ENNAKKO: KTP – SEAGULLS

Kuva: Yleensä tyyni ja rauhallinen mutta tarvittaessa riehakas rämäpää. Niistä aineksista on Jalen Jackson tehty. Nähtäväksi jää, mitä ominaisuuksia tarvitaan tiistai-illan KTP-Seagulls -ottelussa.

JACKSON KOHTAA ”LOKIT” TYYNESTI

KTP-Basket kohtaa Seagullsin Helsingistä Korisliigan ottelussa Steveco Areenalla tiistai-iltana. Kamppailu on kotkalaisille viimeinen ennen runsaan kahden viikon mittaista maaottelutaukoa. Sorvin ääreen joukkue palaa maaliskuun 1. päivänä Uudessakaupungissa Korihaiden vieraana.

KTP ja Seagulls ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Marraskuun alussa Kotkassa kotijoukkue oli parempi (98-89), ja kotivoittoon päädyttiin myös joulukuun lopussa Töölön Kisahallissa. Tuukka Kotti pussitti ”Lokeille” sarjapinnat (lopputulos 93-92) yhdellä onnistuneella vapaaheitolla pelin viimeisellä sekunnilla.

Kotkalaisittain tappio oli katkera, mutta kyllä Seagulls-leirissäkin tiedetään, miltä tuntuu hävitä pinnalla, kahdella tai kolmella. Helsinkiläisten tappiosarakkeessa on kolme pisteen, yksi kahden pisteen ja kaksi kolmen pisteen takaiskua. Neljä näistä peleistä on hävitty vieraissa ja kaksi kotisalissa.

Edellisessä ottelussa ennen Kotkan reissua Seagulls hävisi Salon Vilppaalle Kisahallissa 89-83. Sekin kamppailu oli helsinkiläisten voitettavissa. Lokit johti peliä parhaimmillaan 14 pisteellä, ja kolme minuuttia ennen päätössummeria oltiin vielä tasoissa (78-78). Lopussa Vilpas oli sitten onnekkaampi heittopelissä.

Niukat tappiot syövät miestä, ja jos takaiskut seuraavat toinen toista, ne vain lisäävät ahdistusta.

- Pienestä se voi olla kiinni. Tulosta täytyy kuitenkin kunnioittaa ja olla rehellinen itselle; tällä hetkellä emme ole tämän parempia, harmitteli Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas hävittyä Vilpas-ottelua.

Saman tien Larkas laittoi tukan taakse ja katseen eteen.

- Meidän pitää vain pelata otteluiden loput viisaammin, emmekä saa antaa liikaa pisteitä vastustajalle. Olemme todella lähellä hyviä joukkueita, mutta nyt täytyy löytää ne viimeiset pinnat, että saamme voitettua näitä tiukkoja matseja, selvitti Larkas.

Tiistai-illan yhteenoton voisi kuvitella olevan ”elämää tärkeämpi ottelu” KTP:n Jalen Jacksonille (24 vuotta/198 senttiä), joka vielä kuukausi sitten edusti Seagullsia. Siinä vaiheessa amerikkalaiskoripalloilijan 10 ottelun koeaika Lokeissa päättyi, ja seurajohto ilmoitti, ettei Jacksonin palveluja enää tarvita.

Tämä oli KTP:n onni. Mies otti suunnaksi Kotkan ja astui Kreikkaan karanneen Matt Williams jr:n saappaisiin. Ja hyvin on vara-amerikkalainen ne tossut täyttänytkin. Jacksonin tehot ovat pelaamassaan viidessä ottelussa olleet 14,8 pistettä, 6,3 levypalloa, 5,2 syöttöä ja 2,8 riistoa/peli. Hänessä Kotka sai sellaisen joukkuepelaajan jota hakikin.

Seagullsissa Jacksonin vastaavat tehot olivat 14,3/3,7/1,2/1,5. Ennen Suomeen tuloa Kotkan jenkki pelasi ensimmäisen ammattilaisvuotensa Romanian liigan CS Politehnica -seurassa 17,2 pisteen ja 5,5 levypallon tehoilla ja oli koko sarjan toiseksi paras korintekijä.

Jalen Jackson ei provosoidu vanhan työnantajan kohtaamisesta. Hän suhtautuu ammattimiehen tyyneydellä tiistain vastustajaan, eikä lähde nokkimaan Lokkeja vaikka vähän pyytäisikin.

- Ei minulla ole pahaa sanottavaa Seagullsista. Tietysti haluan, että voitamme heidät, mutta niin minä haluan voittaa kaikki muutkin vastustajat. Seagulls on hyvä joukkue, eikä heidän pelissään ole vain jotain tiettyä asiaa, joka pitää huomioida. Meidän on oltava vähintään yhtä hyviä ja voitettava heidät joukkueena, sanoi Jackson.

Jalen Jackson on nyt ollut kotkalainen kuukaudenpäivät. Hän on viihtynyt kaupungissa niin hyvin, ettei aio maaottelutauolla tehdä pikaista kotimaan visiittiä niin kuin ovat Donte Thomas ja Tyrell Nelson päättäneet.

- Minä pysyn täällä. Pidän Kotkasta, KTP:sta, joukkuekavereista, kotiyleisöstä..., luetteli pelimies ja hymähti lämpimästi sen päälle.

KTP joutunee tulemaan toimeen ilman Michael Poundsia, jolla on yläraajavamma muistona lauantain Joensuun vierailusta. Vastaavasti Seagulls pelannee ilman Wayne Blackshearia (27/196), joka oli poissa jo pyhän Vilpas-pelistä. Molempien kohdalla mahdollisuus pelaamiseen on ”fifty/fifty”.

Ihan oikeasti Korisliigan maaottelutauko on 15.-27.2. KTP:lla huili on molemmista päistä hivenen pidempi. Tuossa välissä Suomen maajoukkue – Susijengi – pelaa kaksi viimeistä MM-karsintaotteluaan; 21. päivänä helmikuuta kotona Ranskaa vastaan ja 24.2. vieraissa Venäjällä.

Kokoonpanot, KTP: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Michael Pounds (50/50), Janne Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Markus Rautasalo, Eero Hannikainen, Kevin Langford, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Seagulls: Alex Vaenerberg, Juwan Staten, Timo Heinonen, Tuukka Kotti, Christopher Ortiz, Sakari Laakso, Jesper Granlund, Ricky Waxlax, Wayne Blackshear (50/50), Alexander Ruoff.

KTP:n seuraavia otteluta Korisliigassa:

Uudenkaupungin Korihait – KTP-Basket Uusikaupunki 400 Areenalla perjantaina 1.3.2019 kello 18.30

Kouvolan Kouvot – KTP-Basket Kouvolan Jatke Areenalla keskiviikkona 6.3.2019 kello 18.30

KTP-Basket – Salon Vilpas Steveco Areenalla perjantaina 8.3.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit