"Piste enemmän riittää"

"Piste enemmän riittää"

KTP-Basket saa perjantaina 26.10 vastaansa väkevästi kauden aloittaneen Pyrinnön Tampereelta. KTP haki itseluottamuksen kannalta tärkeän voiton tiistaina Uudestakaupungista ja lähtee luottavaisin mielin Pyrinnön kaatoon. Tiistain ottelussa alkoi jo näkyä elementtejä, joita vaaditaan jotta peli toimii.

- Tavoitteenamme on edelleen kehittää peliämme eteenpäin molempiin suuntiin. Puolustukseen saatiin viime pelissä, toisella puoliajalla, jo vähän otetta yksinkertaistamalla sitä ja toivottavasti siitä jatketaan. Piste enemmän taulussa, kuin vastustajalla, se riittää, tuli se miten tahansa, kommentoi erinomaisen ottelun Uudessakaupungissa pelannut Juho Lehtoranta.

Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Pyrintö kärsi kauden avaustappionsa keskiviikkona Vilpasta vastaan. Kotkaan saapuu siis varmasti nälkäinen ja tappiosta lisää voitontahtoa saanut joukkue. KTP:n tähän asti kohtaamista joukkueista, Pyrintö on varmasti paperilla ainakin kovin. Sami Toiviainen on kasannut joukkueen, josta löytyy sopivissa määrin kokemusta sekä nuoruutta. Tähän astisissa kolmessa ottelussa Pyrinnöllä on ollut ongelmia puolustuspäässä, kun taas vastaavasti hyökkäys on toiminut jo vallan mainiosti. 

Seuraa heitä:

-    Joonas Cáven  Susijengi rosteriin kuuluva 25-vuotias Cáven alkaa vihdoin lunastaa odotuksia joita häneen on jo vuosikausia kohdistettu. 211cm pituuten yhdistettynä loistava heittotaito myös 3p kaaren takaa, aiheuttaa päänvaivaa vastustajille. Jatkaako hyviä otteitaan vai saako KTP puolustettua peli-ilon pois?

-    Antero Lehto  Ikinuori Lehto on tänäkin vuonna yksi Pyrintö joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Osaa heittää, ajaa sekä syöttää, mutta ei ole aivan niin fyysinen kuin esimerkiksi Aidoo tai Small, joita vastaan KTP puolustus oli jatkuvasti ongelmissa. Sopiiko Lehdon tyyli paremmin KTP:n puolustukselle vai tuottaako taas vikkelän takamiehen puolustaminen ongelmia?

-    Kenneth Manigault  Härkämäinen laituri joka sopii täydellisesti Pyrinnön nopeaan pelitapaan. Atleettinen pelaaja ja vahva viimeistelemään korin alta. Tähän mennessä Pyrinnön paras pisteiden valossa (17.3p/ottelu). Jatkaako vahvoja otteita vai saako KTP miehen kuriin?

-    Kevin Langford   Korihait voitossa kovassa iskussa. 21p hyvillä prosenteilla ja päälle vielä 5 syöttöä. Erittäin fiksu pelaaja, liikkuu fiksusti, sekä lukee peliä hyvin. Ongelma Langfordilla, kuten myös KTP:n toisella isolla miehellä Tyrell Nelsonilla on levypallopelaaminen. Korihaita vastaan näppeihin tarttui vain 2 levypalloa. Nyt vastaan asettuu kokenut Kevin Johnson Jr. joka tunnetaan vahvana levypallopelaajana. Pystyykö Langford jatkamaan siitä mihin Korihait ottelussa jäi, sekä vielä parantamaan levypallopelaamistaan?

-    Antto Nikkarinen  Johtaa KTP:n peliä mallikkaasti, nauttii etenkin kun pääsee pelaamaan palloscriinejä ja jakelemaan namupasseja niiden seurauksena. Menetyksiä tulee kuitenkin liikaa, varsinkin helppoja syöttömissejä. Pari menetystä on ok jos vastapainona antaa kuusi syöttöä, mutta Korihait ottelun kaltainen viisi menetystä on liikaa. Paljon on myös Nikkarisen vastuulla siinä, että KTP:n peli pyörii, samankaltaista pelinjohtajaa ei KTP:n kokoonpanosta löydy. Onnistuuko pitämään menetysten määrän minimissä ja samalla ruokkimaan muita korintekoon?

-    Joonas Lehtoranta  Potentiaalia löytyy vielä paljon nähtyä parempaan. Hyökkäyspäässä väläyttelee, on pelaaja joka lähes aina pääsee omasta miehestään ohi. Saisi hyökkäyksessä ottaa enemmän roolia ja rohkeasti luottaa omaan kykyynsä haastaa sekä laittaa palloa pussiin. Puolustuspäässä vielä parannettavaa. Jalat riittävät kyllä puolustamaan ketä tahansa vastaan ja fysiikka myös, mutta hakee ehkä turhan hanakasti riistoja, eikä malta vain pakottaa vastustajaa vaikeaan ratkaisuun. 

Key matchups

Nikkarinen – Lehto
Saako Lehto Pyrinnön juoksemaan kenttää ja viimeistelemään helppoja nopeita? Pyöriikö KTP:n motion-hyökkäys sekä palloscreeni pelit Nikkarisen johdolla? Kumpi pystyy pitämään pallosta parempaa huolta?

Nelson/Langfrod – Johnson Jr.
Pystyykö KTP:n jenkkikaksikko pitämään Johnson Jr.:n pois hyökkäyslevyistä, sekä napsimaan vihdoin myös itse palloja näppeihin ja käynnistämään nopeita hyökkäyksiä? Riittääkö pitkään Euroopassa pelanneen Johnson Jr.:n nopeus varsinkin Nelsonia vastaan?

Williams Jr. – Tate
Jos Lehto pysyy pihdeissä, niin Pyrinnöstä löytyy myös toinen erittäin kova takamies/pelinjohtaja. Jaylon Tate. Pelasi viime kaudella Kanadan liigaa ja siellä valinta vuoden Rookieksi kertoo, että potentiaalia löytyy. Syöttökone (7.3s/ottelu viime kaudella Kanadassa), joka myös hieman yllättäen on upottanut kovalla prosentilla kolmen pisteen heittoja tällä kaudella (60% tämän kauden otteluissa, viime kaudella Kanadassa vain 30% 3p heitoista löysi korisukan). KTP:n Williams Jr. on taas kolmen pisteen heittojen suhteen ollut päinvastaisessa tilanteessa. Heittäjäksi profiloitunut Williams Jr. on ollut Ura-ottelua lukuunottamatta käsi kohmeessa. Tiistain Korihait-ottelussa alkoi kuitenkin näkyä asioita, joita mies itsekin painotti tänne tullessaan, eli röyhkeyttä mennä koria kohti, eikä vain tyytyä heittelemään kolmosia. Korihait joutui rikkomaan Williams Jr.:a 7 kertaa, jonka ansiosta vapariviiva tuli tutuksi Williams Jr.:lle. Jatkaako Williams Jr. siitä mihin Korihait-pelissä jäi ja haastaa pienempää Tatea, jonka myötä myös tilaa kaaren taakse voi mahdollisesti jäädä enemmän ja heittokin alkaa upota? Onko Tate liian nopea Williams Jr.:lle? Jatkuuko Taten huima heittovire?

Key Points

Puolustuspelaaminen. Puolustuspeli on avainasiassa tässä ottelussa. Kummallakin joukkueella suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspäässä ja yksi ratkaiseva asia on, kumpi sen on saanut paremmin toimimaan? KTP:llä alkoi jo Korihait-ottelun toisella puolikkaalla homma toimimaan. Pyrintö taas ei meinannut saada Vilppaan palloscreeni pelejä millään kuriin. KTP tykkää myös Nikkarisen johdolla pelata paljon palloscriinejä. Saako KTP Pyrinnöltä vauhdin pois ja näinollen heidät pois mukavuusalueelta? Onko Pyrintö jo löytänyt keinot palloscreenien pysäyttämiseen?

Heittopeli. Molemmat joukkueet osaavat heittää ja varsinkin Pyrintö on ollut liekeissä heittoprosenttien hipoessa 60%. Alkaako myös KTP osumaan kaukaa, jos Pyrintö onnistuu tukkimaan korinalustan ja ottamaan ajot pois? Saako KTP häirittyä Pyrinnön heittoja senverran, että Pyrintö ei enää upota heittoja niin kovalla prosentilla?

Peluuttaminen. Molempien joukkueiden valmentajat, Kaminen sekä Toiviainen ovat edellisissä otteluissa käyttäneet laajaa rotaatiota ja usea pelaaja on saanut peliaikaa. Varsinkin Pyrinnön pelityylissä, jossa jatkuvasti pyritään juoksemaan ja pitämään korkeaa tempoa, niin pitkiä jaksoja eivät pelaajat pysty kentällä vetämään, vaan kentällä on jatkuvasti oltava tuoreet miehet. Tähän asti molempien joukkueiden penkiltä tulleet pelaajat ovat onnistuneet hyvin ja taso ei ole hirveästi tippunut, kun uusi pelaaja on kentälle tullut. Korihaita vastaan Kaminen ei enää aivan samalla tavalla pyörittänyt vaihtorulettia, vaikka vieläkin 8 miestä käytännössä pelasi, niin nyt kolme heistä (Juho Lehtoranta, Langford, Thomas) pelasivat jo yli 30min, kun aiemmin vain Nikkarinen oli kerran pelannut yli 30min (Kobria vastaan). 

Varmasti mielenkiintoinen ottelu perjantaina luvassa. Kotiyleisön tukea tarvitaan, jotta pisteet jäävät Kotkaan. Kaikki paikalle Karhuvuoren urheilutalolle, kannustamaan kotijoukkue voittoon.

Pe 26.10 klo 18.30 pelipaikkana Karhuvuoren Steveco Areena.
 

TEKSTI: Niko Ikävalko KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit