KUVA: KTP-Basketin toimitsijapöytä on tottunut vastaanottamaan huomionosoituksia. Korisväen kauden päätösgaalassa KTP:n pöytä palkittiin nyt jo kuudennen kerran parhaana tällä vuosituhannella. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Nuran Bedretdin-Pentti (vasemmalta), Anni Palvimo, Laura Pusenius ja Kimi Koponen.

KUVA: KTP-Basketin toimitsijapöytä on tottunut vastaanottamaan huomionosoituksia. Korisväen kauden päätösgaalassa KTP:n pöytä palkittiin nyt jo kuudennen kerran parhaana tällä vuosituhannella. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Nuran Bedretdin-Pentti (vasemmalta), Anni Palvimo, Laura Pusenius ja Kimi Koponen.

Kotkalle gaalasta monta palkintoa

KTP-Basket oli omalta osaltaan putsaamassa palkintopöytää, kun Korisliiga ja Suomen Koripalloliitto jakoivat huomionosoituksia vuotuisessa kauden päätösgaalassa Helsingissä. KTP sai miesten liigan Fair play -palkinnon, seuran toimitsijapöytä Steveco Areenalla oli jälleen vuoden ykkönen, ja lisäksi entinen maajoukkuetason aktiivipelaaja Auli Nyman palkittiin vammaisten Unified-koripallon “Vuoden partnerina”.

Niin Fair play -pyttyyn kuin Vuoden toimitsijapöytä -valintaan oli vahvasti vaikuttamassa pääsarjan erotuomaristo. Oikeudenjakajien mielestä Kotkassa yhteistyö niin tapahtumajärjestäjän kuin eri toimijoiden kanssa on mutkatonta.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström on luonnollisesti mielissään muistamisesta.

- Positiivinen palaute on aina tervetullutta, ja tästäkin palkinnosta on kaikkien toiminnassa mukana olevien lupa ottaa osansa, korostaa Lindström.

Vuoden toimitsijapöytä -palkinto ei ole mikään uusi juttu KTP:lle.

- Minä olen ollut mukana pöydällä 18 vuotta, ja tämänkertainen oli meille jo kuudes titteli. Aina uuteen kauteen lähdettäessä olemme ottaneet sen jo tavoitteeksi, että tänä vuonnakin me se huomionosoitus taas voitetaan, kertoo toimitsijapöydän “pomo” Anni Palvimo.

Palvimo painottaa kolmea asiaa pöytätyöskentelyssä.

- Koripallo on vauhdikas laji ja uudet tilanteet tulevat eteen nopeasti. Pöydän takana pitää olla koko ajan hereillä. Tarkkana on oltava, sillä pienikin virhe voi aiheuttaa isot seuraamukset. Edelliskaudella (2017/18) tekniikka petti BC Nokia-ottelussa ja se peli meni uusiksi. Ja vaikka kuinka ktpläisiä ollaankin, pitää toimitsijana unohtaa omat mieltymyksensä ja olla puolueeton.

KTP:n toimitsijapöydällä ovat viihtyneet samat kasvot jo vuosia, ja Palvimon mukaan viihtyvyyttä on omiaan lisäämään hyvä yhteishenki.

- Niin kavereita ollaan, että yhdessä vietetään pikkujoulujakin. Tunnemme toistemme vastuualueet, ja pystymme tuuraamaan toisiamme, jos jollakin on joskus esteitä. Ajan hermolla on pysyttävä koko ajan, ja siksi uusiin teknisiin laitteisiin ja sääntömuutoksiin on tutustuttava huolella edeltä käsin, toteaa Palvimo.

Korisliigatason toimitsijapöydällä on kymmenkunta eri tehtävää ottelun aikana. Vastuullisia tarvitaan 24 sekunnin laitteelle, ajanottoon (peliaika, summeri, aikalisät ja vaihdot), tulostaululle (mm. pelaajien pisteet ja virheet), pöytäkirjalle, tilastointiin (kirjuri ja kaksi apuria), videotarkastukseen sekä kuulutukseen.

Päättyneellä kaudella toimitsijapöydän lisätehtäviin tuli vasta keväällä jalkapallon VAR-järjestelmää muistuttava videotarkastus, josta KTP sai tuomaristolta erityiset kiitokset.

- Eihän tämä missään toimi niin hyvin kuin teillä täällä Kotkassa, oli eräänkin tuomarikolmikon tunnustus keväisen ottelun jälkeen.

KTP:n toimitsijapöydällä on myös monista muista liigaseuroista poikkeava toimintakulttuuri, joka liittyy otteluiden tilastotallenteiden saatavuuteen. Pelin jokaisesta neljänneksestä tulostetaan 10 minuutin välein faktatietoa, ja siinä jakelussa vieras on aina etusijalla. Painotuoreet tilastoliuskat saa ensin vastustaja ja vasta sen jälkeen kotijoukkue sekä media. Se on pieni ja monilta huomaamattomaksi jäänyt yksityiskohta mutta selkeä osoitus vierailijan arvostuksesta. Vakiintuneen kotkalaisen toimintatavan ovat erotuomarit ilmeisestikin panneet merkille.

KTP:n kiitellyllä toimitsijapöydällä ovat tällä kaudella toimineet Anni Palvimo, Laura Pusenius, Nuran Bedretdin-Pentti, Petra Kunelius, Hanna Parpala, Mikko Iivonen, Kimi Koponen, Pasi Luoma ja Juha Piipari sekä kuuluttajina Hannu Holtari, Pekka Sunila ja Maj Pounds.

Vuoden partneri” Auli Nyman toimii apupelaajana erityisryhmien Unified-koripallossa. Vammaisten keskuudessa laji kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja valtakunnallisesti korista pelataan jo viidellä eri sarjatasolla. KTP Unifiedissa on mukana yli 20 harrastajaa. “Partneri” on terve, lajin kokeneempi harrastaja, ja heitä on pelaavassa viisikossa aina yksi tai kaksi.

Auli Nyman, 49 (os. Grönroos) on kotkalaisen ja suomalaisen naiskoripalloilun legenda. Hänellä on tilillään mm. neljä SM-hopeaa, neljä -pronssia, kolme Suomen cup-mestaruutta sekä 173 maaottelua aikuisissa ja junioreissa. Nyman on valittu neljä kertaa naisten pääsarjan “Vuoden pelaajaksi” ja viisi kertaa “Vuoden puolustuspelaajaksi”.

Nyman on toiminut partnerina kolme vuotta, ja palkintogaalan kiitospuheessaan hän halusi suositella Unified-toimintaa kaikille koripallon entisille aktiivipelaajilla.

- Vammaisille jokin pysyvä harrastus on todella tärkeää, ja erityisryhmien koriksessa innostus lajia kohtaan on aidoimmillaan. Saleilla syntyy myös pysyvä kiintymys esikuvia kohtaan, KTP:n Unified-pelaajat ovatkin miesten edustusjoukkueen vannoutuneimpia faneja, kertoo Auli Nyman.

KTP:n tavoin myös naisten Korisliigan mestaruutta juhlinut Peli-Karhut oli päätösgaalassa palkintosateessa. Finaalien MVP (most valuable player, tärkein) -pelaajaksi nimettiin PeKan Brooke McCarty-Williams, “Vuoden ulkomaalaisvahvistus” on Brittany Starling ja “Vuoden puolustuspelaaja” Linda-Lotta Lehtoranta. Naisten liigan Fair play -palkinto meni sekin Peli-Karhuille.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Ville Vuorinen

ETUSIVUN KUVAN TEKSTI: Entinen maajoukkuetason aktiivipelaaja Auli Nyman palkittiin koripalloväen kauden päätösgaalassa “Vuoden partnerina”.

Yhteistyökumppanit

2019-05/autosuni-logo
2019-05/cads-0
2019-05/dakar-petrooli
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/image001i
2019-05/haminakotka
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
2019-05/intersport
2019-05/kso
2019-05/kotkanklubi
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/logo-fin-fi
2019-05/nordea-masterbrand-500px-rgb
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/rudus-logo
2019-05/si
2019-05/spalding-logo-hirez
2019-05/stark-logo-cmyk
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency

KTP-Basket

22 elokuu 2019

KTP-Basket ja pelaajia mukana Liikut Siä! tapahtumassa lauantaina - Tulkaahan moikkaamaan! Arvotaan alakerran kausikortti ja muuta mukavaa. Myynnissä myös fanituotteita.

Lue lisää
KTP-Basket

14 elokuu 2019

KTP-Basketin treeneissä on jo tekemisen meininkiä ja Virosta haetaan vielä lisää vauhtia Korisliigaan.🏀 Lue joukkueen kuulumiset 👉🏻 https://www.ktpbasket.fi/uutinen/virosta-vauhtia-korisliigaan 📸Mat…

Lue lisää
KTP-Basket

6 elokuu 2019

KTP-Basketin treenit ovat hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen pelaajasopimus ulkomaalaisvahvistuksen Joel Wrightin kanssa on tehty. Lue joukkueen kuulumisia ja katso Joel Wrightin highlighteja viime …

Lue lisää
KTP-Basket

4 elokuu 2019

Joel Wright saapuu Suomeen mahdollisesti jo viikon sisällä. Welcome to Kotka Joel! https://kymensanomat.fi/uutiset/urheilu/984f14fe-2f6b-4f0a-84c3-1745ac96007f

Lue lisää
KTP-Basket

1 elokuu 2019

Kausikortit nyt myynnissä pääkatsomon keskiosaan! Paikka on tuttu: Sportia Ri-Pe Sport, kauppakeskus Pasaatin toisessa kerroksessa. Oman paikan voi varata vanhalla kausikortilla. Myös uusia …

Lue lisää
KTP-Basket

14 heinäkuu 2019

KTP-Basket on tehnyt 1+1 vuotisen sopimuksen Eldar Skamon kanssa. Tervetuloa Kotkaan Eldar! 📸Ville Vuorinen

Lue lisää
KTP-Basket

2 heinäkuu 2019

”Noin viikon uutisia, osa 14” KTP-Basketissakin kaudella 2014/15 pelannut Brandon Jeffersonin joukkue Orlens varmisti nousunsa kakkosliigasta maan pääsarjaan. Hienot pelit Ranskan Orleansissa tekivät …

Lue lisää
KTP-Basket

20 kesäkuu 2019

Kaikille hakijoille myönnettiin lisenssi korisliigaan kaudeksi 2019/2020 ja helsinkiläinen yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojat sai ”villin kortin” 1A-divisioonaan ensikaudeksi. Juhannuksen jälkeen …

Lue lisää
KTP-Basket

19 kesäkuu 2019

Juhannusviikollakin hikoillaan 💦 Valmistautuminen uuteen kauteen on jo täydessä vauhdissa Steveco Areenan Testausasema:lla. Testausaseman laitteisto on nyt ensi kertaa KTP Basketin käytettävissä …

Lue lisää
KTP-Basket

17 kesäkuu 2019

”Noin viikon uutisia, osa 13” ✔️Ex-kotkalaisille mitaleja eurokentiltä ✔️KTP:llä liigalisenssi ja taustat kunnossa ✔️”Vapaita agentteja” tarjolla Lue uutiset tästä 👉🏻 http://www.ktpbasket.fi/ex-kotk…

Lue lisää
KTP-Basket

10 kesäkuu 2019

Kotkalle Koripalloliiton päätösgaalasta monta palkintoa. 🏆 Lue lisää 👉🏻 http://www.ktpbasket.fi/kotkalle-gaalasta-monta-palkintoa 📸Mikko Mäkelä

Lue lisää
KTP-Basket

Hartwall Arena, 7 kesäkuu 2019

Torstaina palkittiin Koripalloliiton sarjakauden päätösgaalassa parhaita pelaajia ja annettiin tunnustusta myös muissa kategorioissa. KTP-Basket ja Peli-Karhut rohmusivat yhteensä seitsemän …

Lue lisää
KTP-Basket

29 toukokuu 2019

PELAAJAUUTISIA 🏀 KTP-Basket on tehnyt pelaajasopimuksen Topias Kuukkasen kanssa. 👏🏻👏🏻👏🏻 Lue lisää 👉🏻 http://www.ktpbasket.fi/ktp-basketin-liigamiehist%C3%B6-t%C3%A4ydentyy 📸Mikko Mäkelä

Lue lisää
KTP-Basket

28 toukokuu 2019

”Noin viikon uutisia, osa 12” ✔️Tim Williams Brittien mestari ✔️Kuulumisia Euroopan kentiltä ✔️Greg Gibson otti pestin Nokialta ✔️Huhut pyörivät Iisalon ympärillä Lue lisää 👉🏻 http://www.ktpbasket.…

Lue lisää
KTP-Basket

28 toukokuu 2019

PELAAJAUUTISIA 🏀 Joonas Lehtoranta jatkaa ensi kauden KTP-Basketissa. 👏🏻👏🏻👏🏻 Lue lisää 👉🏻 http://www.ktpbasket.fi/odotettuja-pelaaja-uutisia 📸Mikko Mäkelä

Lue lisää

26 toukokuu 2019

Lämpimät onnittelut Kauhajoen Karhu Basketille toisesta SM-mestaruudesta.🏆 Onnittelut myös Kouvot menestyksekkäästä kaudesta ja hopeasta.🥈

Lue lisää
KTP-Basket

19 toukokuu 2019

‪Pronssijuhlista pikainen paluu sorvin ääreen. KTP-Basketilla ja Mukilla avoimet harjoitukset lähipäivinä.👉🏻‬ ‪http://www.ktpbasket.fi/pronssijuhlista-pikainen-paluu-sorvin-%C3%A4%C3%A4reen‬ ‪📸Mikko …

Lue lisää
KTP-Basket

19 toukokuu 2019

Se on siinä! 👊🏻 Mitalit kaulassa ja kausi paketissa. 🥉 KTP-Basket haki lauantaina SM-mitalit Salosta. Otteluraportti👉🏻 http://www.ktpbasket.fi/kev%C3%A4%C3%A4n-v%C3%A4ri-pronssinen 📸Ville Vuorinen

Lue lisää
KTP-Basket

18 toukokuu 2019

KTP-Basket voitti SM-pronssia 2019 🥉👊🏻 Vilpas vs KTP-Basket 97-98 (53-46) 📸Ville Vuorinen

Lue lisää
KTP-Basket

18 toukokuu 2019

Pronssiottelu näkyy Kaks7 -kahvilassa torilla alkaen klo 17 - tervetuloa!

Lue lisää