ENNAKKO: KOBRAT – KTP

Kuva: Jatkuviin loukkaantumisiin kyllästynyt Kobrien Robert Juvonen (vasemmalla) päätti lopettaa, eikä hän ole enää KTP-Basketin Antto Nikkarisen jarruna Lapualla.

KOBRAT ON ARVAAMATON

KTP-Basket matkustaa perjantaina liki 500 kilometrin päähän lakeuksille ja kohtaa Korisliigan ottelussa Kobrat Lapualla. Tämän kauden keskinäisistä kamppailuista molemmilla on kotivoitot muistonaan. Ensi kohtaamisessa Lapualla lokakuussa Kobrat oli parempi 102-86, ja joulukuussa Kotkassa KTP oli herra talossa 100-92.

Muun muassa Etelä-Aasian savanneilla elävä kobra (tai silmälasikäärme) on salakavala ja erittäin myrkyllinen. Korikobrat sen sijaan viihtyy Lapuan urheilutalon parketilla, on vierailijalle aina arvaamaton ja pahimmassa tapauksessa jättää ahdistelijaansa ikävät muistot.

KTP on ollut vahvassa vireessä viime viikot. Se on voittanut 13:sta viime ottelustaan 11 ja niistä tuoreimpana on Kaarinan Ura Basketin kukistaminen 88-68 Karhuvuoressa tiistaina.

Kobrien meno on sen sijaan ollut epävakaampaa. Sen voitto/tappio -suhde on 7/16 ja alla suurinumeroinen selkäsauna 103-76 Vilppaalle Salossa keskiviikkona. Heti perään on muistutettava, että sitä edellisellä kierroksella Kobrat pysäytti sarjakakkosen Tampereen Pyrinnön Lapualla 75-69.

- Tässä ei nyt oikein tiedetä, miten Kobrat vastaanotetaan, sillä sen pelaamisessa on viime aikoina ollut niin monta muuttuvaa tekijää. Valmentaja on vaihtunut, pelaajia on tullut ja mennyt, ja joukkueen pelityylikin on sellainen, ettei aina tiedä, mihin kiinni iskeä, luettelee KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Kobrien valmentajanvaihdos tapahtui tämän vuoden alussa. Hieman eri tulkinnoista riippuen Lars Ekström irtisanoutui tai erotettiin. Penkin päässä Ville Turja vaihtoi pelitamineet juhlavaatteisiin, ja hänen johdollaan Lapua on nyt ottanut kaksi voittoa viidestä pelistä.

- Turja on tuonut mukanaan selkeämmän pelitavan, mutta yhä edelleen Lapua on vastustajana vaikeasti tulkittavissa. Kobrat puolustaa hyvin, ja hyökkäyspäässä pelaajilla on lupa olla luovia, toteaa Kaminen.

Kobrien kokoonpanosta takapelaaja Robert Juvonen (26/185) otti joulun jälkeen ”menolipun” motivaation kadottua jatkuvien loukkaantumisten takia. Ville Turjakin (35/193) on ainakin niin kauan poissa, kunnes uusi valmentaja löytyy.

Paluuta rosteriin sen sijaan odotetaan tarkkakätiseltä Jussi Turjalta (29/194), joka on ollut sairastelun takia alavireinen koko alkuvuoden.

- Kobrilla on liukkaasti liikkuvat amerikkalaiset. Kotkassa uusi tulokas Jaron Hopkins (24/198) etsi vielä paikkaansa joukkueessa, mutta nyt se on ilmeisesti löytynyt, ja hän tehoilee hyvillä keskiarvoilla (17 pistettä/6 levypalloa/3 syöttöä per ottelu), huomauttaa Kaminen.

Eräänlainen merkki luovuudesta on se, että Kobrat pitää perää Korisliigan syöttötilastossa (13,7/ottelu). Tilastoykkösenä se on sitä vastoin hyökkäyslevypalloissa (12,8). Tämä tarkoittanee sitä, että jos ensimmäinen heitto hukataan, niin vastuuta kannetaan ainakin sen verran, että vieraskorilla irtopalloja yritetään sitten taas kahmia itselleen.

- Kobrat iskee ahnaasti kotisalissaan. Se meidän on tiedostettava heti ottelun alkuminuuteista lähtien. Karkumatkalle joukkuetta ei saa päästää, jos Lapualta halutaan tulla hymyssä suin kotiin, päättää KTP:n päävalmentaja.

- Salon reissun jälkeen palauteltiin ja mietittiin KTP-ottelun pelisuunnitelmaa. Perjantaina lähdetään sitten kaikin keinoin taistelemaan voitosta. Tehtävä ei ole helppo, sillä KTP on pelannut hienon jakson ja on ansaitisti sarjakolmonen. On toki meilläkin takana kaksi kotivoittoa hyvällä peli-ilmeellä, Ville Turja tähdentää.

KTP lähtee hyvävoimaisena pitkälle vieraspelireissulle. Uusi amerikkalainen Jalen Jackson (24/198) on oppinut jo talon tavoille ja tietää, miten joukkueena pelataan. Entuudestaan tuttujen taidothan tiedetään.

Varmuudella kokoonpanosta on poissa vielä pitkäaikaispotilas Juho Lehtoranta. Jalan kuntoutuminen etenee, ja paluu sorvin ääreen tapahtunee piakkoin.

Kokoonpanot, Kobrat: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen, Drockila, Jussi Turja, Kujala.

KTP: Thomas, Jackson, Vekkilä, Pounds, Nikkarinen, Rautasalo, Langford, Nelson, Ailio, Joonas Lehtoranta.

Korisliigaa:

Lapuan Kobrat – KTP-Basket Lapuan urheilutalolla perjantaina 25.1.2019 kello 18.30

KTP:n seuraava kotiottelu:

KTP-Basket – Tampereen Pyrintö Steveco Areenalla tiistaina 29.1.2019 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit