Kotiavauksessa vastassa tuttujen kasvojen Karhu

 

Kausi pyörähtää kotiotteluiden osalta käyntiin perjantaina, jolloin parketilla nähdään nippu tuttuja Kauhajoelta.

 

Karhun päävalmentajana kolme viimeistä kautta toiminut Sami Toiviainen siirtyi täksi kaudeksi luotsaamaan Tampereen Pyrintöä ja Karhun viime kauden apuvalmentaja Jussi Laakso nousi joukkueen päävalmentajaksi.
 

Joukkueen kotimainen runko on jäänyt pitkälti samaksi. KTP-kasvatit Juho ja Joonas Lehtoranta päätyivät jatkosopimukseen, kuten myös sentteri Samuli Vanttaja sekä takamies Bojan Sarcevic. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaa tällä kaudella viisi seuran omaa kasvattia.
 

Karhu pelasi kauden alla viisi harjoitusottelua, joista voitti kaksi ja yksi päättyi tasapeliin. (Voitto Jämtlandista ja BC Nokiasta, Kouvot -ottelu jätettiin tasapeliin.) Harjoitusotteluiden perusteella ainakin yhdysvaltalaislaituri Stephen Maxwell vaikuttaa todella kovalta pelimieheltä. Ensimmäisessä harjoitusottelussa mies tehtaili 22 pistettä ja otti 12 levypalloa, ja meno jatkui suurin piirtein samanlaisena seuraavissakin harjoitusotteluissa.

 

- Ensimmäinen runkosarjaottelu kauden Korisliigassa ja heti pääsemme aistimaan legendaarisen Karhuvuoren tunnelmaa. KTP on aina vaarallinen kotonaan ja sinne on tänäkin vuonna rakentunut kovaa raatava joukkue.Tässä vaiheessa yksi jos toinenkin joukkue on vielä vaiheessa konseptiensa kanssa. Meidän tarkkailun alla on erityisesti helppojen korien tekeminen ja estäminen sekä levypallopelaaminen, Karhun päävalmentaja Laakso kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Karhun kokoonpano: Juho Lehtoranta, Henri Kantonen (GTD), Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen, Stephen Maxwell, Fuquan Edwin, Flenard Whitfield, Valtteri Pihlajamäki.

 

KTP koki keskiviikkona hyvän taistelun jälkeen tappion Salon Vilppalle. Nyt tietysti kotiyleisön turvin hakemaan avausvoittoa!

 

- Alla harmittava Vilpas-ottelun tappio hyvän taistelun jälkeen. Lähdemme kehittämään omaa hyökkäys- ja puolustuspelaamistamme. Kauhajoki on rakennettu nopeaksi ja atleettiseksi joukkueeksi, joten puolustukseen paluu ja ottelu temmon hallitseminen ovat tärkeitä asioita, Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla. 

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Aalto, Herrala, Pounds, Lehtoranta, Barnes, Rosqvist, Latimer, Edwin, Thomas, Simms, Kallio.

KTP-laituri Jermont Horton pelasi Karhussa kaudella 2014-15.

 

 

Kotiavaus KTP-Basket – Karhubasket pe 29.9. klo 18.30 Steveco Areenalla. Tervetuloa katsastamaan tämän kauden korishuuma!

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit