VÄLIERÄRALLI JATKUU KOTONA LAUANTAINA

KUVA: Tämän taisteluparin voitti torstaina Karhu Basketin Gregory Mangano (vasemmalla). Lauantain peliin Kevin Langfordin pitää parantaa otteitaan - kuten monen muunkin KTP:sta. Oikealla tilannetta seuraa Kauhajoen Okko Järvi. Kuva on Kotkan ottelusta kuukauden takaa.

KARHU BASKET JOHTAA VAIN 1-0

KTP:n ja Karhu Basketin tiivistahtinen Korisliigan välieräralli jatkuu lauantaina alkuillasta, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen, nyt Steveco Areenalla. Kauhajoki vei ensimmäisen näytöksen selvästi kotisalissaan torstaina, Kotkassa aloitetaan taas nolla-nollasta, eikä hallitseva Suomen mestari johda tätä välieräparia enempää kuin 1-0. Pelejä on vielä runsaasti jäljellä ja kaikki yhä mahdollista. SM-finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

KTP:n semifinaaliavaus Kauhajoella oli yhtä aneeminen kuin puolivälierien ensimmäinen peli Joensuussa. Turpaan tuli molemmilla rintamilla, mutta susirajan ryöpytyksestä ainakin joukkue selviytyi kunnialla. KTP pyyhki mestarillisesti huonot muistot mielestään, ja kolme jälkimmäistä Kataja-otteluahan olivat sitten kotkalaisten riemukulkua.

Kotkan kippari Michael Pounds korosti Joensuun takaiskun jälkeen, ettei sitä ollut syytä jäädä märehtimään.

- On aivan sama, hävisimmekö pelin pisteellä vai 40:llä. Ei vastustajakaan saa näistä kohtaamisista yhtä otteluvoittoa enempää mukaansa, huomautti “Homppa”, ja Kauhajoen ensi visiitin jälkeen viesti on sama.

Puolivälieräsarjassa KTP:n uskottiin jo antaneen periksi, kun joukkue oli toisessakin ottelussa pahimmillaan 22 pistettä takamatkalla. Sen arvelun Kotkan jenkki Donte Thomas pääsi sitten ampumaan alas viimeistään silloin, kun neljännen matsin jälkeen joensuulaisille oli ensin toivoteltu “hyvää kesälomaa”.

- Koripallossa on hyviä hetkiä ja on huonoja hetkiä. Pudotuspeleissä varsinkin on kyse siitä, että pitää taistella loppuun asti ja antaa kaikki itsestään. Taistelemme yhä edelleenkin tosissamme jatkopaikasta, oli Thomasin sanoma viikonpäivät sitten ja sitä se on nyt.

Päävalmentaja Tomi Kamisen terveiset ovat samanhenkisiä. Periksi ei anneta.

- Kauhajoen ottelu on nyt analysoitu, ja lauantaiksi pannaan “uutta matoa koukkuun”. Hyökkäyskorilla “pyydykset” on vain laskettava sen verran etäälle, etteivät ne joudu Karhu Basketin asettamaan “sumppuun”, totesi Kaminen. Mistään koripallon pelikirjasta ei löydy selityksiä käytetyille kalastustermeille. Tämä on nyt ilmeisesti sitä, ettei vastustajalle paljasteta uusi taktiikoita. Todennäköistä kuitenkin on, että KTP pyrkii tekemään nyt Steveco Areenalla monia asioita paremmin kuin viimeksi Kauhajoen liikuntahallissa.

Se on selvää, että kotkalaisten pitää sulkea paremmin oman korin alusta ja oltava aktiivinen myös hyökkäyspäässä. Heittopelissä pitää niin ikään olla tarkempi, pallosta on pidettävä parempaa huolta ja pelivälineen pitää liikkua joutuisammin mieheltä miehelle.

Kauhajoen päävalmentaja Jussi Laakso sanoo, että “ensimmäinen ottelu meni Karhu Basketilta pitkälti suunnitelman mukaan”.

- Torstain jälkeen on palauduttu, katseltu videoita ja tehty pieniä hienosäätöjä. Keskittyminen on jo siirretty täysin Game 2:een, ilmoitti Laakso. Keskittymistä on muun muassa se, että Karhu Basket viettää välieräottelua edeltävän yön Kotkan seudulla ja harjoitellee Steveco Areenalla vielä pelipäivän aamuna.

KTP ja Karhu Basket kohtasivat edellisen kerran Kotkassa Korisliigan runkosarjan ottelussa huhtikuun 9. päivänä. Kotijoukkue voitti sen pelin 98-79. Siinä vaiheessa Kauhajoki oli jo varmistanut runkosarjan kakkostilansa, ja joukkue oli matkassa mm. ilman Rene Rougeauta, Bojan Sarcevicia ja Antti Niskasta.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Eero Hannikainen, Tyrell Nelson, Okko Ailio, Joonas Lehtoranta.

Karhu Basket: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Greg Mangano.

Korisliigan välieriä:

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Steveco Areenalla lauantaina 4.5.2019 kello 17.00

Kauhajoen Karhu Basket – KTP-Basket Kauhajoen liikuntahallissa maanantaina 6.5.2019 kello 18.30

Muita pelipäiviä: 8., 10., 12. ja 14.5.2019.

Lipunmyynti Steveco Areenalla lauantaina kello 11 alkaen

Pääsylippuja lauantain KTP-Basket – Karhu Basket -otteluun on ollut myynnissä torstaista asti RiPe-Sportissa kauppakeskus Pasaatissa. Lauantaina lipunmyynti siirtyy Steveco Areenalle kello 11.00 alkaen, ja myynti jatkuu aina pelin alkamiseen asti.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit