KORISKEVÄT JATKUU KIIVAANA KAUHAJOELLA

KUVA: KTP-Basket matkusti Kauhajoelle jo sunnuntaina iltapäivällä. Joukkueenjohtaja Heimo Heinonen (edessä) ja linja-auton ohjaimiin käynyt Janne Perheenmies valmistelivat menopeliä matkakuntoon Jyrkilän talleilla. Bussin nokkaan piti saada teksti, josta näki, ketä ollaan ja mistä tullaan.

KESKIVIIKKONA SHOW SIIRTYY KOTKAAN

MITÄ? Miesten Korisliigan pudotuspelien 3. välieräottelu Kauhajoen Karhu Basket – KTP-Basket, Kotka

MISSÄ? Kauhajoen liikuntahallissa

MILLOIN? Maanantaina toukokuun 6. päivänä 2019 kello 18.30

MITÄ TÄSTÄ SEURAA? Välieräsarjassa tilanne on Kauhajoelle 2-0. Kävipä maanantaina miten tahansa, keskiviikkona toukokuun 8. päivänä kello 18.30 samaiset joukkueet kohtaavat Steveco Areenalla Kotkassa. SM-finaaleihin selviytyy neljällä otteluvoitolla. Muut mahdolliset välierien pelipäivät ovat 10., 12. ja 14.5.2019.

Toisessa välieräparissa tilanne on tasan 1-1, kun Kouvot puristi runkosarjan voittajasta Salon Vilppaasta 85-77 -kotivoiton Kouvolan jäähallissa käydyssä kamppailussa lauantaina. Ensimmäinen semifinaalipeli Salohallissa päättyi Vilppaan pinnan voittoon (87-86) jenkki Jack Gibbsin onnistuttua viimeisellä sekunnilla ilmiömäisessä “summerikolmosessaan”.

KTP:llekin oli voittoa tyrkyllä Steveco Areenalla lauantaina, mutta kehno kolmas jakso (Karhu Basket vei sen 35-13) vesitti siihen asti kohtuullisen alun. Viimeinen kymppi oli sitten kotkalaisilta takaa-ajoa ilman toivottua tulosta.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kamisen mukaan edellisen ottelun “läksyt” on nyt pikaisella aikataululla luettu, ja virheistä on yritetty ottaa opiksi.

- Peli on analysoitu videolta, ja tiedämme, missä meillä on vara parantaa. Luvassa on myös joitakin muutoksia, Kaminen paljastaa sen kummemmin yksilöimättä.

Sen Kaminen haluaa kuitenkin selvästi viestittää, että “periksi ei olla vielä annettu”.

- Sarja on Kauhajoella vasta 2-0 ja kaikki yhä mahdollista.

Sitä Kotkan päävalmentaja ei kuitenkaan kiistä, etteikö vastassa olisi sarjan kenties paras aloitusviisikko.

- Neljä kovaa amerikkalaista ja heidän takanaan pallotaituri Bojan Sarcevic on kvintetti, jonka pysäyttämiseksi olemme scautissamme etsineet kaikkia luvallisia keinoja. Kotkan ottelussa onnistuimme horjuttamaan Kauhajoen pelin tasapainoa toisella neljänneksellä, mutta jatkossa meidän pitää pystyä säilyttämään oma tekemisemme kasassa täydet 40 minuuttia, tähdensi Kaminen.

KTP pelasi lauantain ottelun avausjakson kuudella miehellä, eikä koko iltana kentällä käynyt kuin seitsemän kotkalaista.

- Mietin kyllä, että kuormitus voi olla liian kova, mutta kun peli kulki, päätin, että mennään näillä. Jätkät ovat kyllä hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta rotaatioasia pyörii kieltämättä mielessä koko ajan, totesi Kaminen. Sitä tarina ei kuitenkaan kerro, liittyvätkö nuo maanantain ottelun mahdolliset “muutokset” tähän.

Samojen ajatusten kanssa painii varmasti myös Kauhajoen päävalmentaja Jussi Laakso. Karhu Basketistakin vain seitsemän miestä sai edellisessä kohtaamisessa merkintöjä pelipöytäkirjaan. Joukkueen tehot pantiin vieläkin tiiviimpään pakettiin. “Kontiolauman” 101 pisteestä vain kaksi pinnaa meni aloitusviisikon ulkopuolelle.

Jussi Laakso vakuuttaa, ettei häntä arvelluta avainpelaajiensa jaksaminen.

- Tätä minulta on kysytty ensimmäisestä pudotuspelistä lähtien, ja voin sanoa että ei huoleta. Tämä viisikko toi meidät Kotkan ottelussa mukaan peliin ja oli niin hyvä.

Laakso pani merkille, että KTP pelasi toisessa ottelussa huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä.

- Meidän tekemisessämme on parannettavaa eteenkin ensimmäisen puoliskon osalta. Pallosta on pidettävä parempaa huolta. Videot, palautteet ja muutamat tarkennukset pelisuunnitelmaan... Siinä on maanantain peliä edeltävän ajan ohjelmamme, tiivisti Jussi Laakso.

KTP matkusti Kauhajoelle jo sunnuntaina iltapäivällä. Majoittuminen pelipaikkakunnalla jo ottelupäivää edeltävänä yönä on muodostunut tavaksi nyt play offsien pitkien etäisyyksien vierasmatkoilla. Puolivälierissä käytäntö palkitsi, ja susirajalta irtosi ratkaiseva vierasvoitto. Ensimmäisellä Kauhajoen visiitillä hanke veti vielä vesiperän, mutta ennättää tämä taktiikka osoittaa toimivuutensa vielä lakeuksillakin. Mahdollisuuksia on kolme.

Karhu Basketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Christopher McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Gregory Mangano.

KTP: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Tyrell Nelson, Okko Ailio, Joonas Lehtoranta.

KTP:n tulevia otteluja:

Karhu Basket – KTP-Basket Kauhajoen liikuntahallissa maanantaina 6.5.2019 kello 18.30

KTP-Basket – Karhu Basket Steveco Areenalla keskiviikkona 8.5.2019 kello 18.30

Muita pelipäiviä: 10., 12. ja 14.5.2019.

Pääsyliput keskiviikon (8.5.) otteluun ovat ennakkomyynnissä RiPe-Sportissa kauppakeskus Pasaatissa.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Yhteistyökumppanit