ENNAKKO: KTP – BC NOKIA

Kuva: Tästä kuvasta välitty edellisen KTP - BC Nokia-pelin henki. Kotka vei ja Nokia vikisi. Vieraiden Dragan Labovic (pelinumero 26) ja Sean O´Mara (54) seuraavat aitiopaikoilta, kun Donte Thomas panee pallon pussiin.

ERILAINEN NOKIA VIERAAKSI

KTP-Basket on pyyhkinyt mielestään kirvelevän kotitappion tiistailta Tampereen Pyrintöä vastaan ja kääntänyt katseensa jo tulevaan. Perjantai-illan korisliigakamppailussa Steveco Areenalla vastaan asettuu toinen pirkanmaalaisyhdistelmä BC Nokia.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen vahvistaa, ettei tiiviissä sarjassa voi jäädä edellisiä pelejä pitkäksi aikaa murehtimaan.

- Joukkue on palautunut hyvin Pyrintö-ottelusta, se on analysoitu, unohdettu, ja focus on nyt Nokiassa.

KTP ja Nokia ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella, silloinkin Kotkassa. Kotijoukkue juoksi vieraansa kumoon (88-68) tuossa marraskuisessa yhteenotossa. Noista ajoista on kuitenkin paljon muuttunut, ja vieraaksi tulee erilainen BC Nokia.

Kotkalaisille uusia tuttavuuksia tulevat olemaan vieraiden amerikkalaiset Juan Davis jr. (22 vuotta/203 senttiä) ja Jalek Felton (20/191). Davis jr. on pitänyt Nokiaa kotikaupunkinaan joulukuun puolivälistä ja pelannut BC:ssä 10 ottelua tehoilla 13 pistettä ja 10 levypalloa/peli.

Feltonilla on takanaan kaksi ottelua Korisliigassa. Debyytissään Korihaita vastaan nuori jenkki säkitti 31 pistettä ja Kouvoja mies kuritti 21 pinnalla.

Felton tuli Nokialle vähintään yhtä suurella kohulla kuin Matt Williams jr. aikanaan Kotkaan. Nuorukainen ei omaa vielä NBA-statusta, mutta taalaliigaan hän todennäköisesti päätyy, jos pää vain kestää. Oppirahat on lahjakkuuksienkin maksettava.

Lukion jälkeen Jalek Felton rankattiin Yhdysvalloissa ”viiden tähden lupaukseksi” ja ikäluokkansa 28. parhaaksi pelaajaksi. Tie vei huippuyliopistoon North Carolinaan, jossa ura kuitenkin tyssäsi ennen aikojaan. Viime kesänä Felton solmi ammattilaissopimuksen slovenialaisen Olimpija Ljubljanan kanssa, mutta sitä riemua kesti vain kahden pelin verran.

Nyt on sitten BC Nokian päävalmentajan Ville Tuomisen vuoro opettaa suurta lupausta tavoille.

- Kun seurajohto kysyy, haluaisitko valmentaa NBA-potentiaalin omaavaa nuorukaista, niin kyllä siinä koutsina innostuu erittäin mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, selvittää ”Näätien” käskijä.

Feltonin särmikkäästä luonteesta kielinee se, että Kouvot-peli päättyi häneltä ennen aikojaan. Amerikkalainen ohjattiin suihkuun yhden epäurheilijamaisen ja yhden teknillisen virheen jälkeen.

Tomi Kaminen muistuttaa, että jos ovat Davis jr. ja Felton KTP:lle kysymysmerkkejä, niin sitä on Jalen Jacksonkin Nokialle.

- Kahden kookkaan joukkueen pystypainihan tuosta perjantaisesta on tulossa. Ville Tuominen voi halutessaan laittaa kentälle viisikon, jonka keskipituus on yli 200 senttiä. Sen ansiosta Nokia on erittäin vahva levypallojoukkue, ja heidän fyysisyytensä on aiheuttanut ongelmia usealle vastustajalle, Kaminen selvittää.

- Kohtaamme BC Nokian nyt vasta toisen kerran ja ainakin ensimmäisessä pelissä pystyimme vastaamaan heidän kokoonsa mainiosti. Sisäpuolustuksemme pitää olla kunnossa ja hyökkäyspelin liikkuvaa, jotta tekopaikkoja syntyisi, Kaminen tähdentää.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Jalen Jackson, Kevin Langford, Tyrell Nelson, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Joonas Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Jari Vekkilä, Eero Hannikainen, Markus Rautasalo.

BC Nokia: Aleksi Kantonen, Juan Davis jr., Jalek Felton, Teemu Sulonen, Niko Mattila, Antti Ahonen, Dragan Labovic, Aapeli Alanen, Sean O'Mara.

Korisliigaa:

KTP-Basket – BC Nokia Steveco Areenalla perjantaina 1.2.2019 kello 18.30

Suomen cupin seuraava ottelu, puolivälierä:

Salon Vilpas – KTP-Basket Salohallissa keskiviikkona 6.2.2019 kello 18.30

Korisliigaa vieraissa:

Joensuun Kataja – KTP-Basket Joensuun LähiTapiola Areenalla lauantaina 9.2.2019 kello 17.00

Korisliigaa kotona:

KTP-Basket – Helsinki Seagulls Steveco Areenalla tiistaina 12.2.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit