KUVA: KTP-Basketin toimitsijapöytä on tottunut vastaanottamaan huomionosoituksia. Korisväen kauden päätösgaalassa KTP:n pöytä palkittiin nyt jo kuudennen kerran parhaana tällä vuosituhannella. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Nuran Bedretdin-Pentti (vasemmalta), Anni Palvimo, Laura Pusenius ja Kimi Koponen.

KUVA: KTP-Basketin toimitsijapöytä on tottunut vastaanottamaan huomionosoituksia. Korisväen kauden päätösgaalassa KTP:n pöytä palkittiin nyt jo kuudennen kerran parhaana tällä vuosituhannella. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Nuran Bedretdin-Pentti (vasemmalta), Anni Palvimo, Laura Pusenius ja Kimi Koponen.

Kotkalle gaalasta monta palkintoa

KTP-Basket oli omalta osaltaan putsaamassa palkintopöytää, kun Korisliiga ja Suomen Koripalloliitto jakoivat huomionosoituksia vuotuisessa kauden päätösgaalassa Helsingissä. KTP sai miesten liigan Fair play -palkinnon, seuran toimitsijapöytä Steveco Areenalla oli jälleen vuoden ykkönen, ja lisäksi entinen maajoukkuetason aktiivipelaaja Auli Nyman palkittiin vammaisten Unified-koripallon “Vuoden partnerina”.

Niin Fair play -pyttyyn kuin Vuoden toimitsijapöytä -valintaan oli vahvasti vaikuttamassa pääsarjan erotuomaristo. Oikeudenjakajien mielestä Kotkassa yhteistyö niin tapahtumajärjestäjän kuin eri toimijoiden kanssa on mutkatonta.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström on luonnollisesti mielissään muistamisesta.

- Positiivinen palaute on aina tervetullutta, ja tästäkin palkinnosta on kaikkien toiminnassa mukana olevien lupa ottaa osansa, korostaa Lindström.

Vuoden toimitsijapöytä -palkinto ei ole mikään uusi juttu KTP:lle.

- Minä olen ollut mukana pöydällä 18 vuotta, ja tämänkertainen oli meille jo kuudes titteli. Aina uuteen kauteen lähdettäessä olemme ottaneet sen jo tavoitteeksi, että tänä vuonnakin me se huomionosoitus taas voitetaan, kertoo toimitsijapöydän “pomo” Anni Palvimo.

Palvimo painottaa kolmea asiaa pöytätyöskentelyssä.

- Koripallo on vauhdikas laji ja uudet tilanteet tulevat eteen nopeasti. Pöydän takana pitää olla koko ajan hereillä. Tarkkana on oltava, sillä pienikin virhe voi aiheuttaa isot seuraamukset. Edelliskaudella (2017/18) tekniikka petti BC Nokia-ottelussa ja se peli meni uusiksi. Ja vaikka kuinka ktpläisiä ollaankin, pitää toimitsijana unohtaa omat mieltymyksensä ja olla puolueeton.

KTP:n toimitsijapöydällä ovat viihtyneet samat kasvot jo vuosia, ja Palvimon mukaan viihtyvyyttä on omiaan lisäämään hyvä yhteishenki.

- Niin kavereita ollaan, että yhdessä vietetään pikkujoulujakin. Tunnemme toistemme vastuualueet, ja pystymme tuuraamaan toisiamme, jos jollakin on joskus esteitä. Ajan hermolla on pysyttävä koko ajan, ja siksi uusiin teknisiin laitteisiin ja sääntömuutoksiin on tutustuttava huolella edeltä käsin, toteaa Palvimo.

Korisliigatason toimitsijapöydällä on kymmenkunta eri tehtävää ottelun aikana. Vastuullisia tarvitaan 24 sekunnin laitteelle, ajanottoon (peliaika, summeri, aikalisät ja vaihdot), tulostaululle (mm. pelaajien pisteet ja virheet), pöytäkirjalle, tilastointiin (kirjuri ja kaksi apuria), videotarkastukseen sekä kuulutukseen.

Päättyneellä kaudella toimitsijapöydän lisätehtäviin tuli vasta keväällä jalkapallon VAR-järjestelmää muistuttava videotarkastus, josta KTP sai tuomaristolta erityiset kiitokset.

- Eihän tämä missään toimi niin hyvin kuin teillä täällä Kotkassa, oli eräänkin tuomarikolmikon tunnustus keväisen ottelun jälkeen.

KTP:n toimitsijapöydällä on myös monista muista liigaseuroista poikkeava toimintakulttuuri, joka liittyy otteluiden tilastotallenteiden saatavuuteen. Pelin jokaisesta neljänneksestä tulostetaan 10 minuutin välein faktatietoa, ja siinä jakelussa vieras on aina etusijalla. Painotuoreet tilastoliuskat saa ensin vastustaja ja vasta sen jälkeen kotijoukkue sekä media. Se on pieni ja monilta huomaamattomaksi jäänyt yksityiskohta mutta selkeä osoitus vierailijan arvostuksesta. Vakiintuneen kotkalaisen toimintatavan ovat erotuomarit ilmeisestikin panneet merkille.

KTP:n kiitellyllä toimitsijapöydällä ovat tällä kaudella toimineet Anni Palvimo, Laura Pusenius, Nuran Bedretdin-Pentti, Petra Kunelius, Hanna Parpala, Mikko Iivonen, Kimi Koponen, Pasi Luoma ja Juha Piipari sekä kuuluttajina Hannu Holtari, Pekka Sunila ja Maj Pounds.

Vuoden partneri” Auli Nyman toimii apupelaajana erityisryhmien Unified-koripallossa. Vammaisten keskuudessa laji kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja valtakunnallisesti korista pelataan jo viidellä eri sarjatasolla. KTP Unifiedissa on mukana yli 20 harrastajaa. “Partneri” on terve, lajin kokeneempi harrastaja, ja heitä on pelaavassa viisikossa aina yksi tai kaksi.

Auli Nyman, 49 (os. Grönroos) on kotkalaisen ja suomalaisen naiskoripalloilun legenda. Hänellä on tilillään mm. neljä SM-hopeaa, neljä -pronssia, kolme Suomen cup-mestaruutta sekä 173 maaottelua aikuisissa ja junioreissa. Nyman on valittu neljä kertaa naisten pääsarjan “Vuoden pelaajaksi” ja viisi kertaa “Vuoden puolustuspelaajaksi”.

Nyman on toiminut partnerina kolme vuotta, ja palkintogaalan kiitospuheessaan hän halusi suositella Unified-toimintaa kaikille koripallon entisille aktiivipelaajilla.

- Vammaisille jokin pysyvä harrastus on todella tärkeää, ja erityisryhmien koriksessa innostus lajia kohtaan on aidoimmillaan. Saleilla syntyy myös pysyvä kiintymys esikuvia kohtaan, KTP:n Unified-pelaajat ovatkin miesten edustusjoukkueen vannoutuneimpia faneja, kertoo Auli Nyman.

KTP:n tavoin myös naisten Korisliigan mestaruutta juhlinut Peli-Karhut oli päätösgaalassa palkintosateessa. Finaalien MVP (most valuable player, tärkein) -pelaajaksi nimettiin PeKan Brooke McCarty-Williams, “Vuoden ulkomaalaisvahvistus” on Brittany Starling ja “Vuoden puolustuspelaaja” Linda-Lotta Lehtoranta. Naisten liigan Fair play -palkinto meni sekin Peli-Karhuille.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Ville Vuorinen

ETUSIVUN KUVAN TEKSTI: Entinen maajoukkuetason aktiivipelaaja Auli Nyman palkittiin koripalloväen kauden päätösgaalassa “Vuoden partnerina”.

Yhteistyökumppanit

2019-05/autosuni-logo
2019-05/cads-0
2019-05/dakar-petrooli
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/image001i
2019-05/haminakotka
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kso
2019-05/kotkanklubi
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/logo-fin-fi
2019-05/nordea-masterbrand-500px-rgb
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/rudus-logo
2019-05/si
2019-05/spalding-logo-hirez
2019-05/stark-logo-cmyk
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency