ENNAKKO: KTP – PYRINTÖ

Kuva: KTP:n Joonas Lehtoranta (vasemmalla) yrittää ohittaa Pyrinnön Antero Lehtoa. Kuva on joukkueiden lokakuun kohtaamisesta.

KÄRKIKAMPPAILU STEVECO AREENALLA

Korisliigaviikon kärkikamppailu pelataan Kotkassa tiistai-iltana, kun sarjakakkonen Tampereen Pyrintö ja -kolmonen KTP-Basket kohtaavat Steveco Areenalla. Joukkueet ovat taulukossa Salon Vilppaan takana tasapisteissä, joten kolmannen keskinäisen kamppailun jälkeen voittaja on toista askeleen edellä.

Aiemmat yhteenotot ovat päättyneet vierasvoittoihin. Pyrintö rökitti (98-74) KTP:ta Kotkassa lokakuussa, mutta joulukuussa kotkalaiset tekivät saman tempun Tampereella. Voittomariginaali oli tosin pienempi (91-83).

- Edellinen kotiottelu Pyrintöä vastaan oli meiltä aika lähellä pohjakosketusta, mutta sen jälkeen moni asia on muuttunut. Kaksi seuraavaakin peliä hävisimme (Vilpas ja Joensuun Kataja vieraissa), mutta niissä oli jo selviä merkkejä paremmasta. Jotain tuolla pelaajien pääkopassa loksahti kohdalleen, ja pääsimme melko pian voittojen tielle, toteaa KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen ja pyöräyttää sormenpäitään ohimolla.

KTP:lla on alla suurinumeroinen (100-77) vierasvoitto Lapuan Kobrista perjantailta. Sitä peliä Kaminen pitää omiltaan yhtenä kauden parhaista. Vastaavasti Pyrintö päihitti Vilppaan (89-80) lauantaina Tampereella.

- Pyrintö on nyt aika hyvässä nosteessa varsinkin, kun Antero Lehto on taas rivissä, huomauttaa Kaminen.

Tamperelaisten kokenut takamies on pelannut tällä kaudella vain alle puolet (11) Pyrinnön 23 ottelusta. Lehto (34 vuotta/185 senttiä) oli loukkaantumisten takia sivussa yli kaksi kuukautta, mutta nyt kolhut lienee voitettu kanta.

Kamisen mielestä Pyrintö on mukavasti yhteen hitsautunut nippu hyviä pelimiehiä. Päävalmentaja Sami Toiviaisen ei ole tarvinnut harrastaa amerikkalaisten vaihtoviikkoja. Ulkomaan avut ovat samat kuin kauden alussa ja vielä niin, että Kenneth Manigault (27/196) pelaa Tampereella jo toista vuotta. Jenkkikvartetin muut palaset ovat Kevin Johnson jr. (34/201), Eron Harris (25/193) ja Jaylon Tate (24/190).

Niin ikään Pyrinnön kotimaiset ovat likimain kaikki seuran omia kasvatteja.

- Pelaajat tuntevat toisensa jo vuosien takaa. Joukkue on pelannut läpi kauden erittäin vahvasti, vaikka heidän kokoonpanosta on puuttunut nimimiehiä lähes joka ottelusta. Tämä kertoo hyvästä joukkuehengestä ja itsevarmuudesta, Kaminen painottaa.

KTP:n päävalmentaja odottaa tiistaista peliä melko levollisin mielin mutta kuitenkin vastustajaa kunnioittaen.

- Pyrintö on meitä pienempi mutta nopea. Uskoa omaan tekemiseen antaa muun muassa se, että vastaavanlaisten joukkueiden (Kobrat ja Kaarinan Ura Basket) kanssa olemme viime aikoina vauhdissakin pärjänneet.

Sami Toiviaisen miehistölle KTP-peli on ”iso haaste”.

- Kotka on erittäin kova kotijoukkue. Heidän puolen kentän hyökkäyksen pelinopeus on hyvällä tasolla. Se miten pystymme vastaamaan siihen, on tiistain ottelun tärkein yksittäinen tekijä, arvelee tamperelaisvalmentaja.

KTP päässee kärkikamppailuun ilman kolhuja. Juho Lehtorantakin on jo nähty joukkueharjoituksissa ja hän saattaa palata piakkoin kokoonpanoon.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Jalen Jackson, Jari Vekkilä, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Markus Rautasalo, Kevin Langford, Eero Hannikainen, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Pyrintö: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Osku Heinonen, Antero Lehto, Tuomas Flinck, Eron Harris, Joni Pohjonen, Petri Heinonen, Justus Kilpinen, Kevin Johnson jr.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Tampereen Pyrintö Steveco Areenalla tiistaina 29.1.2019 kello 18.30

Seuraava ottelu:

KTP-Basket – BC Nokia Steveco Areenalla perjantaina 1.2.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit