TIISTAIN PELI-ILME MUKAAN TAMPEREELLE

Kuva: Tampereen Pyrinnön pelaajakaarti on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Muun muassa Antero Lehto on ollut paljon poissa pelistä. Tammikuun ottelussa Kotkassa hän oli mukana muttei parhaalla mahdollisella panoksella. Lehdon temppuja ihmettelevät taustalla kuuluttaja Hannu Holtari (vasemmalta), huoltajaässä Pekka Kettunen, valmentaja Sauli Lanki, huoltaja Jesse Nyman, päävalmentaja Tomi Kaminen ja valmentaja Harri Laine.

PYYNIKILLÄ ON JAOSSA ISOJA PINNOJA

KTP-Basketin tärkeät pelit Korisliigassa jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkustaa Tampereen Pyrinnön vieraaksi Pyynikin palloiluhallille. Päävalmentaja Tomi Kaminen toivoo, että joukkueelta voitollisessa Kobrat-ottelussa nähty positiivinen peli-ilme säilyisi, ja reissusta voitaisiin palata sarjapinnat mukana.

Vierasvoitto ei ole pelkkää toiveajattelua, sillä kertaalleen tuo temppu on tällä kaudella jo onnistunut. Joulukuun puolivälissä KTP:n voittolukemat olivat 91-83. Vastaavasti Tampere on juhlinut kaksi kertaa Kotkassa. Lokakuussa Pyrinnön voitto kirjattiin 98-74 ja tammikuussa 95-92. Tomi Kamisen mukaan nyt olisi vierailijalla taas kalavelkojen maksun paikka.

- Olimme tuossa tammikuun kohtaamisessa hyvin pelissä mukana ihan loppuun asti. Se näytti jo ihan jatkoaikamatsilta, kun sitten Jaylon Tate heitti viime sekunnilla sen veret seisauttaneen kolmosensa, ja Pyrintö voitti, kertasi Kotkan valmentaja tapahtunutta.

Pyrinnöllä on alla kaksi perättäistä tappiota Salon Vilppaalle. Ensimmäinen tuli Suomen cupin finaalissa Tampereella lauantaina (106-93), ja toinen osui kohdalle liigapelissä Salohallissa keskiviikkona (89-85). Sarjaottelu vaikutti jo taputellulta, kun Vilpas johti parhaimmillaan 27 pisteellä (61-34). Pyrintö aloitti sitten hiljaisen kirinsä ja se kantoi aina neljän pisteen päähän muttei lähemmäs. Tuokin ottelu sen osoitti, että Pyrintö pitää ottaa vakavasti täydet 40 minuuttia.

Lauantain Pyrintö-KTP -pelissä on paljon panosta Korisliigan runkosarjan loppujärjestystä puntaroitaessa. Joukkueet ovat nyt taulukossa kolmantena ja neljäntenä. Kotijoukkue on jo aivan ilmeisestikin varmistanut paikkansa neljän sakissa. Kotkalaisten on sen sijaan tapeltava vielä rajusti kotikenttäedusta. Takana Joensuun Kataja ja Kouvot Kouvolasta jahtaavat KTP:ta säälimättömästi. Vierasvoitto helpottaisi ahdistusta ja toisi Pyrinnönkin vielä lähemmäksi.

Tomi Kaminen kunnioittaa Pyrinnön tämänhetkistä sarjasijoitusta ja sen koko kautta yleisesti.

- Joukkue on kärsinyt tämän tästä loukkaantumisista, mutta siitä huolimatta Pyrintö on tehnyt hyvää tulosta, laskettelee vierasvalmentaja.

Muun muassa tärkeä pelintekijä Antero Lehto (34 vuotta/185 senttiä) on ollut taas sivussa kolmesta liigaottelusta ja cupin finaalista, ja huhut kertovat, että pakkohuili vain jatkuisi.

Niin ikään joukkueen torni Joonas Cavén (26/211) on jälleen poissa kuvioista. Kauden alussa hän ennätti pelata viisi ottelua, kunnes kolahti. Vasta maaliskuun alussa Cavén palasi, oli mukana kahdessa liiga- ja yhdessä cup-ottelussa, ja taas kutsui sairastupa.

- Vastoinkäymiset ovat ilmeisestikin vain kasvattaneet Pyrintöä, jolla kerrotaan olevan muutenkin hyvä yhteishenki, toteaa Tomi Kaminen.

Yhdessä tekemisen meininki on varmastikin peruja siitä, että joukkueen 17 pelaajan rosterista peräti 11 on Pyrinnöin omia kasvatteja. Työrauha Sami Toiviaisen luotsaamassa yhdistelmässä on taattu sillä, että jenkkikvartetti – Tate (24/190), Kenneth Manigault (27/196), Eron Harris (25/193), Kevin Johnson jr. (34/201) – on sama kuin kauden alkaessa.

Toiviainen on kartoittanut ne keinot, joilla Pyrintö voisi sysätä KTP:n pois raiteilta.

- Meidän on saatava Antto Nikkarisen pelinjohtaminen ja Kotkan vahva sisäpeli kuriin, jotta olisimme vahvoilla, kun voittajaa haetaan. Yritämme sekoittaa vastustajan pelaamista erilaisilla puolustusmuodoilla, jotka ovat tuoneet viime aikoina sopivaa piristystä meidän tekemiseemme, sanoo Toiviainen paljastamatta oikeastaan mitään.

KTP:n Tampereelle matkaavan joukkueen kokoonpano on pelipäivän aattona vielä isostikin auki. Valmennusjohto pohti vielä mm. sitä, mikä on joukkueen jenkkinelikko Pyynikillä. Donte Thomasin jalka on vihoitellut, ja Diante Baldwin on se toinen vaihtoehto. Michael Pounds huilasi yläraajavamman takia tiistaina, mutta pelaako hän lauantaina?

Munkkiniemen Kisapojat pelaa divari-B:n playoffs-otteluja perjantaina ja mahdollisesti vielä sunnuntaina. Onko Okko Ailion ja Markus Rautasalon viikonvaihteen urakassa myös Korisliigaa, jää nähtäväksi. Niin ikään Janne Lehtorannan ja Eero Hannikaisen kisakalenterissa olisi lauantaina vaihtoehtona 19-vuotiaiden SM-sarjaa. Ei välttämättä helppoja asioita valmennustroikan päätettäväksi.

Pyrinnön todennäköinen kokoonpano: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Osku Heinonen, Ville Haapoja, Tuomas Flinck, Eron Harris, Petri Heinonen, Jonne Saarinen, Justus Kilpinen, Kevin Johnson jr.

Korisliigaa:

Tampereen Pyrintö – KTP-Basket Pyynikin palloiluhallissa lauantaina 23.3.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Joensuun Kataja Steveco Areenalla perjantaina 29.3.2019 kello 18.30

Salon Vilpas – KTP-Basket Salohallissa tiistaina 2.4.2019 kello 18.30

Helsinki Seagulls – KTP-Basket Töölön Kisahallissa perjantaina 5.4.2019 kello 18.30

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Steveco Areenalla tiistaina 9.4.2019 kello 18.30

BC Nokia – KTP-Basket Nokian palloiluhallissa lauantaina 13.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla tiistaina 16.4.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit