Lapualla kasvojenpesun paikka

KUVA: KTP-Basket iskee perjantaina Kobrien kimppuun kapteeni Michael Poundsin johdolla

Lapualla kasvojenpesun paikka

KTP-Basketilla on kasvojenpesun paikka, kun joukkue kohtaa Korisliigassa Kobrat Lapualla perjantaina. Tiistainen 26 pisteen rökäletappio kotisalissa sarjanousija Ura Basketille oli odottamaton, nöyryyttävä, mutta toivon mukaan myös silmiä avaava jatkoa ajatellen.

KTP:lla oli Ura-pelissä ongelmia sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. 65 pisteellä harvoin voitetaan otteluja. Vastaavasti taas vieraiden 91 pinnaa olivat aivan liikaa omaan koriin.

Kotkalaisten valmennusjohto on vilkuillut välillä peiliin ja välillä videolle analysoidessaan, mikä meni tiistaina pieleen.

- Esitys oli meiltä kaikilta ponneton, ja nyt on tähtäimessä selkeä tason nosto Lapualla, toteaa päävalmentaja Tomi Kaminen.

Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo. 480 kilometrin ajomatkan päässä Lapuan urheilutalolla odottaa vastustaja, joka janoaa kauden avausvoittoaan. Kobrat hävisi ensimmäisen kotipelinsä Tampereen Pyrinnölle (90-108), mutta piti sitten Vilpasta ahtaammalla (94-86) Salossa.

- Kobrat on tappioistaan huolimatta pelannut energisesti, huomauttaa Kaminen.

Viime kaudella korisliigapaikastaan karsinut Kobrat on saanut Lapualle kolme uutta kotimaista pelaajaa. Robert Juvonen (27 vuotta/185 senttiä) siirtyi Jyväskylä Basketball Academystä ja Lauri Toivonen (27/200) Espoo Unitedista. Peetu Drockila (24/189) on viime kaudet pelannut opiskelujen ohessa Virossa.

Juvonen muistettaneen KTP:n paidasta kahdeksan vuoden takaa. Silloin liigaminuutit (3.30/ottelu) jäivät vähiin ja tehotkin alhaisiksi (0,6 pistettä ja 0,3 levypalloa per peli). Viime kaudella JBA:ssa ja divisioona A:ssa keskiarvot olivat ihan kunnioitettavat 22/6.

- Roolini tietenkin muuttuu vähän, kun sarjataso vaihtuu. Mutta mikäs sen motivoivampaa, kun pääsee ja joutuu kehittämään peliään, sanoo Keravan Kori-80:n kasvatti.

Kobrien vanhaa kaartia edustavat seuran omat kasvatit Ville Turja (35/193), Jussi Turja (28/194) ja Panu Peltokangas (26/201).

Ulkomaalaisnelikon muodostavat Larry Anderson (28/195), Khalil Small (23/188), Zane Waterman (22/206) ja Michael Morsell (22/197).

Kobrien päävalmentajaksi on palannut Lars Ekstöm (54), jonka ensimmäinen kausi Lapualla keskeytyi suusyöpädiagnoosin ja sitä seuranneiden raskaiden hoitojen takia. Korisliigakauden avajaistilaisuudessa pari viikkoa sitten Ekströmillä oli iloisia terveisiä.

- Nyt kuuluu oikein hyvää. Hoidot ovat tepsineet, ja tällä ollaan taas!

Parikymmentä vuotta kestäneellä valmentajaurallaan Lars Ekström on toiminut mm. KTP:n koutsina 2011. Pelaajana hän saavutti kaksi Suomen mestaruutta HNMKY:ssä 1984 ja -85 ja pelasi 44 maaottelua.

Teksti: MATTI JÄRVINEN Kuva: MIKKO MÄKELÄ

Yhteistyökumppanit