TIISTAINA VILPAS, PERJANTAINA SEAGULLS

KUVA: KTP:n Juho Lehtoranta (keskellä) on ollut viime aikoina hyvässä heitossa, kun kolmoset ovat putoilleet kivasti kaukaa. Vilppaan Brandon Taylor (vasemmalla) pelaa aina tasaisesti. Juho Nenonen sen sijaan saattaa olla tiistaina vammojen takia sivussa. Kuva on maaliskuun alun Kotkan kohtaamisesta.

KTP:LLA ISOJEN VIERASPELIEN VIIKKO 

KTP-Basketilla on edessään isojen pelien viikko Korisliigassa. – Tiistaina kohtaamme kärkijoukkue Vilppaan Salossa, ja perjantaina on vastassa sarjan tämän hetken kuumin yhdistelmä Helsinki Seagulls, sekin vieraissa. Osaamisemme pannaan kovaan puntariin, ja veikkaan, ettei helppoa tule olemaan. Meiltä vaaditaan huippumatsi, mutta miksei sellainen voisi osua jo tiistai-illaksi, tiivistää KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Maaottelutaukoa seuranneen laman jälkeen KTP:n peli on taas kohtuullisessa kuosissa, ja alla on kolme peräkkäistä voittoa. Salon reissulle niistä kamppailuista kannattaa ottaa mukaan se tunne, että “kyllä me tämä homma osataan”. Musta maaliskuu (viisi perättäistä tappiota) kouri jo yhden jos toisenkin itseluottamusta, mutta se jakso kannattaa nyt unohtaa.

Seagulls teki lauantaina KTP:lle karhunpalveluksen, kun se meni voittamaan Vilppaan vieraissa. Tappio oli Salolle vasta kauden toinen kotikentällä. Varmaa on, että tiistaina kotkalaisia odottaa ärsytetty vastustaja. Tuekseen se houkuttelee koko Salon seutua. Juonessa on mukana myös 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä paikallislehti Salon Seudun Sanomat, joka toimii ottelun isäntänä. Vilppaan yleisökeskiarvo huitelee 1500:n paremmalla puolella, ja nyt Salohalliin havitellaan jopa kauden ennätysyleisöä.

Joitakin päiviä sitten ilmestyneessä Kotkan Energian asiakaslehdessä oli Tomi Kamisen haastattelu. Jutussa pääpaino oli luonnollisesti koripallossa. KTP:n valmentajalta muun muassa kysyttiin, mikä on muuttunut suomalaisessa liigakoripalloilussa niinä seitsemänä vuotena, jotka Kaminen oli muissa tehtävissä – joskin lajin parissa.

- Peli on nopeampaa, ja skauttaaminen on pitemmälle vietyä kuin ennen, vastasi Kotkan koutsi. Termi tulee englanninkielisestä sanasta “scouting” (so. tiedustelu). Tulevan vastustajan pelitapaa opiskellaan ennalta mm. videosulkeisilla ja muilla keinoilla. Tarkoitus on iskeä vastustajan heikkoihin kohtiin – tai ainakin tehdä oma pelaaminen arvaamattomaksi.

Kaminen sekä apuvalmentajat Sauli Lanki ja Harri Laine pääsivät lauantaina huitaisemaan tv-ruudun ääressä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun Salossa oli vastakkain KTP:n kaksi seuraavaa vastustajaa. Ei skauttaaminen ollut kuitenkaan yhtään helpompaa.

- Niillä joukkueilla on mahdollisuus marssittaa kentälle sarjan kaksi kovinta aloitusviisikkoa; Vilppaalla jenkit ja Teemu Rannikko ja Seagullsilla vastaavasti amerikkalaiset ja Tuukka Kotti. Ne ovat fyysisiä yhdistelmiä, ja siihen meidän pitää pystyä taas vastaamaan, avaa Kaminen.

KTP ja Vilpas ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa; kolme kertaa liigassa ja kerran Suomen cupissa. Kotkalaisilla on plakkarissa yksi voitto sarjapelistä (76-72) joulukuulta Steveco Areenalta.

KTP päässee tiistaina matkaan lähes parhaalla kokoonpanollaan. Poissa ovat vain Munkkiniemen Kisapoikien kasvatit Markus Rautasalo ja Okko Ailio, jotka pelaavat samaan aikaan divisioona-B:n kolmatta puolivälierää MuKin paidassa Espoon Tapiolassa Honkaa vastaan. Michael Pounds on taas täysillä mukana. Yläraajavamma piti hänet joitakin pelejä poissa, ja vielä perjantain Kataja-ottelussa “Hompan” minuutit jäivät vähiin.

- Nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa, tietää Kaminen kertoa.

Vilppaan rosterissa Juho Nenosen nimen perään on pantu merkintä “GTD 50”. Se tarkoittaa, että todennäköisyys Nenosen pelaamiselle on fifty-fifty. Seagulls-ottelusta hän oli sivussa.

- Lähdemme parantamaan esitystämme tuosta lauantain tappiopelistä. KTP on erinomainen joukkue monella mittarilla, joten haaste on suuri, sanoo Salon päävalmentaja Joonas Iisalo.

Vilppaan kokoonpano: Jamie Skeen, Mikko Koivisto, Henri Kantonen, Juho Nenonen (GTD 50), Antonio Ballard, Teemu Rannikko, Brandon Taylor, Aatu Kivimäki, Jack Gibbs, Riku Laine.

KTP: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Jari Vekkilä, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Eero Hannikainen, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Korisliigaa:

Salon Vilpas – KTP-Basket Salohallissa tiistaina 2.4.2019 kello 18.30

Helsinki Seagulls – KTP-Basket Töölön Kisahallissa perjantaina 5.4.2019 kello 18.30

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Steveco Areenalla tiistaina 9.4.2019 kello 18.30

BC Nokia – KTP-Basket Nokian palloiluhallissa lauantaina 13.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla tiistaina 16.4.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit