Tuttuja vieraita Porvoosta

KUVA: Tyylitteleekö Jari Vekkilä taas kovat tilastolukemat vai pistääkö kokenut Räppäkäpälät KTP:n koville?

Räppäkäpälät vastassa Suomen cupissa

Porvoon Räppäkäpälät saa halutessaan meritoituneen aloitusviisikon kasaan. KTP:n kokoonpano on vielä arvoitus.

KTP-Basket vastus kovenee uudelleen henkiin herätetyssä Suomen Cupissa. Tiistaina Karhuvuoreen saapuu kolmannen kierroksen otteluun Räppäkäpälät. Porvoolaisten aloitusviisikko sisältää parhaimmillaan 1430 Korisliigan runkosarjaottelun verran kokemusta.

Kakkosdivaria, sekä 35-vuotiaiden ja 40-vuotiaiden SM-sarjaa tahkoavan joukkueen riveistä löytyy nimekkäitä pelaajia, kuten Mikael Holme, Esa Mäki-Tulokas, Ville-Pertti Lind, Jarno Nissinen ja Turo Sonkajärvi.

- Hyvällä porukalla olemme tulossa. Mäki-Tulokas ja Lind ovat tosin vielä kysymysmerkkejä, Holme kertoi.

Holme pelasi KTP:ssä kaksi kautta vuosina 2009-11 yhdessä Lindin kanssa. Jälkimmäisen kauden päätteeksi joukkue pokkasi pronssiset mitalit.

- Karhuvuoressa on aina kiva pelata. Lähdetään hakemaan kunnon ero alkuun ja yritetään pitää se. Seitsemän pitäisi ainakin osua, Holme suunnitteli.

Cup-ottelussa alempisarjalainen saa heittää kymmenen kolmosta ennen varsinaisen ottelun alkua.

KTP-leirissä pohditaan vielä uusimman kiinnityksen, amerikkalaisen Jalen Jacksonin pelaamista, mutta mahdollista se on. Cup-säännöissä on sallittu kolme amerikkalaista.

Edellisessä Cup-ottelussa 37 pistettä hurjastellut 43-vuotias Jari Vekkilä pelaa – ja heittää – joka tapauksessa.

- Jari pelasi viimeksi hienon matsin ja eikös hän ole korkealla Korisliiga All Stars –äänestyksessäkin, KTP-valmentaja Tomi Kaminen kyseli.

- Pitäähän se valmentajankin ymmärtää, että yleisö haluaa hänet nähdä kentällä. Aloitusviisikon paikkakin on mahdollinen.

Vekkilä on pelannut tällä kaudella Korisliigaa vain reilun minuutin, mutta Cup-ottelussa Koiviston Kipinää vastaan vastuuta tuli yli 26 minuuttia.

- Olihan se kova rykäys työpäivän jälkeen, kun ei ole yhtään pelituntumaa, Vekkilä myönsi.

- Mutta vaihtoa en itse ala pyytämään, kun kerran kentälle pääsee.

Uudistunut Cup ei ole kerännyt pelkkää suitsutusta. Vain kolmen liigajoukkueen mukaan lähteminen oli pettymys, mutta toisaalta vähemmille minuuteille jääneet pelaajat saavat arvokasta pelituntumaa.

Vekkilä-show saattoi jättää varjoonsa KTP:n nuoriso-osaston vahvat otteet Kipinä-ottelussa. Eero Hannikainen pommitti 31 pistettä jäätävillä prosenteilla, sekä kirjautti siihen sivuun kahdeksan levypalloa ja syöttöä.

Janne Lehtorannan tilastorivi oli vielä monipuolisempi: 18 pistettä, kahdeksan levypalloa, kymmenen syöttöä ja seitsemän riistoa.

- Nuoriso saa varmasti vastuuta, Kaminen lupaa.

- Ja nyt vastustaja on kovempi kuin viimeksi. Soitellen sotaan ei voi lähteä.

Suomen Cupin kolmas kierros KTP-Basket – Porvoon Räppäkäpälät Karhuvuoren Steveco Areenalla tiistaina 15.1 klo 18.30.

Liput 10/5€. Kausikortti käy. Tervetuloa!

Yhteistyökumppanit