RUNKOSARJA PANNAAN PAKETTIIN

KUVA: KTP-Basketin Kevin Langford on pelannut eleettömästi mutta varmasti koko kauden. Maanantainakin häneen voitaneen luottaa Korihaita vastaan. Kuva on joulukuun kohtaamisesta, jolloin Langford käytti Marius van Andringan (10) ja Topias Kuukkasen (14) jättämään tyhjän tilan ja ajeli siitä korille.

KOTIETU YHÄ MAHDOLLINEN KTP:LLE

KTP-Basket panee Korisliigan runkosarjan pakettiin maanantaina, kun se kohtaa Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla. Voitolla kotkalaiset ovat vielä mukana taistelussa sarjan neljännestä sijasta ja kotikenttäedusta pitkänäperjantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä.

Jos tuo voitto irtoa, on KTP:n leirissä jännitettävä sitten vielä vuorokausi ja seurattava, miten käy tiistaina Joensuussa. Kauhajoki voisi Kataja-ottelussa tehdä Kotkalle karhun- tai jonkun muun palveluksen ja hakea susirajalta sarjapinnat. Näillä visioilla KTP olisi neljäs ja Kataja viides. Silloin play offsit käynnistyisivät Steveco Areenalla Kotkassa. Se toinen vaihtoehto on sitten Joensuu ja siellä LähiTapiola Areena.

Lauantaihin asti tuo kotikenttäetu oli vielä KTP:n omissa käsissä, mutta vierastappio Nokialla suisti kotkalaiset muiden armoille. Kotkalta puuttui edellisestä pelistä Donte Thomas, joka oli samaan aikaan Yhdysvalloissa tekemässä surutyötä isoäidin kuoltua. Korihait-ottelussa amerikkalaisen pitäisi olla taas rivissä.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kamisen mielestä Uusikaupunki on aina vaikea vastustaja. Se pelaa aggressiivisesti sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

- Korihait käy välillä kimppuun jopa pareittain, ja siksi sen kanssa pitää olla koko ajan hereillä, ettei käy huonosti.

Korihaillekin maanantain ottelussa on panosta. Se on nyt Kaarinan Ura Basketin kanssa tasapisteissä sarjan hännillä. Olemassa olevilla pinnoilla Uusikaupunki sijoittuu kymmenenneksi ja Kaarina on yhdestoista. Jos Ura onnistuu kukistamaan Kobrat tiistaina Lapualla, ja Korihait jää ilman palkintoa Kotkassa, nousee Kaarina kuiville, ja Uusikaupunki joutuu karsimaan.

Viimeaikaisten pelien perusteella on vaikea uskoa, että Kobrat kompuroisi, sillä lapualaiset kisaavat vielä viimeiseen asti BC Nokian kanssa kahdeksannesta sijasta ja play offs -paikasta.

Uudestakaupungista körötelläänkin etelärannikolle ilmeisen paineettomassa tilassa. Siihen viittaa Korihaiden laitahyökkääjän Topias Kuukkasen kommentti.

- KTP-matsi on meille mahdollisesti viimeinen tilaisuus pelata yhdessä joukkueena, ja siksi haluamme antaa itsestämme ja Uudestakaupungista mahdollisimman hyvän kuvan. Lähdemme pelaamaan voitosta, ilmoittaa Kuukkanen.

Joukkueen portugalilainen päävalmentaja Pedro Monteiro sanoo asian hieman toisin.

- Kotka on vaikea paikka pelata, ja vastassa on erinomainen joukkue. Nyt tarvitaan kaikkien onnistumista, ja jokaisen on otettava itsestään kaikki irti.

Korihait vei edellisen ottelun KTP:ta vastaan kuudella pisteellä kotikentällä, mutta Kotkasta voittojen hakeminen on ollut varsin harvinaista. Uudessakaupungissa harmitellaan viimeisen kierroksen ottelusiirtoa, mikä jättää Ura Basketille hiuksenhienon edun tiistaita ajatellen. Kobrat-kamppailuun lähtiessä se tietää, onko liigan jumbosija vielä vältettävissä.

KTP:ta Korihait ei voi kuitenkaan ottelusiirrosta syyttää, sillä “kaikki on annettu ylhäältä”. Siirrosta päätettiin Koripalloliitossa, kun alkuperäisen ohjelman mukaan Steveco Areenalla olisi pelattu tiistaina samanaikaisesti miesten Korisliigaa ja naisten kolmatta SM-finaalia. Tässä tilanteessa KTP määrättiin tekemään tilaa Peli-Karhuille, ja tuo päätös oli inhimillinen ja täysin oikein.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas (GTD 50), Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Michael Pounds, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Janne Lehtoranta, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Korihait: Roope Viinikkala, Marius van Andringa, Mario Edwards, Stephon Jelks, Bryan Coleman, Miikka Marttinen, MIka Nuolivirta, Chris Jenkins, Topias Kuukkanen.

Sarjatilanne ennen päätöskierrosta: Salon Vilpas 64 pistettä/39 ottelua (max. 40), Kauhajoen Karhu Basket 56/39, Tampereen Pyrintö 48/40, Joensuun Kataja Basket 46/39, KTP-Basket 44/39, Kouvolan Kouvot 38/39, Helsinki Seagulls 36/39, BC Nokia 32/39, Lapuan Kobrat 30/39, Uudenkaupungin Korihait 18/39, Kaarinan Ura Basket 18/39. Viimeinen kierros: 15.4. KTP-Korihait, 16.4. Kataja-Kauhajoki, Vilpas-Kouvot, Kobrat-Ura, Seagulls-Nokia.

Mikäli Nokia ja Kobrat päätyvät tasapisteisiin, on Lapua sarjataulukossa edellä keskinäisten otteluiden perusteella. Tasapisteissä Kouvot on Seagullsin edellä ja Korihait Uran edellä.

Kahdeksan parhaan puolivälierät käynnistyvät pitkänäperjantaina. Neljän parhaan semifinaaleihin selviytyy kolmella voitolla. Puolivälierien pelipäivät: 19., 22., 25., 27. ja 29.4. Välierät 2.-14.5., pronssiottelu 18.5., finaalit 17.-30.5.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla maanantaina 15.4.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit