Kotka näytti kyntensä - Viikingit niukasti parempia sarja-avauksessa

 

KTP oli lähellä palauttaa salolaiset maan pinnalle, kun ennakko-oletuksia vastaan nähtiinkin viimeiseen asti tasainen kamppailu.

 

Barnes näytti alussa hyviä otteita ja vei KTP:n 6-10 johtoon. KTP pelasi hyvällä energialla, mutta sortui huolimattomuuksiin ja Vilpas kiri eron tasoihin. Jakson loppupuolella KTP:n puolustus oli lähes huippuluokkaa. Aalto pääsi jopa kahdesti upeaan torjuntaan, eikä hyökkäyspäässäkään ollut kauheammin moittimista. Eka jakso Kotkalle 15-20.

Horton 2p, Barnes 5p, Simms 2p, Pounds 3p, Aalto 1p, Herrala 1p, Latimer 4p, Edwin 2p.

 

Toisen jakson alussa KTP:llä rullasi mukavasti. Ensimmäisen peliminuutin kohdalla Horton heitti metri kolmosen kaarelta tilanteeksi 17-25 ja hetkeä myöhemmin Kotka siivitteli eron jo kymmeneen. Vilpas pysytteli kuitenkin tyynesti mukana. Aluksi Vilppaan Nenonen pussitti kolmosen ja sen jälkeen Vilppaan jenkit alkoivat ottaa vastuuta. Jakson puolivälissä Horton vei kolmosellaan KTP:n 28-34 johtoon, mutta heti seuraavassa hyökkäyksessä Vilppaan Kivimäki vastasi. Jakson loppupuolella Vilpas joutui virhevaikeuksiin ja KTP löysi keinot pysytellä johdossa. Varsinkin KTP:n puolustus oli vähintäänkin hyvää. KTP kokeili hetkellisesti myös paikkapuolustusta, mutta se jätettiin lyhyeen. Puoliajalla Kotka Viikinkejä parempi luvuin 37-43.

Horton 11p, Barnes 5p, Simms 6p, Pounds 7p, Aalto 5p, Herrala 1p, Latimer 4p, Edwin 4p.

Heittoprosentit puoliajalla: FG 48%, 3p 33% ja vaparit 33% (2/6).

 

Kolmas jakso alkoi Vilppaan otteissa. Vilppan Rannikko onnistui heti kolmosessa ja KTP:n tekeminen näytti hitaalta ja vaikealta kummassakin päässä. Tasaisissa merkeissä kuitenkin jatkettiin ja johtoasema vaihtui puolin ja toisin. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla Vilppaan jäässä ollut kaukoheittopeli näytti sulamisen merkkejä ja KTP:lle kävi päinvastoin. KTP pelasi jatkuvasti palloa sisään Simmsille, josta mies joko otti oman ratkaisun tai syötti ulos kolmosen kaarelle. Jakson puolivälissä oltiin tilanteessa 52-51 ja KTP:n korinteko jäi käytännössä tähän. KTP puolusti kuitenkin edelleen hyvin ja siksi ero pysytteli maltillisena. Kotka lähti viimeiselle jaksolle 59-53 tappioasemasta.

Horton 11p, Barnes 5p, Simms 10p, Kallio 2p, Pounds 7p, Aalto 7p, Herrala 1p, Latimer 4p, Edwin 6p.

 

Päästösjakso alkoi KTP:n osalta lupaavasti. Aallon hyviä välähdyksiä oltiin nähty pitkin ottelua ja niin myös tämän neljännen alussa. Näkymättömästi pelannut Edwin pääsi nyt myös valokeilaan. Vilppan ero oli taisteltu kiinni ja neljän peliminuutin kohdalla Pounds nosti KTP:n 62-63 johtoon. Tästä jatkettiin kori korista aina viimeisille minuuteille asti. KTP taisteli yllättävänkin hyvin levypallotilanteissa, mutta ongelmaksi koitui pitkälti vapaaheitot. Lopussa ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vain, mutta tällä kertaa Viikingit olivat Kotkaa hieman vahvempia. Ottelun loppulukemiksi jäi 75-70.

 

- Harmittaa jonkin verran, mutta meillä oli paljon hyviä asioita. Haastettiin mestarisuosikit heidän kotisalissaan ja tykkäsin meidän puolustuksesta tosi paljon. Pelkäsin etukäteen palloscreenien puolustusta, mutta se toimi ihan hyvin. KTP oli tänään hyvä ja kun päästään pelaamaan voitosta viimeisellä minuutilla, silloin tehdään asiat oikein, päävalmentaja Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Horton 15p/7lev/1s/1r

Aalto 9p/3lev/1s/2blk

Herrala 1p/2lev/2r/1blk

Pounds 12p/5lev/5s

Barnes 5p/2lev/1s

Latimer 4p/3lev/1s

Edwin 8p/2lev/2s/2r

Simms 14p/9lev/3s/2r

Kallio 2p/1lev/3s/1r

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 57%, 3p 17% ja vaparit 54%.

 

KTP oli tänään parempi kakkosissa, levypalloissa, riistoissa ja menetyksiä tuli vähemmän.
Pisteet penkiltä: Vilpas 12, KTP 22. Johtoaseman muutoksia tuli 10 ja tasatilanteita 5. Suomeen vasta saapunut Mandell Thomas oli kokoonpanossa mukana ja käväisi pikaisesti myös kentällä. 

 

 

Tästä on hyvä jatkaa tappiosta huolimatta!

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Basket.fi

Yhteistyökumppanit