KTP – KARHU BASKET NYT 4. KERRAN

KUVA: Näitä lisää, Joonas Lehtoranta! Nopealla jalalla kotkalainen jättää helposti niin Kauhajoen Christopher McKnightin (vasemmalla) kuin Gregory Manganon lähtöteilineisiin. Kuva on runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta huhtikuun alusta.

TAAS ALOITETAAN NOLLA-NOLLASTA

“Mitään ei olla vielä menetetty!” “Niin kauan kuin on pelejä, on toivoa!” “Seuraavakin ottelu alkaa nolla-nollasta!”

Siinä pari-kolme hokemaa, joita Kotkan-kulmilla on viime päivinä toisteltu tiuhaan. Kysymyshän on tietysti Korisliigan välierien taisteluparista KTP-Basket – Karhu Basket, jota Kauhajoki johtaa 3-0. SM-finaaleihin pääsee neljällä voitolla, ja loppuottelupaikka on nyt ensi kertaa katkolla vierailijalle, kun joukkueet kohtaavat Steveco Areenalla keskiviikkona.

KTP on ahdistettu selkä seinää vasten, mutta uskoa mahdollisuuksiinsa kotkalaiset eivät ole vielä menettäneet. Nuo edellä mainitut hokemat ovat suoraan Kotkan valmennusjohdon ja pelaajien suusta heti tuoreeltaan maanantaisen tappion jälkeen.

- Joukkueessa on ihan positiivinen ilmapiiri, ja jokainen tietää, mitä voimme tehdä paremmin voittaaksemme tosi kovaksi osoittautuneen Karhu Basketin, selvitti päävalmentaja Tomi Kaminen tiistain treenien jälkeen. KTP palasi Kauhajoen turneelta aamukolmelta, ja alkuillan sessio typistyi vain lyhyeksi palauttavaksi harjoitukseksi, kun satakunta pientä voimistelijatyttöä pyrki ja pääsi Steveco Areenalle kilpailemaan.

- Jossain oli nyt informaatiokatkos, mutta ei maailma tähän kaadu. Toivottavasti sanonta “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa” pitää tässä yhteydessä paikkansa, totesi apuvalmentaja Sauli Lanki. Viimeisiä taktisia kuvioita KTP ennättää hioa vielä keskiviikon aamutreeneissä.

Tomi Kaminen odottaa joukkueeltaan vielä piirun verran parempaa asennetta kuin on nähty tähän asti.

- Haluan, että jokaiseen tilanteeseen mennään ryminällä, ja jokaisesta pallosta taistellaan. Siinä pelissä kannustava yleisökin voi olla apuna. Me taas voimme sytyttää fanit onnistumisilla heti alusta, Kaminen tähdensi.

KTP on hävinnyt molemmat Kauhajoella käydyt kamppailut selvänumeroisesti, mutta niin tämä jälkimmäinen kuin kotiottelu viime lauantaina olivat valmentaja Kamisen mukaan niin sanottuja pienten “possessionien” (so. hallinta, hallintajakso) pelejä. Toisin sanoen pitkiä jaksoja mentiin kori korista, mutta sitten muutamalla onnistuneella pallonhallinnalla Karhu Basket nykäisi pienen eron, jota oli vaikea kuroa kiinni. Kauhajokea ei saa päästää karkuun tai mieluummin, se on pidettävä selän takana.

Luottamusta omiin mahdollisuuksiin keskiviikkona osoittaa se, että KTP on jo varannut majoituksen Kauhajoen Krouvista torstain ja perjantain väliseksi yöksi. Eli samasta hotellista jossa kotkalaiset ovat viihtyneet kahden edellisen vieraspelin alla. Perjantainahan välieräsarjassa on “Game number 5” Kauhajoella, ja sinne KTP aikoo matkata kiireettömästi jo torstaina.

Karhu Basketkin matkusti sekin taas päivää ennen ottelua Kotkaan ja vietti yön eräässä tienvarsihotellissa Kotkan ja Haminan rajalla. Kolmen voiton jälkeen päävalmentaja Jussi Laakson ei tarvitse paljoakaan muutella neljänteen peliin, mutta toimettomana hän tuskin osaa olla. Jos ei muuta niin Laakson on muistuteltava omilleen, minkä ääressä ollaan.

- Sarjan neljäs ottelu ja meillä mahdollisuus katkaista ottelusarja. Helppoa se ei tule olemaan, mutta se on ainoa tavoitteemme, korosti Laakso.

Joukkueiden kokoonpanoihin ei neljänteen kohtaamiseen tulee juurikaan muutoksia. Se on kyllä selvää, että Okko Ailion kausi päättyi Kauhajoen otteluun. Alaraajavamma pitää nuoren KTP:läisen sivussa koripallokentiltä neljästä kuuteen viikkoa.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Jari Vekkilä, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Eero Hannikainen, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Karhu Basket: Cameron Jones, Rene Rougeau, Christopher McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Gregory Mangano.

Korisliigan välieriä:

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Steveco Areenalla keskiviikkona 8.5.2019 kello 18.30

Karhu Basket – KTP-Basket Kauhajoen liikuntahallissa perjantaina 10.5.2019 kello 18.30

Muita pelipäiviä: 12. ja 14.5.2019.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit