Uutiset

PEKA UUSI NAISTEN LIIGAMESTARUUDEN

KUVA: Naisten Korisliigan Suomen mestari on Peli-Karhut - toisen kerran peräkkäin ja jo viidennen kerran seuran historiassa.

KTP KUKITTAA KULTATYTÖT MAANANTAINA

Peli-Karhujen naisten korisliigajoukkue ilahduttaa kotkalaista palloiluväkeä jo toisena vuonna peräkkäin. Viime kevään tapaan PeKa juhlii Suomen mestaruutta, kun liigafinaaleissa kaatui taas lappeenrantalainen Catz – nyt otteluvoitoin 3-1. Kotkalaisten mestaruuden arvoa ja sen kiistattomuutta korostaa se, että PeKa haki kaksi noista voitoista vieraista. Se ratkaiseva irtosi sunnuntaina numeroin 73-71 (tauko 37-37, erät: 19-19, 18-18, 25-17, 11-17).

JOENSUUN PELI ON NOLLATTU, JA NYT...

KUVA: KTP-Basketin kapteeni Michael Pounds korostaa, että toiseen puolivälieräotteluun Katajaa vastaan lähdetään nolla-nollasta. – Joensuun peli on unohdettu ja täältä me tulemme vielä, Pounds vakuuttaa.

TÄÄLTÄ TULLAAN VIELÄ!

KTP-Basketin korisliigamiehistö on unohtanut huonon ensimmäisen näytöksen pudotuspelien avauskierroksella ja lähtee uusin eväin puolivälierien toiseen otteluun Steveco Areenalla maanantaina. Kotipelinsä selvin numeroin voittanut Joensuun Kataja saa varautua Kotkassa ärsytettyyn isäntään, joka ei ole suinkaan heittänyt vielä kirvestä kaivoon.

“NOIN VIIKON UUTISIA, OSA 9”

KUVA: Umana Reyer Venetsian kotihalli, Palasport Taliercio -areena, on pelkästään koripallopyhättö. Yleisökapasiteetti on 3600 katsojaa, ja yleensä halli on täynnä.

“TAIKURI” TUNTEE ITALIAN KORIKSEN

Tällä palstalla julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti – ehkä kuitenkin kerran viikossa – ihan oikeita koripallouutisia mutta myös -huhuja ja -juoruja lajin ympäriltä. Jutut on tuotettu itse, bongattu internetin ihmeellisestä maailmasta tai sitten kuultu turuilla ja toreilla.

KATAJA EI JÄTTÄNYT SIJAA JOSSITELLA, MUTTA...

KUVA: Kentän tehokkain, Katajan Kevin Bracy-Davis (sinipaitainen keskellä) teki KTP:n Tyrell Nelsonin olon tukalaksi korien läheisyydessä. Kohtuullisen hyvin onnistuivat myös Joensuun ex-kotkalaiset Joni Herrala (vasemmalla) ja Samuli Vanttaja. Kuva on muutaman viikon takaa runkosarjan ottelusta Kotkasta.

MAANANTAINA ON AIVAN UUSI PELI

Joensuun Kataja ei jättänyt jossitteluille sijaa Korisliigan puolivälierien avauskierroksella KTP-Basketia vastaan. Kotijoukkue oli pitkänäperjantaina herra talossa Mehtimäen jäähallissa ja se iski tauluun tylyt lukemat 109-72 (tauko 52-30, erät: 27-23, 25-7, 27-25, 30-17). Puolivälieränäytös numero 2 nähdään Steveco Areenalla toisena pääsiäispäivänä, maanantaina, ja se on sitten taas aivan uusi peli. Välieriin mennään kolmella voitolla, ja KTP:llakin on näin ollen vielä neljä tilaisuutta ottaa se semifinaalipaikka.

PERJANTAINA JOENSUUSSA, MAANANTAINA KOTKASSA

KUVA: Donte Thomas (edessä) on rivissä ja niin on todennäköisesti Daniel Mullingskin, kun KTP-Basket ja Joensuun Kataja kohtaavat Korisliigan puolivälieräavauksessa Joensuussa perjantaina.

TAISTELU VÄLIERÄPAIKASTA ALKAA

Miesten Korisliigan pitkä ja aika ajoin puuduttavakin runkosarja on takana, ja nyt ollaan olennaisen äärellä. Kahdeksan parhaan pudotuspelit käynnistyvät perjantaina neljällä puolivälieräottelulla, ja KTP-Basket matkustaa Joensuun Kataja Basketin vieraaksi Mehtimäen jäähalliin. Seuraavan kerran tämä ottelupari kohtaa toisena pääsiäispäivänä maanantaina Steveco Areenalla. Neljän parhaan joukkoon ja välieriin mennään kolmella voitolla. Muut mahdolliset pelipäivät ovat sitten 25. (torstai, Joensuu), 27. (lauantai, Kotka) ja 29. huhtikuuta (maanantai, Joensuu).

Fanimatka Joensuuhun!

FANIBUSSI LÄHTEE JOENSUUHUN!

Joensuun Kataja-KTP-Basket 19.4.2019 klo 17.00

Aikataulu: Karhuvuori urheilutalo klo 10.15
Kotka linja-autoasema klo 10.30
Karhula linja-autoasema klo 10.45

Tauko Viipurinportti klo 12-13. Voidaan myös pitää lyhyt tauko Särkisalmi ABC (30min). Perillä ollaan hyvissä ajoin ennen peliä n.klo 16-16.15.

Hinta: 40e/hlö sis. matka ja lippu. SITOVAT ilmoittautumiset torstaina 18.4. klo 16.00 mennessä! Matka toteutuu,jos lähtijöitä vähintään 30 hlö:ä.

KAUHAJOESTA EI SITTENKÄÄN OLLUT AVUKSI

KUVA: Topias Palmi (keskellä) nimettäneen "Korisliigan kauden parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi 2019" ja siksi kotkalaisten on oltava tarkkana hänen kanssaan puolivälierissä. Kuva on joulukuun ottelusta Kotkasta; oikealla Tyrell Nelson  ja vasemmalla Kotkasta Kreikan Kymiin kesken kauden siirtynyt Matt Williams jr.

KATAJA - KTP ENSIN JOENSUUSSA

KTP-Basket aloittaa Korisliigan puolivälieräpelit Joensuun Kataja Basketin vieraana Mehtimäen jäähallissa pitkänäperjantaina, huhtikuun 19. päivänä, kello 17. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Steveco Areenalla toisena pääsiäispäivänä, maanantaina (22.4.) niin ikään kello 17. Liigan neljän parhaan joukkoon ja semifinaaleihin selviytyy kolmella voitolla. Kolmas puolivälierä pelataan 25.4. ja tarvittaessa vielä neljäs 27. ja viides 29. huhtikuuta.

KORIHAIT NURIN – MIKÄ ON KAUHAJOEN TYÖMORAALI?

KUVA: - Kepeää kuin kesäpäivä! Noh, ei se KTP-Basket - Korihait -ottelu niin helppoa ollut, vaikka Janne Lehtoranta (vasemmalla) ja Mario Edwards ilmassa leijuvatkin. Pikemminkin päinvastoin; fyysistä ja virheiden sävyttämää.

KATSEET KÄÄNTYVÄT NYT JOENSUUHUN

KTP-Basket päihitti Uudenkaupungin Korihait kovan väännön jälkeen 105-94 (tauko 48-45, erät: 22-19, 26-26, 25-24, 32-25) Korisliigan runkosarjan päätöskierroksella Steveco Areenalla maanantaina. Se mitä tuo lopputulos tarkoittaa, selviää vasta tiistai-iltana, kun liigan viimeinen kierros pelataan päätökseen.

RUNKOSARJA PANNAAN PAKETTIIN

KUVA: KTP-Basketin Kevin Langford on pelannut eleettömästi mutta varmasti koko kauden. Maanantainakin häneen voitaneen luottaa Korihaita vastaan. Kuva on joulukuun kohtaamisesta, jolloin Langford käytti Marius van Andringan (10) ja Topias Kuukkasen (14) jättämään tyhjän tilan ja ajeli siitä korille.

KOTIETU YHÄ MAHDOLLINEN KTP:LLE

KTP-Basket panee Korisliigan runkosarjan pakettiin maanantaina, kun se kohtaa Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla. Voitolla kotkalaiset ovat vielä mukana taistelussa sarjan neljännestä sijasta ja kotikenttäedusta pitkänäperjantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä.

KOTIETU NYT MUIDEN ARMOILLA

KUVA: Nokian ottelussa Juho Lehtoranta täytti valmennusjohdon odotukset, mutta pelin lopputulokseen ei hänkään voinut olla tyytyväinen, kun KTP hävisi. Kotkassa marraskuussa Lehtorannan menoa seurasivat vieraista Aleksi Kantonen (vasemmalla) ja Dragan Labovic.

KTP HÄVISI NOKIAN HEITTOMYLLYSSÄ

KTP-Basketin kotikenttäetu Korisliigan pudotuspeleissä ei ole enää sen omissa käsissä. Kun kotkalaiset hävisivät runkosarjan viimeistä edellisellä kierroksella BC Nokialle vieraissa 101-89 (tauko 45-41, erät: 24-19, 21-22, 34-24, 22-24), ja samaan aikaan Joensuun Kataja kukisti Kaarinan Ura Basketin Kupittaan palloiluhallissa 112-87, kiilasi Joensuu Kotkan ohi sarjataulukossa. Noustakseen takaisin neloseksi, on KTP:n voitettava Uudenkaupungin Korihait maanantaina Steveco Areenalla ja toivottava vielä, että Kauhajoen Karhu Basket pystyisi yllättämään Katajan tiistaina Joensuussa.

Yhteistyökumppanit