Karhu vierailee keskiviikkona Karhuvuoressa

 

KTP kohtaa keskiviikkoillan ottelussa Kauhajoen Karhun. Joukkue kävi 12.10. Kauhajoella koittamassa Karhun kaatoa, josta pisteet jäivät kotijoukkueelle luvuin 88-68. Tuolloin kentän paras pistemies oli Karhun yhdysvaltalaislaituri Austin Hollins tehoilla: 24p/5lev/2s/2blk.

 

Karhulla on kahdestatoista pelatusta ottelusta kuusi voittoa ja on sarjataulukossa viidentenä. Tällä hetkellä joukkueen paras pistemies on yhdysvaltalais-sentteri Kammeon Holsey 17.3 pistekeskiarvolla. KTP-kasvatit Juho ja Joonas Lehtoranta pitävät suurta roolia joukkueessa. Varsinkin Joonas Lehtoranta on pelannut tähän asti kohtuullisen hyvillä tehoilla. Keskiarvot kahdentoista pelatun ottelun jälkeen: (26.02 min) 8.9 pistettä, 2.1 levypalloa ja 1.7 syöttöä. Juhon pelatut ottelut ja tehot ovat jääneet vähemmälle, keskiarvot: (7 pelattua ottelua, 23.29 min) 4.1 pistettä, 2.7 levypalloa ja 1.7 syöttöä.

Viimeksi KTP:tä vastaan joukkue upotti kolmoset peräti 53.3 prosenttisesti. Karhu ei kuitenkaan tilastollisesti suuremmin poikkea Korisliigan keskiarvoista lukuun ottamatta riistoissa, joita joukkueella on keskimäärin kaksi vastustajiaan enemmän ottelua kohden.

 

- Molemmilla joukkueilla on tullut muutoksia kokoonpanoon viime viikolla. Tästä syystä on varmasti palattu perusasioihin ja se joukkue, joka pystyy toteuttamaan omaa pelitapaansa paremmin ja ennen kaikkea sujuvammin, on vahvoilla illan ottelussa, Kauhajoen Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:llä on kahdestatoista ottelusta kolme voittoa ja tappioputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Sarjassa KTP on yhdeksäntenä. Viimeksi Karhua vastaan suurin tilastollinen ero näkyi kolmosten prosentissa, KTP heitti kaaren takaa vain 4/23 (17%).
Korisliigan kärjessä pisteissä ja tehokkuudessa loistaa yhä edelleen yhdysvaltalais-sentteri Sherman Gay (pistekeskiarvo: 22.1, teho: 21.4).

 

- Pitäsi saada pakka pysymään kasassa 40 minuuttia, se on ollut meidän ongelma. Katajaa vastaan se pysyi taas 30-35 minuuttia. Hyökkäyspäähän pitäisi löytää tehoja, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n kokoonpano: Pratt, Bailey, Herrala, Gay, Kaukiainen, Barnes, Amzil, Rosqvist, Nyman, Kopio, Walker.

 

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla. Karhu hävisi viime lauantaina vieraissa Vilppaalle ja KTP sunnuntaina vieraissa Katajalle.

 

Avautuuko tästä voittoputki?

Tule kannustamaan KTP voittoon keskiviikkona 30.11. kello 18.30 Steveco Areenalle!

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Korisliiga.fi

 

Yhteistyökumppanit