KTP:LTA KÄSITTÄMÄTÖN HYYTYMINEN

Kuva: BC Nokian iso muttei kovin ketterä Dragan Labovic (vasemmalla) oli kuitenkin riittävän juonikas jyräämään yli KTP:n ja Kevin Langfordin lauantaina. Kuva on Kotkan ottelusta marraskuulta.

“KUNINGAS” LABOVIC PUDOTTI KOTKAN

KTP-Basket hyytyi käsittämättömästi Nokian palloiluhallissa lauantai-iltana. Kotkalaisvieras johti Korisliigan kamppailua viimeisellä tauolla 16 pisteellä (71-55) ja kaikki näytti tavattoman helpolta – liian helpolta. BC Nokia ei ollut kuitenkaan vielä heittänyt pyyhettä kehään. Dragan Labovicin johdolla kotijoukkue kirjaimellisesti runnoi KTP:n rinnalle, ohi ja voitti lopulta 89-78 (tauko 37-46, erät: 22-21, 15-25, 18-25, 34-7).

Kuten tilastotkin osoittavat, vierailija teki viimeisellä neljänneksellä vain seitsemän pistettä! Erityisen synkkä oli kahdeksanminuuttinen, jonka Nokia voitti 27-0! Isännät nousivat 15 pisteen takamatkalta (58-73) 10 pisteen johtoon (85-73), ja peli oli sillä selvä.

Nokialainen koripalloilta kulminoitui serbialaisen Labovicin tekemisiin. Kolme ensimmäistä neljännestä hän oli pelkkä nolla. Tarkkana kolmospyssynäkin tunnettu järkäle (207 senttiä/115 kiloa) viskoi kaikki seitsemän heittoaan harakoille, ja BC:n päävalmentaja Tero Vasell oli jo menettää uskonsa joukkueen 31-vuotiaaseen kapteeniin.

Labovic sai koutsiltaan viimeisen mahdollisuuden neljännen kympin alussa. Konkari kiitti luottamuksesta, tarttui uppoavan laivan ruoriin ja teki ensimmäisen korin, kun peliaikaa oli jäljellä 7.38. Loppu olikin sitten “Labo showta”. Miehen tehotilastoihin kirjattiin 14 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi vastustajalle aiheutettua virhettä.

Kolmatta kauttaan Nokialla pelaava Dragan Labovic on kaupungissa varsinaisen kulttipelaajan maineessa. Vaikka Suomi on tasavalta, eikä meillä tiettävästi missään maan kolkassa ole omaa kuningashuonetta, on Labo 34.000 asukkaan pirkanmaalaistaajamassa “kuningas”. Näin vakuutti ainakin Labovicin peliesityksestä hullaantunut Elisa viihteen tv-selostaja.

KTP:n peliesityksestä ei jäänyt paljon jälkipolville kertoimista. Tai – no jos haluaa löytää kolmesta ensimmäisestä neljänneksestä jotain positiivista. Se on kuitenkin tavattoman vaikeaa, sillä koripallo-ottelu on rakennettu neljästä 10 minuutin mittaisesta periodista, ja kotkalaisilta tuo viimeinen meni täysin reisille. Niin pahasti, ettei kolmen ensimmäisen kympin aikana hankitusta etulyöntiasemasta ollut mitään hyötyä.

KTP hävisi nyt jo viidennen kerran peräkkäin. Joukkueen seuraava tilaisuus kääntää kurssia on tiistaina, jolloin Lapuan Kobrat saapuu vieraaksi Steveco Areenalle.

- Meidän henkisessä mielentilassa vastoinkäymiset vaikuttavat megalomaanisella tavalla. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme erittäin hyvin 27-28 minuuttia, ja jätkät olivat keskittyneitä. Sitten meiltä pääsi pari todella heikkoa heittoa, kaveri heitti toiseen päähän pari kolmosta sisään, he saivat hengen päälle, ja meillä meni usko, jäsenteli KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen tappion syyt ja seuraukset.

- Nokia pisti lopussa kovia heittoja sisään. Meille tuli samaan aikaan pari hölmöä menetystä ja heikkoa heittoa, joita ei tullut alussa, näki KTP:n kippari Michael Pounds saman asian.

BC Nokian valmentajalle Tero Vasellille ottelun lopputulos oli erityisen mieluinen. Peli oli hänelle ykköskoutsina viides ja voitto kolmas perättäinen. Sen myötä Nokia teki sarjataulukon kahdeksantena jo neljän pisteen hajuraon takana tuleviin.

- Tässä pelissä kolme ensimmäistä neljännestä olivat aikamoista perässä juoksemista ja sellaisen tahtotilan ylläpitämistä, että kyllä me tästä vielä selviämme. Heitimme tosi huonosti ensimmäisen puoliajan, mutta kun ketsuppipullo aukesi, niin sitten mentiin... Emme vaihtaneet taktiikassa mitään, vaan saimme pari heittoa sisään, ja huomasimme, että tämä korishan on aika siistiä, Vasell iloitsi.

Kokenut Nokian kuningas oli ottelun jälkeen mediatilaisuudessa hieman hämillään.

- Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun istun tässä ja minulla on jotain positiivista sanottavaa. Vihdoinkin me heräsimme oikeaan aikaan ja näytimme, miten pystymme pelaamaan. Ensimmäiset 30 minuuttia pelasimme löysästi, mutta heräsimme viimeiselle neljännekselle, Labovic riemuitsi.

Ei serbin sentään ihan koko Nokian taakkaa tarvinnut harteillaan kantaa, vaikka ne leveät ovatkin. Hyvinkään Pontevan ja Raholan Pyrkivän divisioona-B:n joukkueiden kautta BC Nokiaan siirtynyt takamiehen mittainen Armin Cane (25 vuotta/188 senttiä) säkitti 26 pistettä, otti seitsemän levypalloa, antoi viisi koriin johtanutta syöttöä ja aiheutti KTP:lle kuusi virhettä. Erityisen murhaavia olivat kolme onnistunutta kolmosta neljästä yrityksestä.

Hyvää kevättä pelaava Aapeli Alanen pysyi hyvin Joonas Lehtorannan puolustuspihdeissä niin kauan kuin KTP:lla muutenkin monet asiat onnistuivat. Lopussa Alanenkin sai sitten enemmän siimaa, jolloin hän kiitti ja iski.

- Paikkoja avoinna: Halutaan kotkalaiseen korisliigajoukkueeseen pelaaja, joka vaikeina aikoina ottaa koko porukan reppuselkään ja johdattelee sen takaisin voittokantaan!

Työpaikkailmoitus edellä mainitulla tekstillä saattaa hyvinkin näkyä jossain mediassa lähipäivinä. Syystä että KTP:lta puuttuu nyt pelistä ja ennen muuta kentältä sellainen johtohahmo, joka ottaa vastuuta ja saa myös muut pelaajat antamaan parasta. Tyrell Nelson jäi nyt yhden levypallon päähän tupla-tuplasta, mutta ei hänestä eikä liioin muista kaksinumeroisiin pistelukemiin päätyneistä Jalen Jacksonista, Juho Lehtorannasta tai Antto Nikkarisesta ollut joukkojen johtajaksi.

Ennakkotiedoista poiketen KTP:n vara-amerikkalainen Diante Baldwin pelasi Nokialla. Jenkkikvartetista oli poissa Donte Thomas, joka potee polvivaivoja. Baldwin aloitti ihan hyvin, mutta hävisi sitten samaan aikaan kuvasta kuin kaikki muutkin Kotkan joukkueesta.

Pisteet/levypallot, BC Nokia: Armin Cane 26/7, Aapeli Alanen 14/9, Dragan Labovic 14/6, Sean O´Mara 12/7, Juan Davis jr. 8/8, Niko Mattila 8/3, Aleksi Kantonen 6/0, Teemu Sulonen 1/1, Antti Ahonen 0/1.

KTP: Jalen Jackson 15/5, Juho Lehtoranta 12/4, Tyrell Nelson 11/9, Antto Nikkarinen 11/3, Diante Baldwin 9/3, Michael Pounds 8/2, Kevin Langford 7/3, Joonas Lehtoranta 5/3.

Erotuomarit: Ari Malkamäki, Ari Mikkola, Ariana Chueca Moreno, yleisöä 489.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Lapuan Kobrat Steveco Areenalla tiistaina 19.3.2019 kello 18.30

Tampereen Pyrintö – KTP-Basket Pyynikin palloiluhallilla lauantaina 23.3.2019 kello 17.00

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit