RAPORTTI: KTP - RÄPPÄKÄPÄLÄT

CUP-juna porskuttaa eteenpäin

 

KTP-Basket lasketteli helppoon voittoon Porvoolaisen Räppäkäpälien kustannuksella. Ottelun lopputulos kirjattiin 108-85 (59-56) ja KTP jatkaa matkaansa seuraavalle kierrokselle, jolloin vastaan asettuu kovin mahdollinen vastus, Salon Vilpas.

 

KTP-Basketin vieraaksi tiistai-illan Cup-otteluun, oli saapunut Räppäkäpälät Porvoosta. Otteluennakossa KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen lupaili vastuuta, hyvin edellisessä Cupin ottelussa Koiviston Kipinää vastaan pelanneelle nuoriso-osastolle, sekä väläytteli joukkueen Nestorin, Jari Vekkilän mahdollisella avauspaikalla.

 

Todettiin Jarin suhteen, että sieltä tuli viimeksi niin paljon energiaa peliin, kun mies tuli kehiin penkiltä, niin mitä sitä hyvää muuttamaan ja päätettiin taas tuoda Jari vasta penkiltä sisään.” Kaminen nauroi.

 

Vierailijoiden Mikael Holme totesi, että alun kymmenestä kolmosesta, mitkä heikommalla sarjatasolla pelaava joukkue saa ennen ottelua heittää, olisi 7 hyvä luku saada sisään ja aloittaa ottelu 21 pisteen johdossa. Aivan seitsemään kolmoseen Räppäkäpälät, eivät Holmeen toiveiden mukaan pääseet, mutta kuusi kolmostakin oli hyvä suoritus ja näin ollen ottelu käynnistyi vierailijoiden johtaessa 0-18.

 

Kuten edellisessä Cupin-ottelussa, niin nytkin KTP lähti otteluun melkeinpä ykkösnyrkillään Antto Nikkarinen – Joonas Lehtoranta – Michael Pounds – Donte Thomas – Tyrell Nelson. Reilut kuusi minuuttia (6.22), joukkueella kesti kuroa 18 pisteen ero umpeen ja ottelu oli Eero Hannikaisen kakkosen jälkeen tasan 23-23. Mutta vierailijat osoittivat kuitenkin, että liian hyvä olo ei saa tulla puseroon ja veivät seuraavan kaksi ja puoli minuuttisen 12-0 ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen Räppäkäpälät johtivat vielä 8 pisteellä, 27-35.

 

Toisella neljänneksellä vierailijat yrittiviät vielä sinnitellä mukana, mutta vaikka joukkueesta Korisliiga kokemusta löytyikin 1430-ottelun verran, niin oli sen parasta ennen päiväys kuitenkin jo mennyt ja materiaali ylivoima alkoi hiljalleen näkyä. Puoliajalle mentäessä KTP oli jo kolmen pisteen johdossa 59-56 ja ei siitä enää luopunut.

 

Kolmas neljännes lopetti vierasjoukkueen pyristelyn lopullisesti. KTP lisäsi tempoa Lehtorannan veljesten johdolla ja keskittyi myös puolustuspäässä tekemään asiat kunnolla. Tämän seurauksena ero kasvoi jatkuvasti ja neljänneksen lopussa se oli jo 24 pistettä. Päätösneljännekselle lähdettiin tilanteessa 91-67.

 

Viimeinen neljännes oli lähinnä enää kosmetiikkaa ja pelailua. Suurin terä oli poissa molemmista päädyistä ja peli muistutti enemmänkin kesän pihapelejä. Pisteiden valossa Räppäkäpälät onnistui viimeisen neljänneksen vielä voittamaan (17-18), mutta koko ottelun lopputulokseen se ei enää juurikaan vaikuttanut ja KTP:n voitto kirjattiin lukemin 108-85.

 

KTP:lta koko joukkue sai laajasti vastuuta ja esimerkiksi Kevin Langford (peliaika 13.38) ei joutunut huhkimaan liikaa ja sai tärkeää lepoa Korisliigaa ajatellen. Nuorista mukana olivat Eero Hannikainen, sekä Janne Lehtoranta ja molemmat onnistuivat taas hyvin, vaikka aivan samanlaista tykitystä, kuin ottelussa Kipinää vastaan, ei nähtykkään.

 

Se oli sellainen ottelu. Posiitivista tottakai, että voitettiin, mutta vähän näistä aina huono maku jää. Pelaajista huomaa, että ihan täyttä panosta ei anneta ja enemmänhän nämä matsit tälläistä pelailua ovat, mutta pelattava pois nämäkin on.” Kommentoi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen

 

Voiton seurauksena KTP etenee puolivälieriin jolloin vastaan asettuu Korisliigaa johtava Salon Vilpas.

 

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu, onneksi, Korisliiga joukkue, vieläpä kovin mahdollinen, ja silloin en usko, että ainakaan ongelmia motivoida itseään otteluun tulee.” Kaminen jatkoi

 

Ennen ottelua pohdittiin, myös KTP:n uuden amerikkalaisvahvistuksen Jalen Jacksonin mahdollista esiintymistä kokoonpanossa.

 

Jalenin seurasiirtoa ei oltu vielä saatu kuntoon. Huomenna kuitenkin peliluvan pitäisi olla kunnosa ja Jalenin on tarkoitus tehdä ensiesiintymisensä ensi tiistaina, kun vastaan asettuu Ura Basket” Kaminen valotti vielä Jalen Jacksonin tilannetta.

 

Hyvän ottelun pelannut Michael Pounds kommentoi ottelua seuraavasti:

 

Hyvä, että päästiin jatkoon, 18 pistettä ei ikinä ole helppo ero ottaa kiinni, mutta saatiin se onneksi aika vaivattomasti kurottua umpeen, vaikka näki selvästi, että vastustajalla on jätkiä, ketkä osaavat pelata. Tärkeintä, että saatiin voitto ja Cup kannun metsästys jatkuu.”

 

KTP:                                                         Räppäkäpälät:

Donte Thomas 20/13                                Mikael Holme 17/9

Michael Pounds 15/5/7s                           Jarno Nissinen 17/10

Jari Vekkilä 7/6                                        Kasimir Hytönen 13/6

Janne Lehtoranta 8/3/5s                           Miikael Eriksson 11/3

Joonas Lehtoranta 10/7

Tyrell Nelson 20/7

Eero Hannikainen 12/3

Kevin Langford 10/4

Antto Nikkarinen 6/4

 

TEKSTI: NIKO IKÄVALKO                        KUVA: MIKKO MÄKELÄ

 

Yhteistyökumppanit