ENNAKKO: KTP – URA BASKET

KUVA: Jalen Jackson (keskellä) on treenannut jo viikon verran KTP:n kanssa. Ensimmäinen julkinen esiintyminen Karhuvuoressa tapahtui viime lauantaina lapsiperheille suunnatussa Virtaa palloon -tapahtumassa, jossa KTP:n pelaajista muun muassa Jackson ja Michael Pounds opastivat junnuja pallon kesyttämisessä. Kaikilla oli kuulemma mukavaa. Tiistaina Steveco Areenalla on sitten hieman totisemmasta leikistä kysymys.

JALEN JACKSON ASTUU ESIIN

KTP-Basketin neljäs amerikkalaisvahvistus Jalen Jackson (24 vuotta/198 senttiä) esittäytyy uudelle kotiyleisölleen tiistaina, kun kotkalaisjoukkue kohtaa Ura Basketin Kaarinasta Korisliigan ottelussa Steveco Areenalla.

KTP joutui pestaamaan uuden jenkin, kun kauden alussa miehistöön värvätty Matt Williams jr. poistui yllättäen maisemista vuodenvaihteessa. Joukkue pelasi Kouvot-ottelun vain kolmen amerikkalaisen voimin, mutta selviytyi kuitenkin kymenlaaksolaisesta paikalliskamppailusta voittajana.

Kotkassa ei kauaakaan aikailtu Jacksonin palkkaamisen kanssa. Helsinki Seagulls vapautti hänet sopimuksesta viikko sitten sunnuntaina, ja jo tiistaina pelaajan osoite oli Kotka.

- Saimme Jalenista hyvät suositukset Helsingistä. Seagulls oli valmis luopumaan hänestä, koska ”Lokit” haki kokoonpanoonsa toisentyyppistä miestä, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström selvittää.

- Hyväntuntuinen hankinta!

- Jackson on liikkuva joukkuepelaaja, joka ei koko ajan vaadi palloa eikä näin sotke meidän rytmiä.

- Jalen tuo meille monia vaihtoehtoja varsinkin puolustuspäähän.

- Meidän isot miehemme ovat kehuneet Jacksonin syöttöjä hyökkäyskorilla.

Siinä jokunen arvio uudesta tulokkaasta joukkueen sisäpiiristä, mutta olennaisen Jyrki Lindström sitten tiivistää.

- Pelithän sen sitten näyttävät, mikä Jackson on miehiään.

KTP ja Ura Basket ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Ensi visiitillään Kotkassa lokakuun puolivälissä vierailija tarjosi isännilleen shokkihoitoa ottamalla seurahistoriansa ensimmäisen liigavoiton lähes murskaavalla erolla (65-91). Kaarinassa joulukuun alussa KTP maksoi sitten potut pottuina (69-90).

Tilastojen valossa tuskin monikaan pistäisi nyt rahojaan likoon Ura Basketin puolesta. Joukkue on hävinnyt yhdeksästä viimeisestä ottelustaan kahdeksan, ja alla on 35 pisteen tappio Pyrinnölle.

Tampereella vieraiden jenkkikvartetin ilta oli kerrassaan surkea. Karachi Edo (24/198), Avery Woodson (25/188), Doug Wiggins (30/185) ja Stephen Croone (24/183) kirjauttivat yhteensä vain 16 pistettä ja 11 levypalloa!

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen ei harrasta uhkapelejä ja hänelle kelpaavat vain voitot koripalloparketilta. Mies ei liioin perusta pelitaktiikkaansa ylenmäärin tilastoihin.

- On vain ajan kysymys, milloin kovan materiaalin omaava Ura palaa voittojen tielle. Joukkueen takakenttä on vauhdikas ja taitava, ja meidän puolustuksemme kaaren takana pitää olla pitävä. Tiistai-illan pelissä koko ottaa mittaa vauhdista, Kaminen painottaa.

Ura Basket on ottanut toistaiseksi kuusi voittoa 21 liigapelistä. Hyviä päänahkoja on tullut sieltä täältä, mutta isossa kuvassa tekemistä ovat useat loukkaantumiset jarruttaneet. Rosterista vain Eero Sahlberg (28/188), Fifii Aidoo (22/189) ja Mikael Sandberg (27/210) ovat pelanneet kaikki sarjaottelut.

Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie onkin nyt postiivisen ongelman edessä.

- Tämä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun kaikki pelaajat on käytettävissä. Minun pitääkin tehdä vaikea päätös, ketkä oikeastaan mahtuvat 12 pelaajan kokoonpanoomme.

Palotien mukaan KTP on nostanut tasoaan kauden alusta huomattavasti ja se on hakenut todella kovia voittoja.

- Kotka pelaa hyvin yhteen ja kovalla intensiteetillä. Meidän heikkoon levypallopelaamiseemme on tultava muutos, jos haluamme uusia syksyisen tempun Karhvuoressa.

KTP:n kokoonpano: Thomas, Nelson, Langford, Jackson, Pounds, Nikkarinen, Vekkilä, Hannikainen, Joonas Lehtoranta, Janne Lehtoranta, Rautasalo.

Ura Basketin kokoonpano: Woodson, Edo, Rainamaa, Skamo, Hänninen, Wiggins, Niemi, Akpaso, Sandberg, Sahlberg, Croone, Airenne, Aidoo.

Lopuksi nippelitieto, johon KTP ei voi eikä liiemmin haluakaan puuttua: Matt Williams jr. säkitti ensimmäisessä pelissään kreikkalaisen GS Kymisin paidassa 21 pistettä. Ne syntyivät seitsemällä onnistuneella kolmosella 10 yrityksestä. Kymis kukisti kotonaan Panioniosin 92-82. Kreikan 14 joukkueen ykkösliigassa Kymis ja Panionios ovat tasapisteissä (3 voittoa/11 tappiota) yhdentenä- ja kahdentenatoista.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Ura Basket Steveco Areenalla tiistaina 22.1.2019 kello 18.30

KTP:n seuraava peli:

Lapuan Kobrat – KTP-Basket Lapuan urheilutalolla perjantaina 25.1. kello 18.30

KTP:n seuraava kotiottelu:

KTP-Basket – Tampereen Pyrintö Steveco Areenalla tiistaina 29.1.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit