ENNAKKO: KTP – KORIHAIT

KUVA: KTP ja Korihait kohtasivat harjoitusottelussa syyskuussa. Pelissä nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Antto Nikkarinen on pyrkimässä korintekoon Donte Thomasin tukemana (oikealla). Hailaumasta paikalla ovat Bryan Coleman (vasemmalta), Mika Nuolivirta ja Marius van Andringa.

“JATKOSSA PELI KERRALLAAN”

KTP-Basketilla ei ollut tarvetta murehtia päivää pidempään perjantain niukkaa vierastappiota Helsinki Seagullsille Korisliigassa. Lauantaina alkuillasta joukkue jo kokoontui treenisalille, sunnuntaiaamuna harjoitellaan vähän vielä, ja illalla Kotka sitten iskee Uudenkaupungin Korihaiden kimppuun Steveco Areenalla.

Perjantain pelissä ”Lokit” katkaisi KTP:n kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. Päävalmentaja Tomi Kaminen ei ota siitä suurta päänvaivaa.

- Toivottavasti fokus on nyt siinä, että otetaan peli kerrallaan eikä lähdetä miettimään mitään muuta.

Kaikki ajatukset keskittyvätkin nyt Korihaihin.

- Uusikaupunki on hankala vastustaja kenelle tahansa. Vaaralliset kaukoheittäjät ja monipuoliset jenkit teettävät töitä meille valmentajille, kun pelisuunnitelmaamme laadimme, toteaa Kaminen.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa lokakuun lopulla autokaupungissa KTP oli parempi (99-89). Sen jälkeen kotkalaiset ovat menneet rutkasti eteenpäin, mutta Korihaille syksy on ollut tuskaisempi.

- Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, ja tilanne on yhä edelleen melko huono. Yritämme kuitenkin jatkaa siitä, mihin ennen joulua jäimme, sanoo ”Ukin” päävalmentaja Damion Dantzler ja viittaa vierasvoittoon Kaarinan Urasta.

Kamisen tarkoittamia ”vaarallisia kaukoheittäjiä” ovat muun muassa Marius van Andringa ja Topias Kuukkanen. Runsaan viikon takaisessa Ura-pelissä sekä Suomen että Ranskan kansalaisuuden omaava van Andringa järjesti varsinaiset heittojuhlat. Hän pussitti 12 kolmosen yrityksestä seitsemän oikeaan osoitteeseen ja oli vahvalla panoksellaan siivittämässä Korihait voittoon.

Van Andringan ja Kuukkasen urakehitykset ovat jokseenkin yhteneväiset. ”Super-Mario” saavutti Suomen mestaruuden Joensuun Katajaa edustaessaan keväällä 2015, mutta ei hänestä silloin vielä siellä mitään kulttipelaajaa kehittynyt.

Kuukkanen vastaavasti kuului viime kevääseen asti Vilppaan rosteriin, mutta peliaika Salossa oli kortilla. Uudessakaupungissa kaksikko on saanut enemmän vastuuta, eivätkä he ole siitä kieltäytyneet.

Korihailla on kokoonpanossaan viisi ”monipuolista jenkkiä”. Stephon Jelks (22 vuotta/198 senttiä), Brandon Conley (25/201) ja Chris Jenkins (24/203) aivan ilmeisestikin pelaavat Karhuvuoressa, mutta kuka on se neljäs, Mario Edwards (30/191) vai Bryan Coleman (26/198)? Molempien herrojen pelivalmiudeksi on ilmoitettu ”fifty-fifty”.

KTP marssittaa kotiyleisön eteen uuden tulokkaan, kun koko syksyn jalkavaivoista kärsinyt Miika Heinonen (19/191) on päässyt pelikuntoon. Nuorukainen debytoi jo Kotka-paidassa ja Korisliigassa perjantaina Helsingissä. Avauspinnatkin syntyivät vapariviivalta, mutta pelitilanneheittoja ei Heinonen vielä ottanut.

- Olihan se jännittävää. Käsi tärisi alkulämmittelyssä, mutta kun kentälle pääsee, ei sitä pelaamista enää mieti. On tämä ollut pitkä tie ja loukkaantumisen takia henkisesti aika rankkaa. Kun on odottanut että pääsee mukaan joukkueeseen ja sitten kuntoutumisessa tulee takapakkia, on se ollut aikamoista taistelua, tunnusti Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti helpottuneena Kymen Sanomien haastattelussa.

Tomi Kaminen on valmentanut Miika Heinosta pikkujuniorista asti ja uskoo hänestä olevan vielä paljon iloa tällä kaudella.

- Kun Miika on parin kuukauden kuluttua päässyt mukaan liigan tempoon, voi hän olla meille hyvinkin tärkeä kaveri, arveli Kaminen.

Voittoputkenkin innoittamana yleisön mielenkiinto KTP:ta kohtaan on pikku hiljaa kasvanut. Korihaita vastaan Steveco Areenalla saatetaan kirjata jopa kauden yleisöennätys. Toistaiseksi se on Kouvot-ottelusta lokakuun alusta: 1101 katsojaa.

Uuttakaupunkia ei tällä kaudella liigassa ole vielä näillä main nähty. Lisähoukutin on sekin, että Kymen Sanomat tarjoaa lukijoilleen vapaapääsyn sunnuntain otteluun. Etukuponki on julkaistu KySan paperilehdessä torstaina 27.12. ja sunnuntaina 30.12.2018. Etukupongin voi myös ladata puhelimeen lehden verkkosivuilta. Pääsylippu KTP-Korihait -otteluun on lunastettava lippukassoilta etukuponkia esittämällä. Tarjous koskee 500 ensimmäistä etukuponkikatsojaa.

Korisliigaa:

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla sunnuntaina 30.12.2018 kello 17.00

KTP:n seuraava ottelu:

Kauhajoen Karhu – KTP-Basket Kauhajoen liikuntahallissa perjantaina 4.1.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit