Myös työterveyshuollon ammattilaisten terveyttä on vaalittava. Kotkan Työterveys Oy:n toimitusjohtaja Anu Neuvonen on osunut paikalle, kun terveydenhoitaja Salla Vanhala tarkistaa johtavan työterveyshoitajan Katja Heikkilän verenpaineen.

Myös työterveyshuollon ammattilaisten terveyttä on vaalittava. Kotkan Työterveys Oy:n toimitusjohtaja Anu Neuvonen on osunut paikalle, kun terveydenhoitaja Salla Vanhala tarkistaa johtavan työterveyshoitajan Katja Heikkilän verenpaineen.

Kotkan Työterveys Oy yhteistyökumppaniksi

Paikallinen työterveyshuollon ammattilainen haluaa kantaa yhteiskuntavastuunsa ja olla mukana tukemassa liikuntaa ja urheilua. Yritys tavoittelee muun muassa näkyvyyttä KTP-Basketin avustuksella.

KTP-Basket ja Kotkassa sekä Haminassa operoiva työterveyshuollon ammattilainen Kotkan Työterveys Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen syksyllä 2021. Paikallinen erikoisosaaja pääsee samalla urheiluseuran yhteistyökumppanina niin sanottuun raskaaseen sarjan, jossa on koko joukko valtakunnallisia yrityksiä mutta myös paikallisia toimijoita.

Kotkan Työterveys Oy on asiakkaidensa omistama yhtiö, joka tunnetaan joustavana ja luotettavana palveluntarjoajana. Yrityksen apu on lähellä, ja sitä saa nopealla aikataululla.

Haluamme profiloitua toimintaympäristöömme ja kantaa yhteiskuntavastuumme. Haluamme antaa mutta samalla myös saada. Yhteistyösopimukseen kuuluu muun muassa, että saamme KTP-Basketin kautta näkyvyyttä omalla toimialueellamme, kertoo toimitusjohtaja Anu Neuvonen.

Näkyvyys” on sitä, että Kotkan Työterveys Oy:n tunnukset näyttäytyvät KTP-Basketin ottelu- ja muissa tapahtumissa, seuran eri alustoilla sosiaalisessa mediassa ja painotuotteissa. Tämä juttukin on osa yhteistyötä.

Niin ikään sopimukseen kuuluu otteluisännyys jossakin kotkalaisseuran kotipelissä Steveco Areenalla, jonne Kotkan Työterveys Oy voi tuoda muita yhteistyökumppaneita ja henkilökuntaansa.

Yhteistyösopimuksen mukaan KTP-Basket saa Kotkan Työterveys Oy:ltä paitsi taloudellista tukea myös yrityksen tarjoamia terveyspalveluja.

Eriasteiset vammat ovat valitettavasti urheilun arkipäivää, ja kolhujen hoidossa meiltä löytyy monenlaista asiantuntemusta. Siinäkin voimme toimia urheiluseuran kanssa yhdessä, johtava työterveyshoitaja Katja Heikkilä huomauttaa.

Terveyspalvelutarjontamme KTP:lle hakee vielä muotojaan, mutta alustavasti on puhuttu jo ”kotikäynneistä”. Voimme jalkautua aina salille asti tarjoamaan osaamistamme, Heikkilä jatkaa.

Työterveyshuolto on lakisääteistä ja se velvoittaa yrityksiä toimimaan sen mukaisesti. Huollon piiriin kuuluvat muun muassa työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy, työn ja työympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden edistäminen sekä työntekijöiden työkyvyn ja työyhteisön toiminnan tukeminen.

Työnantaja voi halutessaan vielä täydentää lakisääteistä työterveyshuoltoa lisäinvestoinneilla.

Toimitusjohtaja Anu Neuvosen käsitys on, että Kotkan Työterveys Oy on hoitanut oman työterveyshuoltonsa oikeaoppisesti.

Työntekijämme ovat motivoituneita ja yhteensitoutuneita, ja henkilökunnan vaihtuvuus on ollut vähäistä. Väki viihtyy talossa, Neuvonen iloitsee.

Niin Neuvonen kuin Heikkiläkin arvostavat urheiluseuratyötä ja liikunnan merkitystä laaja-alaisemminkin.

Minun pesueeseeni kuluu viisi lasta, ja jääkiekkokaukalon laidalla on vietetty aikaa eräitäkin kertoja. Tällä hetkellä frisbeegolf on koko perheen yhteinen harrastus, kertoo Anu Neuvonen. Ratsastus sai otteen Katja Heikkilästä jo 6-vuotiaana ja se vie häntä yhä edelleen.

YKSI MESTARUUS TULI JO KOTKAAN

Korisliiga-kausi 2021–22 huipentuu toukokuussa, kun Suomen mestaruudesta ja muista mitalisijoista pelataan. Niissä kinkereissä KTP-Basketkin haluaa olla mukana.

Kotkalaisseura onnitelee yhteistyökumppaniaan, sillä Kotkan Työterveys Oy voitti jo oman alansa SM-kultaa. Työterveyshuollon Laatuverkosto on myöntänyt yritykselle ”Vuoden 2021 laatupalkinnon”. Sen voi saada suomalainen työterveysyksikkö tuloksekkaasta laadunkehittämistyöstä. Palkinto luovutettiin valtakunnallisilla Työterveyspäivillä lokakuussa 2021.

Perustelujen mukaan Kotkassa ja Haminassa toimiva Kotkan Työterveys Oy on kehittänyt työterveyspalveluidensa laatua esimerkillisesti viime vuosina. Koronapandemia ja iso kansainvälinen rakennustyömaa alueella vauhdittivat muutoksia.

Kansainvälisiä asiakkaita varten yritys järjesti henkilöstölle englannin kielen opetusta, ja muun muassa kaikki työterveyshuollon dokumentit käännettiin.

Pian meille tuli parikymmentä uutta asiakasyritystä, joilla oli englanninkielisiä työntekijöitä. Moni työntekijöistämme oli aluksi epämukavuusalueella, mutta nopeasti he omaksuivat sanaston, ja työ sai uutta vauhtia, kertoo toimitusjohtaja Anu Neuvonen Kotkan Työterveys Oy:stä.

Toinen iso muutos oli etävastaanoton tarjoaminen iltaisin ja viikonloppuisin.

Etäpalveluiden lanseeraamisesta oli puhuttu jo ennen koronaa, joten saimme palvelut nopeasti käyntiin alihankkijan avulla. Asiakkaiden kiinnostus joustaviin palveluihin on kasvanut, Anu Neuvonen toteaa.

Kotkan Työtervys Oy on saanut kiitosta asiakkailtaan iloisesta ja joustavasta palvelusta, selkeästä ajanvarauksesta ja uudistuneesta raportoinnista, jonka kautta asiakasyritys pääsee seuraamaan lähes reaaliajassa esimerkiksi kustannuksia ja sairauspoissaolojen määrää.

Meille on tärkeää olla lähellä asiakasta. Yrityksissä tiedetään, kuka heitä hoitaa, ja heillä on esimerkiksi suora puhelinnumero vastuuhoitajalle. Henkilöstömme viihtyy yhdessä, ja se heijastuu siihen, miten kohtaamme asiakkaita, sanoo työtervyshoitaja ja laatuvastaava Sanna Mallat.

Kotkan Työterveys Oy on hyvä esimerkki siitä, että palvelujen kehittäminen ei välttämättä vaadi isoja investointeja. Onnistumisen avaintekijä on henkilöstöä arvostava johtaminen. Tässä Kotkan Työterveys Oy erottuu edukseen, kiittelee Laatuverkoston tuotepäällikkö Kaisa Mikkola Työterveyslaitokselta.

Kotkan Työterveys Oy on ottanut laatupalkinto-kilpailun vakavasti. Yritykseen on nimetty erikseen henkilö, jonka tehtävänä on kehittää laatua. Vuoden 2021 laatupalkinto-kisaan otti osaa 123 alan yritystä.

Kotkan Työterveys Oy

o vuonna 1975 perustettu, asiakkaidensa omistama, paikallinen, voittoa tavoittelematon, arvostettu ja luotettava kokonaisvaltaiseen työterveydenhuoltoon keskittynyt yritys

o toimipisteet Kotkassa Ruukinkatu 5:ssä ja Haminassa kauppakeskus Itäväylässä

o työntekijöitä 25; työterveyslääkäreitä, -hoitajia, fysioterapeutteja, psykologi, ravitsemusterapeutti, sosiaalialan ammattilainen ja toimiston väkeä

o asiakasyrityksiä 300, henkilöasiakkaita 4000

o kuuluu Suomen Työterveys ry:hyn, joka on valtakunnallinen työterveyshuollon toimija.

o vastaavanlaisia kilpailevia alan yrityksiä: Terveystalo, Mehiläinen, Pihlajalinna

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Tämä juttu on julkaistu KTP-Basketin kausiohjelmassa 2021/22, joka oli ensimmäisen kerran jaossa ottelutapahtumassa 11.12.2021.

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency