RAPORTTI: KTP – URA BASKET

Kuva: KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen (takana vihreässä kravatissa) oli tyytyväinen joukkueen uuden tulokkaan Jalen Jacksonin avaukseen Korisliigassa.

JACKSONILTA HYVÄ AVAUS

KTP-Basket selviytyi tiistai-illan korisliigaottelussa Ura Basketista juuri niin helpolla kuin etukäteen arvata saattoikin. Hyvässä lennossa liitävä Kotka päihitti tappioputkessa laahaavan kaarinalaisvieraansa Steveco Areenalla 88-68 (tauko 49-33, erät: 34-26, 15-7, 16-16, 23-19). Jokin muu lopputulos olisi ollut vääryys; kotitappio olisi ollut katastrofi ja voitto pienemmällä piste-erolla vähintäänkin pettymys.

KTP-Ura-pelistä ei jäänyt jälkipolville paljoakaan kerrottavaa. Kaarina pani aikansa hanttiin – tai no – itse asiassa se rellesti onnistuneilla kolmosilla ensi minuutit ja johti ottelua jo tai vielä 4-13.

KTP:n kone lämpeni hitaanlaisesti mutta varmasti. Kaksi minuuttia ennen ensimmäistä lyhyttä taukoa kotijoukkue tuli tasoihin ja hetkeä myöhemmin se otti kuskin paikan (24-22) eikä siitä enää sen jälkeen luopunut.

Kotkalaiset voittivat ensimmäisen puoliajan viimeiset 15 minuuttia vakuuttavasti 39-16, ja kahvia ja pullaa nautittiin KTP:n 16 pisteen johdossa (49-33). Suurimmillaan ero oli 21 pinnaa (86-65) kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

KTP:lle tiistai-iltainen oli ennen muuta materiaalin voitto vailla itseluottamusta harhailevista vieraista. Kotkan valmennusjohto peluutti koko yksitoistikkoaan, ja cup-hirmu Jari Vekkiläkin tuplasi kauden tähänastiset liigaminuuttinsa.

Vilkas vaihtoralli järkytti hieman KTP:n pelin tasapainoa, mutta missään vaiheessa kotivoitto ei ollut uhattuna sen jälkeen, kun joukkue otti piikkipaikan. Voitto oli kotkalaisille jo seitsemäs perättäinen Steveco Areenalla. Viimeksi Kotka on hävinnyt kotona 9.11.2018, kun Kauhajoki kävi ryöstöretkellä.

Ura Basketille tappio oli seitsemäs perättäinen. Putken alkupäässä näkyy Korisliigan marraskuun pelaajaksi nimetyn Malik Dimen yllättävä lähtö rahakkaammille kentille Bulgariaan.

Ongelmat jenkkien kanssa ja loukkaantumiset ovat sekoittaneet pahasti Kaarinan pakkaa. Apua ahdinkoon toivotaan 28-vuotiaasta, 201-senttisestä sisäpelaajasta Jesse Perrystä. Hän rantautui Suomeen tiistaina, seurasi KTP-pelin vielä siviileissä Ura Basketin vaihtopenkin päässä, mutta on jo mukana Seagulls-ottelussa Vantaalla lauantaina.

Kotkalaismiehistössä suurin mielenkiinto kohdistui uuteen amerikkalaiseen, 24-vuotiaaseen ja 198-senttiseen Jalen Jacksoniin. Hän tuli täyttämään Matt Williams jr:n tyhjäksi jättämät saappaat – ja hyvin täyttikin.

Jackson pelasi 20 minuuttia, teki 12 pistettä (kakkoset 7 yritystä/6 onnistunutta), otti neljä levypalloa, antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä, riisti pallon vastustajalta kolme kertaa ja kirjautti ottelun korkeimman +/- -luvun; 28.

Hyvän ottelun pelasivat myös Kevin Langford ja Michael Pounds, jotka osuivat tämän tästä keskelle sitä kuuluisaa ”keksintöä”. Langfordin osumatarkkuus pelitilanneheitoissa oli 72,7 (kakkoset 9 yritystä/7 onnistunutta, kolmoset 2/1) ja Poundsin vieläkin parempi 83,3 (kakkoset 3/3, kolmoset 3/2). Vapariviivalta jenkki heitti toisen ohi (2/1), mutta ”Homppa” pani kuppiin kaikki (5/5).

Ura Basketin suuri yksinäinen oli Avery Woodson 22 pisteellään. Joukkueen muut amerikkalaiset tekivät yhteensä 15 pistettä (Stephen Croone 10, Doug Wiggins 5, Karachi Edo 0). Jos Perry kulkee kahdella jalalla ja erottaa puolustuskorin hyökkäyskorista, ei ole vaikea arvata, kenelle viidestä jenkistä Ura Basket antaa lopputilin.

KTP:n päävalmentajalla Tomi Kamisella ainakin tuntuu olevan jenkkipakka taas kuosissa. Hän oli erittäin tyytyväinen uuteen tulokkaaseen Jacksoniin.

- Olen iloinen Jalenista. Hän on sopeutunut tosi hyvin ja esitti nyt erinomaista joukkuepelaamista, mitä mieheltä odotetaankin.

Tyytyväisenä hymyili myös debytantti itse pelin jälkeen.

- Muut pelaajat ottivat minut hyvin vastaan, ja joukkueeseen oli helppo tulla, kiitteli Jackson uusia kavereitaan.

Ura Basket-ottelusta valmentaja Kaminen jäi harmittelemaan vain sitä, ettei oma joukkue käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, kun se sai käännettyä kamppailun edukseen.

- Isku hävisi, ja peli meni virkamieskoripalloksi.

Kaarinan päävalmentaja Kristian Palotien murheet ovat syvemmällä.

- Olemme jokaista joukkuetta vastaan pienempiä. Se mitä voimme antaa takaisin, on olla nopeampia, mutta jos emme ole edes nopeampia, niin sitten on vaikea pelata. Aikamoinen matka meillä on kuljettavana, mutta onneksi Perry tulee täydentämään isojen miesten osastoa, purkautui Palotie.

Pisteet/levypallot, KTP: Kevin Langford 18/6, Michael Pounds 17/4, Jalen Jackson 12/4, Tyrell Nelson 11/8, Donte Thomas 10/8, Antto Nikkarinen 8/1, Janne Lehtoranta 5/5, Joonas Lehtoranta 5/1, Jari Vekkilä 2/0, Eero Hannikainen 0/2, Markus Rautasalo 0/0.

Ura Basket: Avery Woodson 22/5, Mikael Sandberh 12/1, Stephen Croone 10/3, Fiifi Aidoo 7/1, Aleksi Akpaso 6/1, Doug Wiggins 5/3, Ville Hänninen 3/0, Eldar Skamo 3/10, Karachi Edo 0/2, Joonas Airenne 0/1, Pyry Rainamaa 0/0, Eero Sahlberg 0/0.

Erotuomarit: Pekka Saros, Ville Selkee, Karoliina Andersson, yleisöä: 977.

KTP:n seuraava ottelu:

Lapuan Kobrat – KTP-Basket Lapuan urheilutalolla perjantaina 25.1.2019 kello 18.30

KTP:n seuraava kotiottelu:

KTP-Basket – Tampereen Pyrintö Steveco Areenalla tiistaina 29.1.2019 kello 18.30

Yhteistyökumppanit