AURINKO JA YLI 400 MUUTA HYMYILIVÄT KILPAA

KUVA: Pirkka Street Basket -tapahtumaan Kotkassa osallistui yli 400 tyttöä ja poikaa. Kivoja pelejä riitti, ja kaikilla oli hauskaa.

“PIRKKA STREET BASKET” PYSÄHTYI KOTKASSA

Runsaat 400 kotkalaista alakoululaista hymyili kilpaa auringon kanssa, kun Suomen Koripalloliiton Pirkka Street Basket -koriskaravaani stoppasi Steveco Areenan kupeeseen perjantaina. Vuotta aiemmin vastaavassa tapahtumassa tihutti vettä, eikä kenelläkään ollut läheskään yhtä hauskaa kuin nyt, vaikka kivaa oli silloinkin – kelistä huolimatta.

“Pirkka Street Basket 2019” on osa Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään kiertueella järjestetään eri puolilla Suomea 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa. Karavaani lähti liikkeelle Helsingistä toukokuun alusta, se tuli Kotkaan Lappeenrannasta, ja maanantaina seuraava etappi on Kaarina. Viimeinen kohde on Kemijärvi toukokuun 29. päivänä.

Karhuvuoren urheilutalon ulkokentillä järjestetyn tapahtuman pääorganisaattorit olivat KTP koripallo ry. ja K-market Mussalon kauppias Anne Suhonen, mutta talkooapua naapuriseuralle oli tarjoamassa myös Peli-Karhut. Hihat käärittyinä hauskaa lapsille olivat juonimassa mm. PeKan naisten Suomen mestarijoukkueen valmentaja Roope Mäkelä sekä kotkalaisjoukkueessa tuoreella sopimuksella jatkava Noora Järvikangas.

Kotkan “Pirkka Street Basket” oli suunnattu alakoulujen kolmos-kutosluokkalaisille. Mukaan oli kutsuttu koululaisia myös Pyhtäältä.

- Kutsuun vastasi 47 vähintään kolmihenkistä joukkuetta ja runsaat 400 tyttöä sekä poikaa, selvitti Auli Nyman KTP:n organisaatiosta.

Aktiivisin koulu oli Ruonala, joka marssitti urheilutalon kentille kaikkiaan 53 innokasta koripalloilijaa. Innokkaista innokkain oli kenties opettaja Anssi Kinnaslampi (37), KTP:n kasvatti, jolla on lajista huikea meriittilista. Kotkan poika saavutti “vieraalla maalla” vuosina 2003-09 SM-kultaa (Kouvot), -hopeaa ja -pronssia (Joensuun Kataja) sekä Suomen cup-mestaruuden (Kouvot) ja pelasi eri ikäluokissa yhteensä 63 maaottelua.

Pirkka Street Basket -tapahtuman henki ja ilmapiiri olivat rentoja, kuten teemaan ja vuodenaikaan nähden sopivaa olikin. Koripalloa pantiin pussiin 3 vastaan 3 -peleissä yhteen koriin etukäteen ilmoitetuilla joukkueilla. Siinäpä ne muodollisuudet sitten olivatkin. Tarkoituksena on kesäloman lähestyessä viettää “vuoden hauskinta koulupäivää”, jossa pelataan korista – muttei liian tosissaan. Tehtyjä koreja tuuletettiin mutta niitä ei laskettu. Välissä tanssittiin ja kavereita kannustettiin kentän laidalla. Kotkassa ainakin teemasta pidettiin kiinni ja kaikilla oli – hauskaa.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Yhteistyökumppanit