KAMINEN NAUTTII LUOTTAMUSTA

Kuva: KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin (vasemmalla) mielestä päävalmentaja Tomi Kaminen on luonut korisliigajoukkueen ympärille positiivisen ilmapiirin. Se on näkynyt ulospäinkin niin, että Kotkan korispomo ja ykköskoutsi ovat jalkautuneet kansan pariin kertomaan, miten KTP:llä menee.

PÄÄVALMENTAJALLE JATKOPESTI

KTP-Basketia päävalmentajana luotsaava Tomi Kaminen (48) jatkaa kotkalaisen korisliigajoukkueen peräsimessä ainakin seuraavat runsaat kaksi vuotta. Kamisen ja seuran jatkosopimus julkistettiin tiistai-iltana Steveco Areenalla pelatun KTP-Ura Basket -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kamisen kaksivuotinen jatkopaperi oli illan ainoa uutinen ja iloinen sellainen. Itse pelistä ei jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa. KTP korjasi ansaitusti potin 20 pisteen (88-68) voitolla. Joukkueiden tämänhetkiset voimasuhteet huomioiden jokin muu lopputulos olisi ollut vääryys; kotitappio olisi ollut katastrofi ja voitto pienemmällä piste-erolla vähintäänkin pettymys.

Tomi Kaminen aloitti KTP:n ykköskoutsina vasta kuluvan kauden alussa. 1+1 -vuotinen sopimus julkistettiin viime huhtikuun lopulla. Pelikausi preseasonin jälkeen syksyllä lähti käyntiin yskähdellen. ”Kuherruskuukautta” kesti sen verran pitkään, että Kaminen oli menettää jo uskonsa. Mies kertoi pohtineensa jopa eroilmoitusta, mutta onneksi liitto kesti karikotkin.

Kun pelaajat, valmennusjohto ja muu seuraväki oppivat tuntemaan toisena paremmin, ovat kaikki – kotiyleisö mukaan lukien – kokeneet monta iloista hetkeä.

Jatkosopimus jo tässä vaiheessa kautta on ennen muuta luottamuksen osoitus seurajohdolta hyvin tehdystä työstä. KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin sanat ja elekieli kontrahtista kerrottaessa huokuivat suurta tyytyväisyyttä.

- ”Tomppa” on luonut joukkueeseen positiivisen ilmanpiirin. Uskomme, että Kamisen joukkueessa on pelaajien hyvä olla. Olemme häneen erittäin tyytyväisiä, hehkutti Lindström.

Tomi Kaminen hyppäsi korisliigamiehistön ruoriin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Miehen edellinen pääsarjapesti oli Torpan Pojissa kaudella 2011/12. Siinä välissä hän oli tekemässä helsinkiläisestä Munkkiniemen Kisapojista yhtä menestyksekkäimmistä junioriseuroistamme.

Kaminen tunnusti käyneensä melkoista karhunpainia puntaroidessaan KTP:n tarjoamaa valmentajasopimusta viime keväänä.

- Pohdin monta kertaa mielessäni, sytynkö vielä tähän työhön pääsarjatasolla. Nyt olen tyytyväinen, että päätös oli myönteinen eikä sitä olen tarvinnut katua. On ollut hienoa työskennellä tässä yhteisössä. Ennen muuta ympärillä on paljon ihmisiä, jotka tekevät tätä suurella antaumuksella, kehui Kaminen.

Kovin väärässä ei voi olla, jos veikkaa, että lähiaikoina kuullaan lisää jatkosopimuksia niin joukkueen taustajoukoista kuin pelaajistostakin. Amerikkalaisista Donte Thomasin tulevaisuudesta on jo keskusteltu, ja Kevin Langfordinkin halusta jatkaa Kotkassa ollaan kiinnostuttu. Tietoisuus päävalmentajan pitemmästä pestistä on ulospäin merkki pitkäjänteisyydestä, ja se avaa yleensä sopimusneuvotteluja myös muille vakansseille.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit