joukkueen kokoaminen vielä kesken, mutta kyllä joitain viitteitä tulevasta on jo olemassa.

- Salolla on jo pakka kasassa, ja Helsinki Seagulls on koonnut siipiensä suojaan kovat kotimaiset. Kataja on varmasti kova ja Tampereen Pyrintö. Eikä avausvastustajaamme Lapuan Kobriakaan pidä väheksyä, luettelee Kaminen.

KTP on tehnyt tai tekemässä joitakin asioita toisin kuin viime kauteen valmistauduttaessa.

- Olemme aloittaneet harjoittelun aikaisemmin, ja treeneissä on tekemisen meininki. Joukkue on energisempi kuin edellinen. Varsinkin nuoret ovat tuoneet vauhtia harjoitteluun. Nyt on meistä valmentajista kiinni, miten pystymme palkitsemaan kaikki kovasta työnteosta, sanoo Tomi Kaminen.

Torstaina KTP:n harjoitusvahvuuteen liittyy myös ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys, 29-vuotias ja 201-senttinen Joel Wright. Kolme muuta vahvistusta on yhä edelleen hakusessa, ja päävalmentaja Kamisen tavoitteena on, että koko kvartetti olisi kasassa syyskuun alkuun mennessä.

- Pelaaja-agenteilta tulee tarjouksia tiuhaan tahtiin, ja videoita on katseltu tiiviisti. Tässä vaiheessa malttikin on valttia. Liikaa ei kannata hyvistäkään miehistä maksaa.

Kaminen kertoo, että koripallomaana Suomi on menettänyt asemiaan vahvistusmarkkinoilla.

- Ulkomaalaisten hinnat ovat eläneet, ja maksukyvyssä olemme pudonneet jonnekin Bulgarian ja Romanian tasolle. Täsmäiskuilla ja hyvällä tuurilla saattaa kuitenkin löytyä helmiä, toteaa Kaminen ja toivoo, että Joel Wright olisi juuri sellainen.

Kolmelle avoinna olevalle pelipaikalle KTP:n valmennusjohto hakee kenties yhtä ensimmäisen kauden ammattilaista ja paria kokeneempaa pelimiestä.

- Valinnan tekee vaikeaksi muun muassa se, ovatko kaikki kolme pitemmän pään pelaajia vai onko yksi heistä mahdollisesti pelintekijä, pohtii Kaminen.

Se on kuitenkin selvä, että viime kauden vahvistuksista vain kokenut Kevin Langford (33/203) on vapaana, ja itse asiassa mies olisi halukas palaamaan Kotkaan. Viidestä viime kaudella Kotkassa pelanneesta amerikkalaisesta Donte Thomas ja Matt Williams jr. jatkavat uraansa Hollannin pääsarjan Groningenissa, ja yllätys yllätys, Tyrell Nelson ja Jalen Jackson päätyivät saman työnantajan palvelukseen Israelissa. Seura on kansallisen liigan Ramat Hasharon.

KTP avaa korisliigakautensa Kobrien vieraana Lapualla syyskuun 27. päivänä perjantaina. Ensimmäinen kotivastustaja on hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu. Kamppailu käydään Steveco Areenalla keskiviikkona 2. lokakuuta.

Koripalloviihdettä on Karhuvuoressa tarjolla jo elokuun 28. päivänä keskiviikkona. KTP:n yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojat ja Korikouvot Kouvolasta kohtaavat silloin harjoitusottelussa. Molemmat pelaavat alkavalla kaudella divisioona-A:ssa.

Sama ottelupari näyttäytyy kotkalaisyleisölle myöhemmin myös sarjapelissä, sillä MuKi käyttää Steveco Areenaa kotisalinaan joissakin divariotteluissa.

KTP-Basketin sopimuspelaajat 15.8.2019: Eldar Skamo (32/198), Michael Pounds (30/189), Topias Kuukkanen (27/187), Joonas Lehtoranta (25/194), Markus Rautasalo (19/180), Okko Ailio (19/197), Janne Lehtoranta (18/190), Eero Hannikainen (18/190), Joel Wright (29/201), valmentajat: Tomi Kaminen, Sauli Lanki, Harri Laine.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Yhteistyökumppanit

2019-05/autosuni-logo
2019-05/cads-0
2019-05/dakar-petrooli
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/image001i
2019-05/haminakotka
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kso
2019-05/kotkanklubi
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/logo-fin-fi
2019-05/nordea-masterbrand-500px-rgb
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/rudus-logo
2019-05/si
2019-05/spalding-logo-hirez
2019-05/stark-logo-cmyk
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency