TIISTAIN PELI KUULUU SARJAAN “PAKKOVOITTOJA”

KUVA: - Antaudun, toteaa tunnistamaton Kauhajoen karhu ja nostaa kätensä pystyyn. Bojan Sarcevic (oikealla) näkee, että tilanne on lohduton, ja KTP:n Donte Thomas nostaa varmasti pallon pussiin. Kuva on KTP - Karhu Basket -ottelusta marraskuulta.

KARHU EI OLE HELPPO KAADETTAVAKSI

KTP-Basket jatkaa Korisliigassa kiivasta pistejahtiaan tiistaina, kun Karhu Basket Kauhajoelta tulee kylään Steveco Areenalle. Kotkalaisille kamppailu on tärkeä pudotuspelien kotietuviivalla. Pitkän matkan vieras sen sijaan on jo varmistanut paikkansa neljän parhaan sakissa. Se on ja pysyy sarjakakkosena loppuun asti, käy sitten viimeisissä peleissä ennen play offseja miten tahansa.

KTP jatkaa kilpajuoksuaan tuosta kotiedusta Tampereen Pyrinnön ja Joensuun Katajan kanssa. Neljännen tai jopa kolmannen sijan saavuttaakseen voitto Karhu Basketista olisi ehdottoman tärkeä. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Pohjanmaan porukka on vahvassa iskussa. Se on hävinnyt viimeisestä 10 ottelustaan vain yhden ja hieman pitemmällä tarkasteluvälillä 20 pelistä kaksi.

Viimeisimmän voittonsa Karhu Basket otti runkosarjan ykkösestä, Salon Vilppaasta (96-81) kotisalissaan Kauhajoella viime lauantaina. Isännät tahkosivat ottelun läpi vain seitsemällä pelaajalla, kun Antti Niskanen ja Mikael Laihonen olivat loukkaantuneina sivussa, ja joukkueen nuorisokaarti juniorien divisioonakarsinnoissa jossain toisaalla.

Niskasen ja Laihosen pelaaminen on Kotkassakin epävarmaa, mutta kyllä sieltä Karhu-bussista purkautuu urheilutalon pihamaalle pelimiehiä ilman heitäkin.

- Neljä kovaa amerikkalaista, Bojan Sarcevic, Okko Järvi ja Eero Innamaa. On siinä meillä tekemistä heidänkin kanssaan, luettelee KTP:n kakkosvalmentaja Sauli Lanki.

- Tiistain otteluhan on Karhu Basketille niin sanotusti merkityksetön, mutta tuskin he Kauhajoelta asti ajelevat tänne vain pelailemaan. Uskoakseni vastustaja ajaa jo joitain kuvioita sisään pudotuspelejä varten, arvelee Lanki, ja tämän vieraiden päävalmentaja Jussi Laakso vahvistaa.

- Tavoitteemme on harjoitella ja parantaa palloscreen-pelaamisen yksityiskohtia sekä post-puolustusta. Varsinkin tuohon jälkimmäiseen KTP tarjoaa isokokoisena joukkueena erinomaisen vastuksen, Laakso selvittää.

Jussi Laakso harmittelee, että peli-iltaan asti Karhu Basketin kokoonpano on valmentajallekin hienoinen arvoitus pienien vaivojen takia. Selvää on kuitenkin se, että KTP joutuu vielä tässä vaiheessa kautta tutustumaan kahteen uuteen Kauhajoen jenkkiin. Cameron Jones (30/193) on pelannut Korisliigaa jo 18 ottelua muttei vielä ensimmäistäkään kotkalaisia vastaan. Christopher McKnightille (31/201) Kotkan ottelu on kymmenes Karhu-paidassa. Molemmat ovat säkittäneet kivasti pinnoja pelaamissaan otteluissa; Jones 18,3 ja McKnight 15,9 per peli.

208-senttisen Gregory Manganon (29) taidot on Kotkassa jo hyvin tiedossa. Vilpasta vastaan kolossaalinen amerikkalainen oli liekeissä ja teki kausiennätyksekseen 33 pistettä. Kolmosviivan takaakin hän antoi muistutuksen vahvasta osaamisestaan; kuudesta yrityksestä neljä sisään. Neljäntenä jenkkinä Laakso peluuttaa Marvin Singleton jr:ia (25/198), ja lepovuorossa on Rene Rougeau.

KTP:n piti alun perin pelata Kauhajokea vastaan samalla miehistöllä, jolla Seagulls kaatui perjantaina Helsingissä. Muutos tuohon kokoonpanoon oli tehtävä tiistaiaamuna, kun ilmeni, ettei Jalen Jackson ole pelikunnossa. Flunssaisen laitahyökkääjän korvaa joukkueen varamiesjenkki, pelintekija Diante Baldwin.

Poissa vahvuudesta ovat vielä Markus Rautasalo ja Okko Ailio, joiden velvoitteet Munkkiniemen Kisapojissa tämän kauden osalta päättyivät sunnuntaina 19-vuotiaiden SM-kultajuhliin. Rautasalo, Ailio ja Miika Heinonen ilmoittautuvat taas Kotkan muonavahvuuteen tällä viikolla.

Runkosarjan pelien vähetessä pudotuspelikuume nousee. KTP:n päävalmentajalla Tomi Kamisella – tai itse asiassa koko perheellä – oli ihan oikeaa kuumetta koko viikonvaihteen. Sunnuntain iltatreeneistä vielä päävalmentaja oli poissa, mutta maanantaina mies jo ajeli kohti Kotkaa.

Sängyn pohjalla maatessa Kamisen runosuoni puhkesi ja hän viritteli melkoista lyriikkaa ikään kuin kiitokseksi häntä 49-vuotissyntymäpäivänä perjantaina muistaneille. Lopputulos on tässä kaikkien arvioitavissa:

 

“Taas vierähti vuosi, ja kuontalo kohta harmaa. Rapistuu tämä kuosi, se lie vähintäänkin varmaa.

Onnitteluja kuitenkin pukkaa, siitä teille kumarrus syvä. Muistatte tätä vanhaa rukkaa, iski mieleen fiilis hyvä.

Lahjankin sain Kisahallissa, vaikka päälle kävi Stadin Lokki. Fanijoukko oli hyvässä mallissa, kun Kotkan pojat rajummin nokki”.

Kiitoksia kaikille onnitteluista, TOMPPA

 

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Diante Baldwin, Juho Lehtoranta, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Karhu Basket: Cameron Jones, Christopher McKnight, Antti Niskanen (pelaamisen todennäköisyys GTD 50/50), Mikael Laihonen (GTD 50/50), Marvin Singleton jr, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Gregory Mangano.

Korisliigan järjestys: Salon Vilpas 62 pistettä/38 ottelua (max. 40), Kauhajoen Karhu Basket 54/37, Tampereen Pyrintö 46/38, KTP-Basket 42/37, Joensuun Kataja 40/36, Kouvot 36/37, Helsinki Seagulls 36/37, BC Nokia 30/37, Lapuan Kobrat 28/38, Uudenkaupungin Korihait 18/37, Kaarinan Ura Basket 18/38.

Sijoista kolme-viisi taistelevien Pyrinnön, KTP:n ja Katajan jäljellä olevat runkosarjan ottelut:

Pyrintö: Korihait (kotona), Kouvot (vieraissa), KTP: Kauhajoki (kotona), BC Nokia (vieraissa), Korihait (kotona), Kataja: Seagulls (vieraissa), Korihait (vieraissa), Ura Basket (vieraissa), Kauhajoki (kotona).

Korisliigaa:

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu-Basket Steveco Areenalla tiistaina 9.4.2019 kello 18.30

BC Nokia – KTP-Basket Nokian palloiluhallissa lauantaina 13.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla maanantaina 15.4.2019 kello 18.30

HUOM! KTP – Korihait -peli on siirtynyt maanantaille (alun perin 16.4.) Peli-Karhujen ja Lappeenrannan Catzin kolmannen SM-finaalin tieltä.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit