Pyrintö murskasi KTP:n

Pyrintö murskasi KTP:n

Ensimmäinen neljännes

Jakso alkoi molemmilta joukkueilta hermostuneesti. Pallo poltti molemmilla joukkueilla näpeissä, helppoja menetyksiä, mikä toki johtui myös molempien aggressiivisesta puolustamisesta. Yhtäkään helppoa koria ei alkuun nähty ja ensimmäisen neljän minuutin aikana nähtiin vain 9 pistettä (3-6 Pyrinnölle). Pikkuhiljaa Pyrintö sai kuitenkin hyökkäyspelinsä rullaamaan ja minuutin sisään 8-0 run, jonka johdosta Coach Kaminen oli pakotettu aikalisään. Aikalisä ei suurta muutosta peliin tuonut ja vaikka KTP viimeisellä neljällä minuutilla 10p tekikin niin oli sen hyökkäyspeli koko jakson ajan täysin sekaisin. Pyrinnön terrierimäinen puolustus tuotti lukuisia menetyksiä, pakotettuja heittoja ja pallo ei liikkunut juuri yhtään, vaan hyökkäys meni käytännössä 1vs1 puskemiseksi ja heittoprosentti jäi karmeaksi, 4-18fg 22% ei imartele. Tosin kunnia Pyrinnön puolustukselle ja vaikuttikin, että Pyrintö oli huomattavasti valmiimpi otteluun. Toiselle neljännekselle tilanteessa 13-24 Pyrinnölle.

Toinen neljännes

Toinen neljännes alkoi Williams Jr.:n kolmosella, johon Pyrintö vastasi heti Kilpisen sekä Manigaultin kakkosilla. KTP sai näiden jälkeen muutaman hyvän stopin, mutta eivät onnistuneet kaventamaan Pyrinnön johtoa ja kun et itse tee niin kaveri tekee. Pyrintö riuhtaisi terävän 9-0 runin ja Taten sekä Heinosen kolmosten jälkeen, Kaminen oli taas, pakotettu aikalisään. Ja kuten aikaisemmin, myöskään nyt ei aikalisä auttanut. KTP:n hyökkäykset olivat jatkuvasti nopeita, heitto irtosi hätäisesti, palloa ei maltettu liikuttaa, eikä etsiä vapaata miestä ja lähes aina Pyrinnön pelaaja oli häiritsemässä. Pyrinnön hyökkäyksessä vastaavasti pallo liikkui, miehet liikkuivat ja vapaa mies onnistuttiin löytämään jatkuvasti. Ja jos ei korinteossa onnistuttu, niin KTP:n ei annettu ainakaan tehdä helppoa koria ja vastaavasti jos KTP onnistui tekemään korin, siihen vastattiin välittömästi onnistuneella hyökkäyksellä. Puoliajalle lähdettiin Pyrinnön johtaessa 28-51

Kolmas neljännes

KTP tuli tauolta hyvällä asenteella ja alkoi hyökkäyksessä saamaan onnistumisia, ongelmana oli vain se, että myös Pyrintö onnistui jatkuvasti. Ero ei tuntunut kaventuvan millään ja varsinkin Tate vaikutti olevan jatkuvasti KTP:n puolustusta askeleen edellä, joko syöttämällä korin tai viimeistelemällä itse läheltä sekä kaukaa. Puolustuspäässä KTP:n ongelmana oli jatkuvasti apupuolustus, apu oli myöhässä, josta seurasi helppo syöttö vapaalle miehelle tai sitä ei ollut ja ajo viimeisteltiin helposti loppuun. Jakson loppua kohden mennessä KTP:n ongelmat hyökkäyksessä palasivat. Palloja menetettiin helposti, joista Pyrintö juoksi helppoja koreja tai vaikeat heitot eivät välillä osuneet koko korirenkaaseen tai edes levyyn. Pyrinnön hyökkäystä myös helpotti huomattavasti, että vaikka ensimmäinen heitto ei uponnut, niin he napsivat monta hyökkäys levypalloa ja yleensä toisesta yrityksestä onnistuminen tuli. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä Pyrintö jo turvallisen tuntuisessa 24p johdossa (48-72)

Viimeinen neljännes

Thomas donkkasi heti alkuun kaksi pistettä ja nostatti hetkellisesti kotkalaisyleisön tunnelmaa. Toisessa päässä hyvän pallonliikuttelun jälkeen Harrisin syöttö löysi Heinosen joka nosti helpot kaksi pistettä. Williams Jr.:n muutamaa kolmosta lukuunottamatta KTP:n heitot eivät olleet sielläpäinkään ja nähdyllä hyökkäämisellä, jossa otetaan vaikeita 1vs1 ratkaisuja ja heittoja niin on vaikea pärjätä, jos heitto ei putoa. Tate jatkoi KTP puolustuksen puhkomista ja ottelun hienoin kori nähtiin, kun Manigault riisit Williams Jr.:ta pallon, syötti Tatelle, joka tarjoili ilmavan alley-oopin takaisin Manigaultille ja Manigault löi pallon voimalla alaspäin. Loppu oli lähinnä vain pelailua ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Kotiyleisön turhautumista kuvastaa hyvin neljännen jakson puolivälissä nähty episodi, jossa kolme KTP kannattajaa jouduttiin poistamaan salista. Samaa intohimoa kaivattaisiin nyt myös KTP:n pelaajilta kentällä.

Nähdyillä esityksillä KTP ei montaa pistettä tule sarjassa napsimaan ja Kamisella on varmasti ensimmäisen viiden ottelun perusteella paljon mietittävää. Pyrintö halusi tänään voittoa enemmän ja varsinkin puolustuksen intensiteetti, sekä halu ottaa levypalloja (levypallot 42-33 Pyrinnölle) olivat aivan eri tasolla KTP:n kanssa. Ottelun lopputulos siis 74-98 Pyrinnölle ja näinollen pisteet lähtivät ansaitusti Tampereelle.

TEKSTI: Niko Ikävalko KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit