Urald King on ennen jatkosarjan viimeistä ottelua ottanut 240 levypalloa ja tehnyt 399 pistettä. Niistä 26 syntyi Kouvoja vastaan Steveco Areenalla maaliskuun alussa.

Urald King on ennen jatkosarjan viimeistä ottelua ottanut 240 levypalloa ja tehnyt 399 pistettä. Niistä 26 syntyi Kouvoja vastaan Steveco Areenalla maaliskuun alussa.

Jatkosopimus kannustaa Urald Kingiä

Urald King kasvoi West Monroe -nimisessä 13 000 asukkaan pikkukaupungissa Koillis-Louisianassa äitinsä, veljensä ja suuren serkkujoukon kanssa. High schoolin jälkeen hän jatkoi opintojaan ja koripallon pelaamista Eastern Arizona ja Southeastern Oklahoma State University -opinahjoissa. Ennen Suomeen tuloaan hän on pelannut ammattilaisena Ranskassa ja Islannissa. Urald oli jo lopettelemassa uraansa ja piti välivuoden, kunnes palo lajin pariin palasi ja vuoden kovan treenin jälkeen se toi hänet Kotkaan ja KTP-Basketiin.

Olet pelannut Islannissa kaksi ja puoli kautta, millainen koriksen taso oli siellä Suomeen verrattuna?

- Pelin taso on Suomessa korkeampi, osittain siitä syystä, että täällä joukkueessa saa pelata useampi ulkomaalaisvahvistus. Vahvistusten taso on täällä myös korkeampi kuin Islannissa.

Onko ulkomaalaispelaajien määrä Suomessa sopiva?

- Ihan itsekkäästä näkökulmasta on tietysti hyvä, että meille muualta tuleville on enemmän työmahdollisuuksia. Tietysti se saattaa rajoittaa suomalaisten pelaajien peliaikaa, mutta toisaalta se antaa heille mahdollisuuden pelata hyviä pelaajia vastaan joka päivä harjoituksissa ja kehittyä sitä kautta.

- Pelaajana olen todella kilpailullinen ja taistelen aloitusviisikkopaikasta aina todella täysillä. Olen ns. late bloomer, eli kehityin pelaajana erittäin paljon vielä yliopiston viimeisinä vuosina ja sen jälkeenkin.

Peli kehittynyt myös kauden edetessä

KTP:n peliä seuranneena vaikuttaa, että sinun pelisi on kehittynyt edelleen kauden edetessä. Oletko samaa mieltä?

- Ehdottomasti. Osittain se johtuu siitä, en pelannut edellisessä kaudella ja osittain siitä, että olen oppinut joukkueen pelitavan. Uutta minulle on ollut myös viitospaikan pelaaminen, olen aikaisemmin aina ollut nelospaikan pelaaja. Olin koko viime kesän hionut vanhoja taitojani nelospaikan pelaajana ja nyt täällä vei jonkin aikaa sopeutua uuteen pelipaikkaan.

- Ainahan myös uuteen joukkueeseen sopeutuminen vie aikansa. Tiesin kyllä itse, millainen pelaaja olen, minun piti tietysti vakuuttaa myös valmentaja.

- Uskon, että sain sopimustarjouksen ensi kaudelle juuri siitä syystä, että pystyin näyttämään kykyni mukautua uuteen pelitapaan ja -paikkaan. Olen viihtynyt joukkueessa ja Kotkassa ja mielessäni toivoin jatkosopimusta, mutta se, että se tarjottiin niin aikaisin kaudella, yllätti minut iloisesti ja motivoi minua entisestään antamaan joukkueelle yhä enemmän.

Entä millä alueilla KTP:llä olisi eniten kehitettävää? Esimerkiksi Kauhajoki-ottelu oli aika tylyä katsottavaa.

- Usko pois, oli vielä tylympää kokea se kentällä. Pitkä bussimatka oli aika hiljainen ja tuntui todella pitkältä. Toisaalta noiden tuntien aikana on aikaa miettiä mitä itse olisi voinut tehdä paremmin ja mitä joukkue. Kyllä pallosta täytyy pitää huolta paremmin ja taistella selvästi kovemmin Kauhajokea ja muita kärkijoukkueita vastaan.

- Tuollainen huono peli on vain jätettävä taakse ja mietittävä mitä voidaan tehdä seuraavan kerran paremmin.

Ammattilaisen pidettävä työväline kunnossa

Urald on huomannut vuosien kuluessa kuinka tärkeää oman kropan huolto ja hoitaminen on. Hän muistelee naureskellen, kuinka vuosia sitten oli serkkujensa kanssa pelailemassa kotikaupungissaan. Serkut venyttelivät ja lämmittelivät, kun Urald vain istuskeli rauhassa ja huomautti heille, että sanokaa sitten, kun olette valmiita. Nyt, 31-vuotiaana hän on oppinut, kuinka tärkeää kehonhuolto ammattilaisurheilijalle on.

- Minulla on myös niin tehokas aineenvaihdunta, että ellen jatkuvasti tee painoharjoittelua, painoni laskee, eli menetän lihasmassaa ja sitä myöten tehoja.

Tyttöystävää ja playoffeja odotellessa

Urald ei ole päässyt kokemaan koti-ikävää, sillä hänen tyttöystävänsä on käynyt jo muutaman kerran vierailulla ja seuraava kerta on aivan lähiaikoina. Näin tiiviin matkustamisen mahdollistaa se, että ystävätär toimii lentoemäntänä American Airlinesilla pääasiassa Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla.

- Valitettavasti korona rajoitti edellisillä vierailuilla suomalaiselämysten ja nähtävyyksien kokemista, mutta pariskunta ehti jopa pulkkamäkeen, joka ei Louisianassa kasvaneelle ole ihan jokapäiväistä.

Urald King odottaa malttamattomana play off -ottelujen alkamista.

- Loppukaudella joukkueen tulisi keskittyä vahvuuksiimme, nopeaan peliin ja kovaan puolustukseen. Lisäksi meidän pitää pystyä toteuttamaan peliämme tarkemmin ja huolellisemmin. Hyökkäyksessä screenpeli ja puolustuksessa rotaatio ovat avainasemassa.

-Meidän pitää olla joukkue ja ajatella ”me”, emme ”minä”. On todella hienoa, että voimme pelata taas yleisön edessä, kyllä sillä on paljon merkitystä.

Kysyttäessä toivomuksista ensi kaudelle Urald naurahtaa:

- Toivottavasti saamme hieman lisää kokoa, jolloin pääsisin pelaamaan enemmän itselleni luontaisella paikalla. Myös takamiesosastolle voisi tulla hieman lisää kokoa ja atleettisuutta. Näin pystyisimme vielä nykyistäkin parempaa puolustukseen ja levypallopeliin.

Entä KTP:n joukkueen työmoraali?

- Kyllä meillä on todellinen ammattijoukkue ja pelaajat suhtautuvat työhönsä kunnianhimolla. Jos halutaan voittaa mestaruus, vaaditaan kuitenkin aina pikkuisen lisää ylimääräistä panosta.

- Tehdään jokainen pieninkin asia pikkuisen paremmin. Jokaisen ottelun ja kauden jälkeen pitää jäädä tunne, että annoin kaiken.

TEKSTI: Ville Vainio KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency