NYT ON JO MELKEIN PAKKOVOITON PAIKKA

Kuva: Lapuan Kobrien Zane Waterman (vasemmalla) on hieman myöhässä KTP:n Kevin Langfordin heiton torjuntayrityksessä. Kuva on Kotkan ottelusta joulukuulta.

TIISTAI-ILLAN VIERAS HYVÄSSÄ ISKUSSA

KTP-Basketilla on taas uusi mahdollisuus palata Korisliigassa voittojen tielle, kun Kobrat Lapualta tulee tiistai-iltana kylään Steveco Areenalle. Kotijoukkueella on alla viisi tappiollista peliä, ja nyt olisi melkein pakkovoiton paikka. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Kobrat on hyvässä iskussa, ja se on naarannut helmi-maaliskuussa tuplasti enemmän voittoja kuin kärsinyt tappioita. Tuoreimpana muistona on hieno jatkoaikavoitto (114-107) liigakärki Salon Vilppaasta Lapualla.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen on enemmän kuin hämillään joukkueensa lamasta.

- Ei meiltä taidot ole minnekään kadonneet. Itseluottamus on vain kateissa. Se pitää saada kohdilleen, intensiteettiä pitää riittää jokaiselle 40 minuutille, ja taistelemme taas voitosta, toteaa Kaminen.

Nokia-tappio ja kaikki edeltävätkin ovat olleet paha takaisku KTP:n haaveille saavuttaa kotikenttäetu pudotuspelejä varten. Kotkalaiset ovat liigassa vielä neljäntenä, mutta selän takana Joensuun Kataja ja Kouvot Kouvolasta hengittävät niskaan.

- Tällä hetkellä en ajattele sarjataulukkoa. Suurempi huoli on, että saisimme pelimme sille tasolle, mitä se oli aiemmin. Joukkue on ison haasteen edessä, korostaa Kaminen.

KTP ja Kobrat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Voitot ovat Kotkalle 2-1. Kobrat vei ensimmäinen kohtaamisen lokakuussa Lapualla (102-86), mutta kaksi seuraava on kirjattu KTP:lle: joulukuussa Kotkassa 100-92 ja tammikuussa lakeuksilla 100-77.

Kobratkin on omalla tavallaan pakkovoiton edessä. Sillä on kahdeksan runkosarjan peliä jäljellä, ja tällä hetkellä Lapua on eräänlainen väliinputoaja. Putoamiskarsinnoista ei ole suurta huolta, mutta viimeinen paikka kahdeksan parhaan joukossa pudotuspeleissä on neljän pisteen päässä.

- Lapua on viheliäinen vastustaja. Jos antaa vähänkin löysää, jenkeistä Larry Anderson (29 vuotta/195 senttiä), Jaron Hopkins (24/198) ja Khalil Small (23/188) tulevat ryminällä hyökkäyskorille, tietää Tomi Kaminen.

Kobrien amerikkalaiskvartetin täydentää Zane Waterman (23/206). Nelikko on ollut sama joulukuusta asti, jolloin loukkaantunut Michael Morsell jouduttiin vaihtamaan Hopkinsiin.

Enemmän eloa Lapualla on ollut valmennusosastolla. Lars Ekström sai potkut tammikuussa, ja pelaaja Ville Turjasta (36/193) tuli valmentaja Ville Turja. Sitä kesti helmikuun puoliväliin, jolloin Turja pukeutui taas peliasuun, ja penkin päähän palasi serbialainen Nenad Stefanovic (46). Hän luotsasi edellisen kerran Kobria kaudella 2014/15.

Stefanovicin kotkalainen virkaveli on ennättänyt opiskella kollegansa valmennusfilosofiaa jonkin aikaa.

- Hän antaa joukkueelleen enemmän vapauksia, ja siksikin Kobrien pelisuunnitelma on vaikeasti tulkittavissa, Kaminen huomauttaa.

Tiistain ottelua Lapuan puolesta ennakoi edelleen Ville Turja.

- Kotka on ollut meille perinteisesti hankala paikka pelata. Tämän kauden KTP on tuottanut meille fyysisyydellään suuria ongelmia. Vaikka Kotka on ollutkin muutaman viimeisen ottelun lopussa epäonninen, on se tiistaina kotonaan ennakkosuosikki, jota me lähdemme haastamaan, ilmoittaa Turja.

- Suuria asioita peliin lähdettäessä on, miten me saamme pitkän matkan rasitukset karistettua jaloistamme ja pystymme ylläpitämään yhtenäistä sekä taistelevaa joukkuetekemistä koko ottelun ajan, jatkaa Ville Turja.

Lauantaina Nokialla KTP:n amerikkalaisnelikon muodostivat Jalen Jackson, Kevin Langford, Diante Baldwin ja Tyrell Nelson. Donte Thomas oli jalkavaivaisena sivussa. Maanantain iltaharjoituksissa Thomas paineli jo täysillä, ja treenejä sivusta seurannut urheilulaitoksenhoitaja Larry Poundskin totesi nuoren amerikkalaisen ilmavia suorituksia ihastellessaan, että “ei tuon pojan jaloissa mitään ole vikana”. Tiistai-iltaan asti on kuitenkin kysymysmerkki, kumpi pelaa, Thomas vai Baldwin?

Toinen arvoitus on, mikä on Michael Poundsin pelikunto? “Homppa” sai Nokialla yläraajatällin, jonka parantumista seurataan tiistain aloitusheittoon asti.

KTP:n kokoonpano: Janne Lehtoranta, Joonas Lehtoranta, Juho Lehtoranta, Jalen Jackson, Kevin Langford, Tyrell Nelson, Eero Hannikainen, Jari Vekkilä, Donte Thomas (GTD 50 eli fifty-fifty), Diante Baldwin (GTD 50), Michael Pounds (GTD 50).

Lapuan Kobrat: Khalil Small, Larry Anderson, Jaron Hopkins, Zane Waterman, Panu Peltokangas, Lauri Toivonen, Peetu Drockila, Jussi Turja, Ville Turja.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Lapuan Kobrat Steveco Areenalla tiistaina 19.3.2019 kello 18.30

Tampereen Pyrintö – KTP-Basket Pyynikin palloiluhallissa lauantaina 23.3.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Joensuun Kataja Steveco Areenalla perjantaina 29.3.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit